Формулата на любовта: Умната + дебел, ама богат

Такива черти като чувство за хумор и добрина са маловажни
Обновена: 31 окт 2011 11:04 | 12 окт 2011 07:07,
99
Формулата на любовта: Умната +  дебел, ама богат
Снимка: Reuters

Умните жени не ги привлича външността на партньора им, а състоянието на сметката му, сочи проучване на специалисти от колумбийския университет.

Учените съставили математическа формула, която позволява да се изчисли в каква степен жените и мъжете са готови да направят компромис, ако се отчита дебелината на портфейла, съобщи News.com.au.

Според икономиста Пиер-Андре Чиаппори самотните хора, търсещи половинки, избират другия, опирайки се на два основни момента – физическата и социално-икономическата привлекателност.

Такива черти като чувство за хумор и добрина са по-маловажни и са оставени на заден план.

Данните от проучването сред 667 двойки показва, че и мъжете, и жените предпочитат стройни и богати хора. Мъжете, които не притежават привлекателна външност, могат да компенсират това с пари, а жените – с образование.

Така, за да си намери привлекателна партньорка, с всяко увеличение на Индекса на телесната маса с 10% мъжът трябва да повиши доходите си с 2%.

Излиза, че мъж с ръст 180 см и тегло 80 кг, получаващ 100 хил. долара годишно, трябва да спечели 2 хил. повече, в случай че качи 9 кг. и иска да има до себе си красива жена.

Ако пък жена с ръст 170 см и тегло 65 кг наддаде 3 кг, ще трябва да поучи още една година, за да е рамо до рамо с привлекателен мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: външностпари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
15
 
! Отговори
До №5 преди 12 години
Отколе има в България една поговорка:Жена се прилъгва само с 2 неща-Голям х...й или много париС пари се прилъгва.Ако мъжът й има пари,тя голям х.й винаги може да си намери.Играят си момченце и момиченце на плажа голички.Момиченцето отива при майка си и плаче:Мамо,виж той какво има между крачетата,искам и аз такова.Спокойно,моето момиче,казва майката.Той има само едно,а ти като пораснеш ще имаш много такива.Инфлация е когато жената замени златното сърце на мъжа си за железния к.р на комшията.
54
2
 
8
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Да не говорим за характера, отношението към нея и така нататък. Финансовото ти положение, стига да може да покрива нуждите и на двамата, може само да ти бъде в плюс. Жени, които мислят обратното са комплексирани кандидатки-златки.
53
1
 
19
 
! Отговори
Elena преди 12 години
AZ SUM SELIANKA. MUJA MI E NITO KRASIV NITO BOGAT. NO AZ SUM 6TASTLIVA. 6TOTO TOI SI IMA MNOGO DOBRO SARTSE.
52
6
 
14
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Объркали сте заглавието, това е комплексираната, мързелива и некадърна жена, която чака всичко да й падне от небето, от типа носна кърпичка, ползваш и предаваш на следващия да се изсекне... Умната знае, че мъж, с постоянни доходи (и външен вид различаващ се от този на горила или прасе, или комбинация от двете) е добра партия.
51
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Формулата на любовта: Умната + дебел, ама богатФормулата на френската любов : Устната + дебел, ама космат
50
5
 
17
 
! Отговори
Eh преди 12 години
TOVA SA UTRA GLUPOSTITE!Niakoi e imal mnogo vreme za gubene!
49
5
 
28
 
! Отговори
darcas_real преди 12 години
Умната жена знае, че като има богат мъж, може да има всички красавци, които си пожелае:)
48
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Синът ми е на 26г-вишист,с вид на манекен.Има и престижна работа. Предлага на момиче от провинцията да се срещнат ,а тя го попитала какво може да и предложи.Казала му ,че ако няма кола и апартамент не може да я безпокои.Изводите,млади мъже, си ги направете сами.
47
1
 
74
 
! Отговори
Вярващ преди 12 години
Добро утро ,ранобудници !Нека да целунем днес любимия човек,да погалим дете и да си хвърлим билетчето на правилното място !Бъдете здрави и щастливи !Относно статиятахубавите неща са невидими за очите,както казва Малкият Принц...Мир и любов на всички !
46
13
 
19
 
! Отговори
Млада девойка преди 12 години
В днешно време любовта е мираж а парите са реалност ! Май винаги е било така - поне за жените
45
5
 
27
 
! Отговори
Някой преди 12 години
Марио, ти си един много, много, много болен човек! А всички, които те подкрепят, са твои клонинги, т.е. ти сам си се четкаш, ползвайки други никове. Тъжна работа!
44
3
 
10
 
! Отговори
Найс, а ? преди 12 години
36, Малко самореклама, а?
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eхе, да не би фолк гърлите да са много умни!Моя мъж пък е умен, красив и печели!На младини все се чудех що имам толкова съперници: мислех че мъжът ми си е само мой! То и сега си е така , де!
42
1
 
25
 
! Отговори
Чалга стайл преди 12 години
Дори за днес.бг това е тъпо :) Махнете го, излагате се :)
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЪЛНО МАЛОУМИЕ!!! ЗАКЛЕВАМ СЕ!!!
40
0
 
10
 
! Отговори
до иванчо от ..... преди 12 години
така е, нормалните мъже (да) си търсят нормални жени :))и не знам защо четящите се интересуват толкова от темата като по-голямата част или не са умни, или не са богати, важното е да има сутрешни жълтини обаче :))) освен това у нас всички се мислят (мислят) за умни, така че може би това обяснява такива статийки :)
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"сочи проучване на специалисти от колумбийския университет."Аз от статията си направих само един извод: Колумбийската мафия пере вече пари и с университети и учени.
38
1
 
23
 
! Отговори
неубедителна формула преди 12 години
Разликата между 100 и 102 хил. е незначителна, докато 9 кг отгоре са чувствителна разлика.
37
4
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Марио ти ли си ?
36
1
 
30
 
! Отговори
мечка гризли преди 12 години
Вървят две момчета:- О, струва ми се, че едно момиче ми се усмихна!- Айде стига, аз теб като те видях за пръв път цяла седмица се смях...