Екстремният секс изтрива паметта

Рядкото явление се нарича "трансиентна глобална амнезия"
13 окт 2011 13:13,
17
Екстремният секс изтрива паметта
Снимка: Reuters

Американски медици предупреждават, че екстремният секс може да заличи временно паметта ви,съобщи "Дейли мейл". Изданието цитира случай с 54-годишна жена, пристигнала по спешност в болница във Вашингтон.  Пациентката била в паника, защото току-що имала много интензивен секс със съпруга си и изгубила спомен за последните 24 часа.

Това рядко явление се нарича "трансиентна глобална амнезия". То е временно, но може да причини големи проблеми на пострадалите. Успокоителното в случая е, че мозъкът не претърпява трайни увреждания, както установили медиците от Джорджтаунската университетска болница, където била настанена 54-годишната жена.

Учените още не могат да установят кой е факторът, отключващ механизма, предизвикващ амнезията. Някои считат, че тя се дължи на зле действащи клапи. Вместо да се затворят, те остават отворени и позволяват на налягането в стомаха да изтласка към сърцето бедна на кислород кръв. Тя прониква в участъка на мозъка, който контролира спомените и оттук възниквали проблемите.

"Засечката" не е опасна като инсулта, например, но предизвиква голяма паника сред пациентите. След няколко часа те възстановяват паметта си. Случаите с подобна амнезия са много редки - годишно се регистрират от един до пет казуса на сто хиляди население.

Но не само екстремният секс може временно да изтрие паметта ви. Подобни проблеми възниквали и при хора, вдигащи тежести и при голямо напрягане в тоалетната. Най-рисковата група е сред по-възрастните в отрязъка 50-60 години. Медиците предупреждават, че при всяка загуба на памет трябва веднага да се потърси медицинска помощ, защото това може да бъде признак за нещо много по-сериозно, като инсулт, добавя БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: секспамет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
мющерия преди 12 години
Е, тва се казва безпаметен секс ;-)
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз се чудя всеки път,какво съм ял,след като се напъвам като за световно в тоалетната.:)
15
0
 
2
 
! Отговори
ми преди 12 години
Възможно ли е високорадиестезично поле да предизвика миниинсулт или други магически отклонения в магистралната абревиатура на правдоподобно мислещите.Постоперативните комюникативно разрушени връзки в подкорието при употреба на уреди работещи посредством електромрежата.
14
0
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Аз пък от две седмици насам нищо не си спомням...:))
13
0
 
6
 
! Отговори
do 11 преди 12 години
Вероятно и се налага да се поогащи, а и да се поизкъпе. В случая не мисля, че е имало издайническа влага, но поне лубриканта и е проговорил ;)
12
0
 
10
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Изнасилвачите май само такъв секс правят, пък не е съобщено, че забравят....
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като има амнезия, как помни че е правила секс и че е бил със съпруга й
10
1
 
14
 
! Отговори
* преди 12 години
Аааа то за други работи ставало дума . Аз пък си помислих , че ще обяснят защо мъжете след секс забравят за тази и тръгват след друга ...
9
1
 
10
 
! Отговори
Сиганин преди 12 години
Цитирана жена по време на секса е мислил, че й е за последно но се е порзсеяла и е забравила за какво го прави.
8
1
 
5
 
! Отговори
coment 6 преди 12 години
Там е пълно с работа, особенно, през лятото опитваш се на форумци да се подиграваш. И никой няма да ти повярва, че няма с какво да се хранят.
7
1
 
9
 
! Отговори
botox преди 12 години
Това с въздуха и кислорода ми се струва малко детско обяснение. Причината по-скоро ми се струва крайно интензивна стимулация от средата. Тогава се задействат механизми за изравняване на потенциалите и предпазване на нервната тъкан от увреждания. Един вид като при автоматичните бушони - коровите неврони се изключват, за да предпазят мозъка от "късо съединение". Освен това в големи дози секретират невромедиатори - едни са възбудни и често удоволствени, а други - инхибиторни (пак с цел защита).
6
5
 
10
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
То у бугарско нема кво да се яде; тъй че едва ли някой много се напъва у кенефот. А освен туй бугарите ги мързи яко; секс никой не прави. Тъй че амнезията не ни застрашава.
5
3
 
10
 
! Отговори
????? преди 12 години
Амнеза не се ли получава при силен емоционален стрес в лошия смисъл на думата, лошо преживяване от което силно вълнение и притеснение те довежда до състояние на Шок и от там ти изтрива паметта?
4
3
 
17
 
! Отговори
гинко преди 12 години
"и при голямо напрягане в тоалетната"Тази е забравила причината, секса го е сънувала, запека и е факт :)
3
3
 
14
 
! Отговори
????? преди 12 години
Колко, трябва да си се напрягал в тоалетната за да получиш амнеза.Що за секс, трябва да си правил за да не знаеш на кой свят си, през последните 24 часа?Ако, мнезията продължи с години и ти трябват години, ако има кой дa да ти припомни какво е било всъщност и кои са всички около теб, кой си ти?Какво ти се случило всъщност?
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дай боже такава амнезия всекиму!:)
1
5
 
12
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 12 години
КЪСНО Е Я ХВАНАЛА КРИТИЧЕСКАТА .!!!