$50 млрд. за глезотии на домашните любимци в САЩ

Огромната сума е изхарчена само за една година - 2011
5 мар 2012 07:20,
25
$50 млрд. за глезотии на домашните любимци в САЩ
Снимка: Reuters

Американците са изразходвали близо 50 милиарда долара за своите домашни любимци.

Близо 65% от тази сума са разходите за храна и лечение.

Останалата част била похарчена за придобиващите все по-голяма популярност "услуги за домашните животни". Те включват играчки, аксесоари, облекла и различни услуги като миене и подстригване, разхождане на кучета и т.н.

И всичко това само за една година, съобщи Би Би Си, като се позовава на доклад на Американската асоциация на производителите на стоки за домашни животни.

Прогнозите са, че разходите по това перо ще продължат да растат.

Очаква се през 2012 г. американците да пръснат за домашните си любимци над 53 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: домашни любимциСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
34
 
! Отговори
Вандал преди 12 години
А имало световна икономическа криза! Да, за нас! За Печатащите Хартийки с Масонски Знаци и Танцуващите по Ръба на Бръснача -няма! Нищо ново, и Рим е минал по този път...
17
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50 млрд.!!!??!!??Та тва е военния бюджет на Русия!
16
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Казвате в Африка милиони деца били гладни? Ами да се сърдят на родителите си, които като бай Мангу раждат без да мислят дали могат да ги гледат. Извинявайте, ама с какво им е виновна американската пенсионерка, има си пари жената, работила е, защо сега да не си глези кученцето? Според вас едва ли не, тя е виновна, че не-знам-кой си имал 4 жени и 30 деца и нямал пари да ги издържа. Що за глупост? А тоя няма ли глава да помисли преди да се ожени за пореден път и да направи поредното дете?
15
11
 
33
 
! Отговори
Osama преди 12 години
Е само заради тази новина заслужават веднага още един 9/11...*** и измекярите (***)...
14
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50 милиярда са колкото 33 Бурдж Дубая.Нещо много гнило има в тая световна икономика.
13
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте злобяли бее, еми хората се грижат за домашните си любимци - а не като тук земе го и после го захвърли на улицата...Айде моля, моля, щото в България не се харчат безмислено пари особено по празнците, по заведения и за почивки, и не се извхвърля купища неизядена храна...нали!? ама сте се седнали пак да плюете Американците и пак гледате в чуждата паничка.
12
17
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В същото време милиони деца умират от глад!!!Само в един тотално объркан свят който върви стремглаво надолу може да се случва това!!!!!!!!!!
11
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
отварят войни в цял свят в борбата си за ресурси, с които ще нахранят хайка кучета... И после кажете ми интелигентни ли са американците?
10
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето това е човеколюбието на американците.Избиват стотици хиляди с намерението да наложат "демокрация",други стотици хиляди измират от глад а те харчат 50 милиарда долара за да се лигавят с мастиите си.
9
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМИ ВСЕКИ ИМА НУЖДА ОТ ДРУГАРЧЕ,НО КАКТО ВЕЧЕ ЗНАЕТЕ ПРИ КАПИТАЛИЗМА ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА Е ВЪЛК ТА ЗАТОВА ХОРАТА СИ ГЛЕДАТ ЖИВОТНИ-ТЕ ПОНЕ НЯМА ДА ТЕ ИЗЛЪЖАТ
8
10
 
41
 
! Отговори
do 11 преди 12 години
ako v afrika ne se razmnojavat kato hlebarkite 6te im e po-dobre, no tova zivotnite po-go ratbirat ot horata. mnogo zivotni ne syzdavat pokolenie kato po4uvstvat, 4e godinata niama da e dobra za pokolenie, a kolkoto do raznoskite po jivotnite ne e samo v amerika, a i v avstralia, BG, germania, holandia i pr. te go zaslujavat, za6toto sa iskreni, a ne licemerni i zavislivi kato horata. pliuite me sega.
7
12
 
36
 
! Отговори
кучкара станишеффф преди 12 години
А сърГей с 8-те си кученца как ги глези всеки ден с пържолки,наденички,прически,гащички и после врътва една страсна любов с тях и така до края на светта.....
6
14
 
35
 
! Отговори
Калин преди 12 години
АМИ ДА СА ДЛЪЖНИ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ВАС .. БЕ КОМУНИСТИ.. ПО ДОЛУ СТЕ И ОТ ДОМАШНИТЕ ... ЖИВОТНИ В ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ :)ИМАТ ХАРЧАТ
5
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А именно, че яйцата стигнаха 50ст. Готви се поредно увеличение на ток и газ. Наближава увеличение на горивата пак с оправдание, че на световните пазари е поскъпнал петрола. И че видите ли трябва да достигнем нивото на ЕС, но не споменават за заплати и стандарта на живот, че сме на светлинни години. И ТОВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ ВЗИМА ПО 60% ОТ ЗАРАБОТЕНОТО. А НИЕ ЖИВЕЕМ С 40% НА ТАЗИ СКЪПОТИЯ!!!
4
9
 
40
 
! Отговори
Хм преди 12 години
ми що не, да ги еа - ако ни разрешаваха и на нас кат свършат кинтите ей така просто да си напечатаме $ 600 млрд., както направиха щатите преди известно време, направо щехме да си поръчаме гъркини да правят и *** на кучетата ни...
3
17
 
53
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Сериозна тема. Тя вълнува ден и нощ българското общество.Може би трябва референдум "да се увеличи или намали издръжката на домашните любимци в САЩ"?Оляхте се американо дупе близци. Знаете ли ,че едно яйце стана 50 ст ?
2
11
 
53
 
! Отговори
tamada преди 12 години
Храната и лечението глезотии ли са, бе? Освен това като махнете тези 65% остават 18 млрд. В САЩ има около 120 млн домакинства. Ако само 20% от тях имат домашен любимец, то се пада по 750 долара на година на домакинство. Хайде сега сметнете прихода на средно заможно семейство и кажете много ли са?
1
22
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то няма народ с толкова промити мозъци като в сащ ...