Физик обори с формули (цели 4 стр.) акт на катаджия

Полицаят си мислел, че вижда нарушение, пък...
Обновена: 17 апр 2012 18:52 | 17 апр 2012 18:52,
93
Физик обори с формули (цели 4 стр.) акт на катаджия
Физикът всъщност спрял на знака. Снимка: Reuters

Американски физик от университета в Сан Диего оспори глоба от пътната полиция с 4 страници формули.

Ученият успял да докаже, че съставеният му акт противоречи на природните закони, предаде Ен Би Си.

Дмитри Крюков използвал познанията си, за да се пребори с глоба за нарушение, за това, че не спрял напълно на знак "стоп".

Полицаят го глобил 400 долара, но вместо да се разплати за нарушението, Крюков написал научен трактат, с който доказал, че актът противоречи на законите на физиката.

Крюков използвал формули за линейна и ъглова скорост, които представил в съда, за да докаже своята невинност.

Писменото показание обяснявало, че полицаят "си е мислил, че вижда нарушение, което всъщност не е видял".

"Блюстителят на реда всъщност се е заблудил от ъгловата скорост на хипотетичен обект, който не е спрял на съответния знак. Това, на което е станал свидетел, всъщност не отразява истинската реалност", написал в своя защита нарушителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: актнарушение на пътя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
да бе, ама другите 10%?Една позната и се наложи да плати глобата си + 500 лв след като изгуби такова дело. Така че съветът ти би трябвало да е леко модифициран: "Съдете ги до дупка тия смешници", но САМО ако имате основание да смятате, че имате право:) Съгласен?
52
0
 
23
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Браво, браво, браво!
51
0
 
1
 
! Отговори
Швейк до 60 преди 12 години
в България бъркането с пръсти наистина е в основата на науката.
50
0
 
8
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
и какво става с везната, че ми стана интересно - помръдва ли? :-)
49
2
 
65
 
! Отговори
Дмитри Крюков преди 12 години
Дмитри Крюков - името подсказва, че едва ли е някое изкорубено хамбургерче от Айова. Като му прочетох името и някак си съвсем невинно и непреднамерено си спомних вица: Що е то американски университет - място, където руски професори преподават на китайски студенти.
48
1
 
28
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
Няма никакво значение какъв е бил пълнежа, човека е бил оригинален, находчив и креативен това е хубавото в тази новина. На всеки човек му се е искало поне веднъж в живота да обясни на някой "отворко", който се мисли за много умен, как стоят нещата ;-)
47
9
 
41
 
! Отговори
уравнение преди 12 години
1Т+1ЦЦ+СД+1РП-/1МН+ИФ+ЦЦ/ - 240 КД = 0 , където:Т-тикваЦЦ-цветанцветановСД-симеондянРП-росенплевМН-мирославнайдИФ-искрафидЦЦ-цецкацачКД-крадливидепут
46
36
 
9
 
! Отговори
52 преди 12 години
В крайна сметка доказателството му се основава на това, че в дадения момент между него и полицая е минавала друга кола, поради което има съмнение, че полицаят е имал пряка видимост. Никаква физика няма в цялото доказателство, само пълнеж от омеги и интеграли, жалък руски ***.
45
3
 
76
 
! Отговори
админ на вестника преди 12 години
давам 500долара на учен който докаже че управляващите са кръгла кръгла нула. резултата да се опише тук.
44
21
 
6
 
! Отговори
Шофьор преди 12 години
Не може ли просто да спре на знака без да се обяснява как се е объркал полицая? Когато убият Вашето дете на пътя дали ще обясни, че им се е сторило...има правила, които трябва да се спазват
43
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено, че славянското *** Крюков ще върви срещу всички възможни правила... То затова държавата на Крюковците крета на опашката на цивилизацията и фалира през 20 години.
42
2
 
6
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
до Дядо Йоцо Гледа:дядо йоцо наистина гледа, това е първоизточника на новината, вторичния източник е "кар талк",където веднъж чух една мадама да обяснява как полицая я глобил защото задните и гуми били спрели ама предните още мърдали , тоест били в движение. беше и обяснено че физиката и куца или на нея или на мильо... внимавайте бе хора.
41
1
 
6
 
! Отговори
Дядо Йоцо Гледа преди 12 години
Сполай, чадо. Във вестниците оттатък големото море дочух да се хортува, че и съдията, и милиционерът арно си признали, и се чувствували благодарни, задека им било пояснено по разбирателному. В истинската новина - ей-туканка на - (physicscentral/buzz/blog/index.cfm?postid=4656335810518469535) човекът казва, че после си е намерил грешка в обяснението.
40
4
 
28
 
! Отговори
съдия преди 12 години
В 90 % от обжалваните наказателни постановления се отменя наказанието, поради липса на достатъчно доказателства или незнание на Закона от полицаите. Съдете ги до дупка тия смешници! Когато им падат обвиненията много наподобяват израза на куче, което ака в елитна цветна градина!
39
0
 
30
 
! Отговори
студент по физика преди 12 години
Като гледам какви са ми перспективите да се занимавам с физика в България май това висше образование ще си го ползвам само, за да оспорвам актове пред родните катаджии. При това не е сигурно, че ще успея, като имам предвид, че куките разбират повече от двайсетолевки, а не от формули...
38
3
 
10
 
! Отговори
киро шпека преди 12 години
хахха КАТАДЖИИТЕ--ми тва са подкупни ОЛИГОФРЕНЧЕТА готови и майка си и баща си да продадат за пари!!*** със едва завършено средно образование и трудно пищещи на български език!ЦЯЛАТА ПЕДЕРАСКА СИСТЕМА НАРЕЧeНА КАТАДЖИЙСКА МИРИШЕ ОТГОРЕ НАДОЛУ НА ***!*** ама мириз НА ПОДКУПИ И *** -АКО НЕЗНАЙТЕ ТВА ВСИЧКО СЕ ЧЕТЕ И В ЧУЖБИНА ТАКА, ЧЕ СЕ СЕЩАЙТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА)*** още се крият катО бити ***
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
спирайте на стоповете и си опичайте акъла.
36
7
 
7
 
! Отговори
с ІV дан "айкид преди 12 години
При мен пък един ***-полицай след като не му изпълних някакви абсурдни приумици се опита да ми прилага невербални послания, но явно не можа да пласира жалките си техники...Добре, че си осъзна грешката, иначе го грозеше шамарен ансамбъл и написване на числото 8 с неукрепналите му пипалца!
35
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представям си химик как ще докаже на 15 страници, че дрегера не е отчел обективната реалност и всъщност химика е бил трезвен като репичка!
34
1
 
16
 
! Отговори
по-големи братя преди 12 години
Да живеят американските катаджии - по-големи братя на българските катаджии!