Земята е плоска! Лъжат, че е кръгла! Нямало и гравитация

Дружество отрича и до днес сферичната форма на планетата ни
Обновена: 10 дек 2014 14:08 | 9 дек 2014 10:58,
116
Земята е плоска! Лъжат, че е кръгла! Нямало и гравитация
Снимка: Reuters, архив

Членовете на Дружеството за плоската Земя и до ден-днешен отричат сферичната форма на планетата и уверяват, че това е фалшификация на учените, пише в. "Метро".

Организацията бе основана от англичанина Самюъл Шентън през 1956 година, след което тя бе оглавена от Чарлз Джонсън, който премести седалището й в родния си град Ланкастър, Калифорния. Дружеството прекрати дейността си след кончината на лидера през 2001 година, но живна отново през 2004-та с избирането на новия председател Даниъл Шентън.

Според феновете на дружеството нашата планета е плоска, защото видимо е такава. Глобална конспирация е започнала още през 50-те години, за да втълпява на човечеството невярната идея за сферичността на нашата планета. Сателитните снимки просто били умишлено подправяни, за да се държи населението в неведение.

Денят и нощта се сменят заради кръженето на Слънцето над Северния полюс. То се движи и странично около нас, като по този начин се сменя лятото със зимата. Хората, които си мислят, че са прелетели около Земята, всъщност са извървели един огромен кръг около Северния полюс.

Според феновете на теорията за плоската планета Земята има формата на палачинка, като Северният полюс е разположен в средата й.

Дружеството вярва, че гравитацията не съществува. Когато "палачинката Земя" се движи в космоса, тя създава обратна тяга, като тази в потеглящ автомобил. А планетата ни ускорява хода си, защото е задвижвана от черната материя. Снимки от самолет, изобразяваща закривяванията на Земята, били илюзия, защото стъклата на илюминаторите изкривявали образа.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
10
 
! Отговори
??? преди 9 години
До victimizedКаква обективност бе чукчи.Слагаш една камера с ГПС на един балон пълен с хелий и пускаш.Когато се спука балона си го намираш по ГПС сигнала и гледаш какво е снимала камерата и тогава ми твърдиш че Земята е плоска и че лещата изкривявала (и най-тъпата леща не изкривява толкова).
25
1
 
16
 
! Отговори
keles преди 9 години
До victimized - Освен "обективен" в демократичното общество всеки може да бъде *** )))))
24
7
 
6
 
! Отговори
Ильоменати преди 9 години
Слочаенос!1!?!!11 Не мислеа!1!1 Сабоде тесе!111 Замисле тесе!11!
23
24
 
3
 
! Отговори
victimized преди 9 години
Просто за да бъдем коректни , всяко едно устройство за снимане има леща отпред , която леща никога не може да е перфектно плоска , винаги е или издута или вдлъбната , няма как такава леща да снима огромна плоскост без да я изкриви , а и теорията за плоската земя не отрича перспективата . Не съм и фен на тази теория , но това не означава , че не може да съм обективен
22
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, като легализираха марихуаната, така ще е. Те американците и без това са плиткоумни.
21
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че на Земята живеят прекалено много хора! Ако *** на тази земя изчезнат и станем с 60% по-малко (лична статистика на *** от ежедневието ми), Земята ще стане рай за живеене. А и ресурси ще имаме достатъчно.
20
2
 
32
 
! Отговори
M преди 9 години
Плоска им е главата на тези....
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То бива да си заблуден и да вярваш в безумни конспиративни теории, ама...Слънцето какво е ? А луната ? А Земята била като лист плоска !?!Да видят в ютуб:Обикновени хора закачат фотоапарат на балон и снимат земята от хиляди метри и "О, чудо!" - Тя е кръгла ( сферична )!
18
3
 
21
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
Аз откога го казвам това, ама никой не ми вярва. Видяхте ли сега!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pu6eci,pu6eci....
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
знаех си аз.
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чуеновете на това дружество да не са ***?
14
2
 
20
 
! Отговори
льдата преди 9 години
Ами тя не се и вьрти щом и гравитация няма
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ССЩатите имат много почва за всякакви *** организации. Не са *** организаторите обаче ами повече членовете които кешат на някой хитрец който търси откачалки с окачени идеи :)
12
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С настъпване сезона на домашните ракии и вина земята става все по - плоска :) или главата!
11
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекаляват с четенето на Пратчет..
10
3
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия да отидат до ръба и да се метнат.
9
8
 
15
 
! Отговори
неилюминати, честно преди 9 години
Тия са ***, очевидно е. Правят пародия на останалите ***, които вярват в глупости като илюминати, руснаци контролиращи времето и други плиткоумни конспирации.Иначе би ми било интересно как биха обяснили посоките на компаса, ако вървят по линията на екватора. На сферична планета не би имало промяна, но на плоска, стрелката ще започне да се изкривява, колкото повече се отдалечават от центъра.
8
3
 
54
 
! Отговори
Оп-са преди 9 години
Интересно, в коя ли лудница се помещава тази организация :)
7
3
 
53
 
! Отговори
хипобирец преди 9 години
Галилео, Галилео... Още ли да ти налея... Ти доказа - тя се врътка, с всякъ по-голяма глътка...