Земята е плоска! Лъжат, че е кръгла! Нямало и гравитация

Дружество отрича и до днес сферичната форма на планетата ни
Обновена: 10 дек 2014 14:08 | 9 дек 2014 10:58,
116
Земята е плоска! Лъжат, че е кръгла! Нямало и гравитация
Снимка: Reuters, архив

Членовете на Дружеството за плоската Земя и до ден-днешен отричат сферичната форма на планетата и уверяват, че това е фалшификация на учените, пише в. "Метро".

Организацията бе основана от англичанина Самюъл Шентън през 1956 година, след което тя бе оглавена от Чарлз Джонсън, който премести седалището й в родния си град Ланкастър, Калифорния. Дружеството прекрати дейността си след кончината на лидера през 2001 година, но живна отново през 2004-та с избирането на новия председател Даниъл Шентън.

Според феновете на дружеството нашата планета е плоска, защото видимо е такава. Глобална конспирация е започнала още през 50-те години, за да втълпява на човечеството невярната идея за сферичността на нашата планета. Сателитните снимки просто били умишлено подправяни, за да се държи населението в неведение.

Денят и нощта се сменят заради кръженето на Слънцето над Северния полюс. То се движи и странично около нас, като по този начин се сменя лятото със зимата. Хората, които си мислят, че са прелетели около Земята, всъщност са извървели един огромен кръг около Северния полюс.

Според феновете на теорията за плоската планета Земята има формата на палачинка, като Северният полюс е разположен в средата й.

Дружеството вярва, че гравитацията не съществува. Когато "палачинката Земя" се движи в космоса, тя създава обратна тяга, като тази в потеглящ автомобил. А планетата ни ускорява хода си, защото е задвижвана от черната материя. Снимки от самолет, изобразяваща закривяванията на Земята, били илюзия, защото стъклата на илюминаторите изкривявали образа.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ви чета *** и примитивни коментари се обеждавам че сте доста по зле от тези които вярват че е плоска земята..
45
2
 
16
 
! Отговори
Аналогия преди 9 години
З а всяка въшка , приютила се върху някоя кратуна , кратуната също е плоска.Това твърдение е вярно и в случаят , когато кратуната е обикновена тиква.Проблемът е въпрос на гледна точка.Когато гледните точки на кратуната и въшката съвпадат , дори няма проблем, дали въшката е права или кратуната плоска , защото те представляват въшкарско тиквена система .
44
0
 
27
 
! Отговори
me преди 9 години
Оскотяваме, братя, оскотяваме. Тая група, че са ненормалници е ясно, ама че има хора дори сред коментиращите тук, които да им се връзват е просто трагедия. Кръгла е, и се върти. И няма никакво съмнение в това.
43
2
 
1
 
! Отговори
2ри клас преди 9 години
До м ?!аахахха сериозно ли
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Земята не плоска и американците са били на луната. Русите са публикували снимка с висока резолюция на *** оставен от тях.
41
1
 
5
 
! Отговори
victimized преди 9 години
Естествено , че ако не е вдлъбната не е леща а е обикновено стъкло , а е вдлъбната(респективно издута ) за да може да компенсира перспективното изкривяване , ама това няма как да си го представите явно , отделно ако земята е диск , няма как + перспективното съкращение да изглежда плоска от високо . Но то това е нещо което е трудно да се обхване с мисъл явно . Отделно и аз не съм съгласен с тази теория , но има съображения за снимките и камерите които са си верни
40
12
 
2
 
! Отговори
Ivanushka преди 9 години
Tova e novata direktiva spusnata ot drugaria Putin!!! Vinovni bili USA i EA i sanktziite , a i niksta tzena na petrola. Samo da ste posmeli da ne se saglasite, ste ima Gulag.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zemyata deto hodi po neya moje i da eploska no planetata si e krugla
38
26
 
17
 
! Отговори
andros преди 9 години
какво им се присмивате *** - нали 90% от вас вярвате в хороскопи или извънземни или в господ - все неща които трябва да си 100 пъти по-*** че да повярваш.
37
0
 
28
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
А едни други такива ги лъжат че горе ги чакат незнам колко девици
36
5
 
44
 
! Отговори
Тиkвоний преди 9 години
Ние от ГЕРБ ще питаме в Брюксел дали е вярно това и ако кажат че е ще се се съобразим с това им решение ..
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а ние сме машини, на които са им записани спомени в харда и мислим, че всичко е така, както го виждаме. Всякя сутрин - ристарт с нова програма и нови задачи
34
1
 
13
 
! Отговори
до victimizedvictimi преди 9 години
"която леща никога не може да е перфектно плоска , винаги е или издута или вдлъбната" - е от тук се вижда колко си неграмотен, защото ако беше ходил на училище щеше да знаеш, че ако не е изпъкнала или вдлъбната не е леща а обикновен джам/стъкло/ :)
33
9
 
23
 
! Отговори
ЩОМ ТОЛКОВА ХОРА преди 9 години
вярват, че има БОГ и папата е неговия ДИЛЪР какъв е проблема да вярват и че е плоска земята, а ТИКВАТА е център на ВСЕЛЕНАТА
32
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че е така! Да се слави името Господно! Амин!
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия, не са толкова глупави. Доста по глупави са тия които не знаят, че във тия глупости най вероятно няма един от дружеството да вярва. Най вероятно цялата работа е да могат да се събират и да се напият, далеч от жените и децата:)
30
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сидеров каракачанов и симеонов са членове на тази дружество
29
2
 
9
 
! Отговори
Пешо Слепия преди 9 години
Добре де, а скока на Феликс баумгартнер от ръба на космоса и тох ли беше монтаж? там ясно дори и аз ясно видях, че земята не е плсока ;)
28
0
 
20
 
! Отговори
keles преди 9 години
До ???Тази теория не е за хора, които знаят за съществуването на GPS-а - всичко разваляш! )))))))
27
0
 
26
 
! Отговори
AAA преди 9 години
ТЕЗ ТРЯБВА ДА СИ СМЕНЯТ ДИЛЪРА !!!