Глутен, брашно... Хлябът – вреден! Но има ли полезен?

Консумирайте нерафинирани храни, съветва пекар
31 авг 2017 10:45,
82

Хлябът присъства на трапезата на почти всяко българско семейство. Той дори е част и от някои наши ритуали и традиции. А напоследък все повече експерти съветват да го изключим от менюто си, защото е вреден.

Елисавета, която е собственик на столична пекарна обаче е категорична, че това всъщност не е точно така. По думите й от голямо значение има какъв хляб консумираме, тъй като влияние оказва това как той е приготвен, от кого и по какъв начин стига до потребителите.

"Хлябът е връзката със земята. Той идва от зърно - пшеница, сена, ръж. Нашият хляб е изпечен в пещ с огън и гледаме да използваме предимно стари сортове пшеница", сподели тя.

Пред Bulgaria ON AIR Елисавета обясни, че глутенът, за който напоследък все по-често се заговори, наистина е вреден. И колкото по-задоволени сме от изкуствени храни, толкова по-болни ставаме както физически, така и психически. Затова, по думите ѝ, е много важно да консумираме нерафинирана храна и да избягваме бялата сол, бялата захар и бялото брашно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: хлябзахарглутен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ям си бел ръчен хлеб, направен от бяло брашно и въобще не ми пука какво мислите Вие
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставяй ги политиците. Има какво да съсипва здравето им. Алкохол, цигари, разврат, наркотици. Глутенът да ни е проблемът
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В същност е много вредно да се живее. Така или иначе след време ще умреш.
32
6
 
23
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Глутена с нищо не е вреден, просто е модерно да си еко-био фанатик, за тези хора всичко което четат на етиката е вредно, защото те първо не разбират какво пише там и второ те са вечно анти всичко. Това е психическо разтройство, синдрома на презадоволеното общество, ако имаше недостиг на храна и тези хора гладуваха, нямаше да се правят на интересни.
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по какво да разбера колко е вреден глутен. Ям си хляб от бебешка възраст и ми е добре. На себе си ли да вярвам или на разни статии.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Ни пич... заплатите са ниски :)
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как да консумираме нерафинирани храни,като всички са рафинирани.Ядки,плодове и порясна риба-добре,ама от къде толкйова пари?Това са скъпи удоволствия.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги тук коментират хора които пак нямат идея за какво става дума ама са чули нещо някъде на улицата...
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1300Е ти ако им се връзваш на тези психопати, утре и водата ще обявят за вредна, освен разбира се онази от чешмата на шамана, обаче с малката подробност че тя струва доста.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До даамКакво значи добавен глутен??? Глутена е ензим в пшеницата...
25
4
 
11
 
! Отговори
даам преди 6 години
Проблемът е в добавения глутен! А те го навират навсякъде, дори в колбасите.Втори вреден продукт е палмовото масло, отново навирано навсякъдеТрети вреден продукт е фруктозно-глюкозния сироп! Отново ползван къде ли не.Четвърти вреден продукт - оцветители от типа E120 - къде ли не го слагат. Дори в каймата за да заличат че е 90% сланина.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17глутена е алерген и е вреден за хората които имат непоносимост към него също като лактозата за други.
23
4
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
И това кой ти го каза? Онзи глас в кухата ти кратуна или извънземните? Не яж хляб, обаче и не ми пиши простотии, за да създаваш паника. Глутена с нищо не е вреден, няма такова научно доказателство, единствено ако сте алергични е проблем.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз хляб не ям така че се оправяйте :)
21
3
 
20
 
! Отговори
1300 преди 6 години
1300 години ХЛЯБЪТ е основна храна за българите. Как в 21 век стана вреден?? Изключвам консервантите вътре, говоря за цялтото съдържимо в житото. Пак всичко е маркетинг и м'одаБялата сол, бялата захар... едно време баба ми да не би от хималаите да е копала розова сол...
20
1
 
10
 
! Отговори
158 преди 6 години
Пропуснала е да отбележи, че най-вредната му част е маята! Трябва да се ползва квас или сода.
19
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам тука много "разбирачи" дето муат белия леб разбират от биохимия и веднага зеклеймиха жената отсиачайки "глутена не е вреден". Абе мунчовци, ограмотете се малко преди да плямпате. Глутенуът е вреден и не е нужно да си алергичен, за да създава проблеми на тялото. В белият хляб, който е от толкова пъти мидифицирана пшеница, че нищо не е останало от първообраза, над 80% от белтъка е глутен, с който тялото има сериозни проблеми при разграждането му.
18
9
 
12
 
! Отговори
фж преди 6 години
хлябът е вреден на 100% ! първо го торят здраво и много над нормата,после пръскане,после консерванти,правят го с мая ,слагат му и захар и сол....! оттам омазняване на 4ерния дроб,кръвно,раздразнени 4ерва...!! няма какво да ми го хвалят!!спрете да ядете 1 седмица и ще видите!!
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От калпаво брашно ,хубав хляб не става !.... Камо ли с *** ,с който го тъпчат .
16
1
 
8
 
! Отговори
Real AK преди 6 години
...Абе тази Елисавета иска да си вдигне оборота, ама както казваше един селски чичо "Искам пуфкаф бел леб, и да ***".