Достижение на руските гении. Робот се оказа... мъж в костюм!?

Държавна телевизия го излъчи като пример за иновации
13 дек 2018 22:00,
280

Високотехнологичен робот, представен на откриването на научен форум в Ярославъл, излъчено по руска телевизия, се оказа мъж в специален костюм, съобщи Асошиейтед прес.

Организаторите на форума използваха "робота Борис", за да разведрят аудиторията. Той демонстрира танцувалните си умения и каза няколко реплики.

Снимачният екип на руска държавна телевизия го помисли за истински и излъчи кадрите като пример за руските технологични постижения.

Интернет потребителите обаче забелязаха липсата на сензори, характерните за човек движения и други несъответствия. Руският уебсайт TJournal изброи въпросите за работата на робота: Къде бяха външните сензори на Борис? Защо роботът прави толкова много "ненужни движения", докато танцува? И защо роботът изглеждаше като човек, който би се вписал перфектно вътре в него?

По-късно снимките на "робота", публикувани в социалните медии, показаха много видимото деколте на лицето в костюма.

Така стана ясно, че Борис всъщност е човек, облечен в костюм, който се продава в магазините под името "Альоша" за равностойността на 3800 щатски долара. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
11
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Сигурно и въпросният костюм е внесен от Китай, прекалено изпънат и лъскав е за да е руски. Единственото руско нещо в робота е малчика, можете да го познаете по торбичките под очите.
58
0
 
1
 
! Отговори
Серюжа преди 5 години
Интерестно и то много!
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РукавишниковТи пък какво се напъваш! Ще вземеш да се орезилиш от напъни, ще овониш орталъка. Руснаците не изказват съмнения, че янките са били на месечината. Тези дни четох в тяхната преса, че наистина американците са кацали там и то - не един път. Съмненията пося американски автор! И бяха подети първо в САЩ, а после - в останалия свят.А ти не се гаври с Рукавишников! Той е мъж, а не подобие на човек ката теб!Статията е написана безобразно! От един скеч се прави политика! Смешно и жалко!
56
0
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Че вчера европарламента спря Северен поток 2 - ни вопъл ни стон.
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският робот няма нужда от батерии. Има нужда от малко хляб и стакан бояршник.
54
2
 
11
 
! Отговори
По-прости от преди 5 години
Ушанките няма !И по-велики от САЩ няма!Наздраве, Българи!
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците в действителност са направили робот доста по-рано. Революционно постижение при това от дърво. Буратино. За съжаление пак копирано и откраднато от италианците.
52
4
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
толкова е добре като за начало,ние и толкова не сме направили,това са го направили децата в 6-ти клас някъде в сибир и като за тях не е лошо постижение,до като станат в10-ти клас ще са измайсторили истински
51
2
 
9
 
! Отговори
Великите САЩ преди 5 години
Поставиха едно огледало на Луната, което може да се види със средно добър любителски телескопУшанките да търсят под вола теле .. не ми пречатНаздраве!
50
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ушшанката не прави разлика между вакуум, безтегловност и маса. Хахаха.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За смартфоните да видят новия Яндекс!.Хахаха, хардуер от миналата година. Ребрандиран doogee, гаражна китайска марка, сделан на коленке, както казват руснаците
48
3
 
2
 
! Отговори
Един ден преди 5 години
Китайците един ден ще идат на Луната и ще намерят и кофите с фекалии , които екипажите на Аполо са оставили там. Поради липсата на атмосфера ще са перфектно запазени.
47
0
 
5
 
! Отговори
смях в залата преди 5 години
Навремето посетих едно наше изложение. Харесах си една помпа и попитах кой е производителя да си купя. Оказа се че помпата е вносна и не знаят как може да стане.Стана ясно че всичко е само имитация на дейност.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 64 аха, ама на. Та за коя точно експедиция става дума, че знамето се вее? Щото американците кацнаха няколко пъти.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ушанкииии, мога да развея знаме в открития космос при пълен вакуум и нулева гравитация. За вас съм Господ!!!!
44
7
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Всички се възхищавате на роботите, но нямате и най-малка представа, че с това се кланяте на сатаната!
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФАКТЩе те поправя. Имат и отлична потребителска техника, но у нас не се внася и родният еснаф от 80-те % на Иво Христов тръби, че нямат никаква гражданска продукция. За еснафа върховите постижения на цивилизацията са смартфоните и колите. Ругае нашият платен драскач всяка кола, независимо дали я произвежда "Нисан-Рено" или "Волво", но в Русия! Дизайнерът може да е англичанин, работил за Мерседес и Волво, ама колата е грозна, щот' е руска. За смартфоните да видят новия Яндекс! Произвеждат
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според руфосилите махало във вакуум няма да се движи. Хахахаха
41
3
 
5
 
! Отговори
За 67 преди 5 години
Ти ще миеш *** щото за друго не ставашАз работя за американска компания като инженер от много години и съм на 90 000 долара на година
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нормално е да се вее. Що за маленкоумник трябва да си за да питаш защо се вее знамето?! Знамето има някаква маса, а всяка маса независимо от това дали и каква гравитация и действа има инерционен момент и импулс който също не зависи от това дали има или няма атмосфера. Ушанкитте едва ли го разбирате това.