Автостоп - вдъхновяващо, но и опасно

Ето няколко съвета за начинаещи
29 юни 2019 12:55, Иванка Гъркова
7
Автостоп - вдъхновяващо, но и опасно
Снимка: Pixabay

 Лятото е време за пътувания и почивки. Но това изисква средства. Ако имате планове за море или ходене на планина, но сте с ограничен бюджет, може да си спестите малко пари като се придвижвате на стоп. В случай, че до момента не сте го правили, винаги има първи път, но трябва да се съобразите няколко основни неща.

Може би основната причина да не сте пътували на стоп до момента е, че се притеснявате да се качите в колата на непознат. Но опитните в това ще ви кажат, че няма нищо страшно, стига да се отпуснете и не мислите за най-лошото.

Събрахме няколко съвета за пътуването на стоп, които със сигурност ще са ви от полза:

Дестинация

Ако никога досега не сте се качвали на автостоп, не си поставяйте твърде далечна дестинация. Първо пробвайте с по-близка, например от София до Перник или най-много до Пловдив. Ако ви хареса и си намерите превоз бързо, може да опитате с по-дълъг маршрут. През лятото имате по-голям шанс да се придвижите, защото много хора излизат в отпуска и пътуват във вашата посока.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой нормален ще качи непознат човек в колата си?
4
4
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Пътуването на стоп е приключение за авантюристи. Естествено, че киселите ганьовистанци като коментиралите преди мен не го одобряват. Не става да си комплексиран злобар и да излезеш на пътя, защото за това се изисква да си открит и позитивен. Колкото до опасността, преди години в Албания засякох една страхотна американка която пътуваше на стоп. Питах я не се ли страхува, а тя каза, че само в Америка би е опасно. Албания си беше екстра, само дето повечето спиращи тепърва разбираха какво е автостоп
3
1
 
5
 
! Отговори
до Иванка Гъркова преди 4 години
Преди 2 години пътувах с две гръцки студентки. *** като кокошки, но много секси. Засилиха се да минават през една *** махала и след 30 метра обърнаха кръгом и се затичаха към автобуса и групата. С един колега се попикахме от смях с тия. Та сега ще му пратя да прочете и умните ти Гърковски съвети, да се попикае отново от смях как да пътуваме на автостоп. НИКАК, ама никак да не пътуваме така. Причините са хиляди.
2
2
 
16
 
! Отговори
ванката преди 4 години
на автостоп или трябва да е изключително наложително или трябва да си изключително ***
1
1
 
23
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Най-добрия съвет (100% работи) - не го правете ...