Какво се случва в тялото, ако пиете малко вода?

Рискът от спазми и болка се увеличава
27 окт 2020 20:55, Михаела Лазарова
3
Какво се случва в тялото, ако пиете малко вода?
Снимка: Istock

Не е тайна, че недостатъчното пиене на вода е изключително важно за здравето. Човешкото тяло се нуждае от вода, за да поддържа жизнените си функции. Самото то е съставено от вода в по-голямата си част. Ето защо, ако не пиете достатъчно от живителната течност, в тялото ви може да се случат някои нездравословни проблеми, дори да възникнат медицински състояния и заболявания.

Ако почти не пиете вода всеки ден, могат да настъпят някои промени в организма ви. Ето какви.

Може да напълнеете

Ако не пиете достатъчно вода, има вероятност да напълнеете. Може да ви се струва невероятно, но водата участва в усвояването на хранителните вещества и без нея метаболизмът се затруднява. Това създава условия за трупане на мазнини. А и пиенето на достатъчно вода създава усещане за ситост, която ви помага да не преяждате.

Имате проблеми със сърцето или пулса

Недостатъчното количество течности в тялото може да доведе до нарушения в ритъма на сърцето, да ви накара да страдате от проблеми с кръвното налягане или с кръвообращението. Дехидратацията може да създаде сериозни сърдечносъдови проблеми в зависимост от степента си. Пийте достатъчно количество течности, за да не затруднявате работата на сърдечносъдовата система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
До 1 "грамотник преди 1 месец
Е така тълкува ли се??? За Важността иде реч ! Грамотнико :)
2
1
 
0
 
! Отговори
Еее,важно е преди 1 месец
за здравето недостатъчното пиене на вода ,но е свързано с влошаване на здравето,та за това е важно недостатъчното пиене на вода :)
1
1
 
4
 
! Отговори
Неграмотници преди 1 месец
" Не е тайна, че недостатъчното пиене на вода е изключително важно за здравето." Некадърни и неграмотни български драскачи