Вталете се с въртене на обръч

Приятно упражнение
5 авг 2022 20:25, Ивета Иванова
4
Вталете се с въртене на обръч
Снимка: Pexels/Karolina Grabowska

Повечето хора си представят въртенето на обръч като детско занимание. Наистина през 90-те и в началото на века обръчите бяха истински хит и много деца въртяха обръчи пред блоковете си и на детските площадки. Това, че сте пораснали, не е причина да спрете да го правите.

Въртенето на по-тежък обръч може да е истинска тренировка, да ви помогне да отслабнете, а в същото време така се забавлявате и не го усещате като много тежко упражнение. Ето как помага то, според британския "Cosmopolitan".

Ползи
 
Личният треньор Рейчъл Сачердоти казва пред изданието, че въртенето на обръч изисква въртене на бедрата и кръста и така включваме в тренировката коремните мускули, гръбните мускули, лумбалните мускули. Стабилността и силата на тези мускули е важна за цялостното здраве на човек. Така се намаляват коремните мазнини и постигаме плоско коремчe. Упражнението носи ползи и за долната част на тялото - бедрата. Като въртим обръч, ние изразходваме повече енергия, организмът работи на пълни обороти, а така горим мазнини и талията се смалява.
 

4
Още от Ако щете - вярвайте
Как да сте щастливи, ако сте необвързани?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не искам да се вталя като тази на снимката. Тя прилича на мъж!
1
0
 
11
 
! Отговори
Евала преди 3 дни
Въпрос към радио Ереван: Какво трябва да прави жена за да отслабне? - Да върти обръч около кръста си. - А ако не може да нахлузи обръча???...От Истанбул се обаждат :"Въх каква прасковка! Сакън, не разваляйте момичето!!!"