"Търсенето на Дори" с над $1 млрд. в международния бокс офис

Анимацията стана петата най-касова лента в света
10 окт 2016 16:22, Петя Славова
0
 "Търсенето на Дори" с над $1 млрд. в международния бокс офис
Снимка: Форум Филм

"Търсенето на Дори" стана петата най-касова анимация в света, след като премина границата от 1 милиард долара в международния бокс-офис, съобщи Контактмюзик.

Останалите анимационни продукции с подобен касов успех са "Замръзналото кралство", "Миньоните", "Играта на играчките 3" и "Зоотрополис".

Продукцията, режисирана от Андрю Стентън, е продължение на хитовата анимация "Търсенето на Немо" (2003) на студио "Пиксар" на "Дисни".

Симпатичната рибка Дори отново говори с гласа на популярната водеща на ток шоу Елън де Дженерис, пише БТА.

Оригиналната анимация не успя да премине границата от 1 милиард долара. Приходите от "Търсенето на Немо" в международния бокс-офис възлизат на 936,7 милиона долара.

През първия си уикенд на екран в САЩ и Канада "Търсенето на Дори" реализира 136,2 милиона долара и се нареди на второ място след "Джурасик свят" по най-касов юнски дебют. Оттогава анимацията събра 485 милиона долара в домашния бокс-офис, към които се прибавят 517 милиона долара от международния.

Преминавайки границата от 1 милиард долара, "Търсенето на Дори" става втората най-касова продукция на студио "Пиксар" на "Дисни" след "Играта на играчките 3" (2010). Анимацията е 12-ата продукция на "Дисни" в елитния клуб на филмите, реализирали над 1 милиард долара в международния бокс-офис. С постижението си "Търсенето на Дори" се нарежда на 27-о място сред най-касовите продукции на всички времена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари