У-лицата: Когато истината е по-любопитна от лъжата

София Джамджиева – талантът, на който никой не повярва
Обновена: 21 ное 2016 14:04 | 21 ное 2016 12:14, Петя Славова
6

Снимка: Личен архив

И днес Dnes.bg ще ви срещне с интересни личности в рубриката ни У-лицата. Това са хора, правещи любопитни неща. Хора, на които не им пречат политиците и останалите, за да създадат каквото са си наумили. Лица, които ще срещнем в парка, на улицата. С две думи: Лица от улицата.

София Джамджиева

Майка й е актрисата Албена Чакърова, позната като Росица от "Неочаквана ваканция". Баща й е режисьорът Емил Джамджиев, а тя работи със звезди като Колин Фарел, Ейдриън Броуди, Гейбриъл Бърд и други. Никой не повярва на шантавата й история и София Джамжиева отпадна от предаването "Пееш или лъжеш", въпреки че по-късно показа таланта си на добър музикант с изпълнението на Nobody`s Wife на Anouk.

Всъщност при нея реалността винаги е била по-цветна от лъжата. От малка расте сред актьори. Баба й я натирва да учи в НАТФИЗ. Влиза с голямо желание в класа на Ивайло Христов, но се задържа там едва две години. Предпочита да е фрилансър, да работи каквото и където иска. Животът я завърта така, че намира своето място в дублажите. Всекидневието й е свързано да влиза от запис в запис. Може да познаем гласа й в не малко сериали и филми. Именно киното е най-голямата й тръпка в живота.

За звездите

Освен  в дублажите, София Джамджиева е асистент в холивудски продукции, които се снимат у нас. Така се запознава със звездите от киното, идващи в България. "Колин Фарел е много готин човек като нас", разказва тя, но допълва, че най-силно впечатление й прави Гейбриъл Бърн – познат от "Стигмата" с Патриша Аркет, както и от "Тримата мускетари" с Жерар Депардьо, където играе Дартанян.

"Много добър и прекрасен човек е. - разказва тя – Шегаджия! Ходихме заедно до Велико Търново. Колата ни се разваля на пътя. На него не му пукаше, чак се кефеше, докато аз не спрях да се притеснявам".

Харесва и Жулиет Бинош: "Хем обрана и тиха, хем е с прекрасно чувство за хумор", описва ни я София.

"Това са прекрасни, обикновени хора, които не се приемат за звезди. Такива има само в България. Другите са скромни хора с талант и са дали живота си, за да забавляват другите", обобщава младата актриса пред Dnes.bg.

И въпреки че има шанс да общува с такива знаменитости, Джамджиева не мечтае да срещне определена холивудска звезда. По-скоро е готова да приеме всеки, с когото съдбата й позволи.

"Животът е толкова интересен, затова съм и престанала да мисля какво искам", споделя още тя.

Иначе музикалният си талант развива от малка. Пее откакто се помни. В началото – във вокална група "Атлантик", с които излиза да пее в Европарламента. Взима участие и в не един фестивал, не само музикални, но и театрални. Била е в студио "Камбана" в Княжево и от там се влюбва в сцената. Тогава се появяват и първите й любовни трепети. И все пак София не смята да  гради певческа кариера. Не страда от звездомания и предпочита да не се взима насериозно.

"Този, който го прави, определено е сгазил лука, тъй като обикновено всичко замира", отбелязва тя.

Семейството

Засега пее за удоволствие, както и за детето си, което е едва на 5 месеца. Заедно с мъжа си се редуват да показват различните музикални жанрове на малкия Виктор. Именно майчинството е това, което я променя -
от клубна дама, София се превръща в предан родител. Половинката й също е на сцената и участва в друго реалити. Той е оперният певец Мартин Ангелов от първия "Х фактор".

"Възрастният красив джентълмен, по който всички дами въздишаха, но вече е под строг контрол вкъщи", разяснява София.

Щастливият татко пее Санта Лучия, опера, докато тя е тази, която сменя музикалните жанрове и е готова да покаже на мъника и от репертоара на Бритни Спиърс.

Освен от изкуство, се интересува и от случващото се у нас и по света. Радва се, че Тръмп е спечелил изборите в САЩ.

"Да не забравяме, че Хилари има снимка с Осама бен Ладен", казва тя и допълва – Тя е сред виновните за конфликтите, които стават в момента. Вярвам, че Тръмп може да ги спре".

Що се отнася до изборите у нас, не гледа сериозно на тях. Убедена е, че обикновените хора нищо не могат да направят. Ядосва се, че се топим толкова бързо, но и не вижда как нещата ще се променят, докато няма ясна политика, поощряваща майките. Затова и не изключва възможността да замине със семейството си в САЩ, тъй като мъжът й има и американски паспорт. Все пак уточнява, че много обича България, но не и държавата, която я разочарова особено с отношението й към хората на културата. Онези актьори, събрали обичта на зрителите, а днес тънещи в мизерия. София е решена да няма тяхната съдба. Стискаме й палци да е така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина не само пееше, а имаше и уникален тембър. Браво браво
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избирам мацката от 3-тата снимка. Не че някой ме пита )))
4
1
 
3
 
! Отговори
Кари преди 7 години
Запознаха ме с нея преди време. Бяхме сред природата, не знаех коя е, но я харесах много! Тя земна и чаровна, без пози преструвки, точно както описва звездите - гости от Холивуд.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пръв път чувам за тази ....
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много е хубава, а пееше супер
1
1
 
10
 
! Отговори
Първи преди 7 години
Красавица, па и говори