Брад Пит и Марийон Котияр влюбени в "Съюзени"

Новият филм на Робърт Земекис вече e по кината
2 дек 2016 14:34, Петя Славова
1

Снимка: Форум Филм

Не за първи път Брад Пит влиза в образ, в който му предстои да е част от опасни мисии. И ако в "Господин и госпожа Смит" той и Анджелина Джоли бяха тайни агенти, то в новия филм на Робърт Земекис "Съюзени" Пит и екранната му половинка Марийон Котияр са в ролята на шпиони.

Действието ни връща в 1942 г. по време на Втората световна война. Разузнавачът от  МИ6 Макс (Брад Пит) е на опасна мисия в тила на врага в Мароко, където заедно с агента от Френската съпротива  Мариан Бусежур (Марион Котияр)  участват в тайна мисия.

Земекис ни потапя в атмосферата на кинокласика като "Казабланка". Намигва към филма, в който пламна любовта между Пит и Джоли.

Още по темата
Може би и заради това се появиха слуховете, че новата любов на Пит е Котияр, която също има връзка с колега актьор - Гийом Кане, а искрата помежду им пламнала по време на снимки.

В "Съюзени" отношенията на героите също прерастват от служебни в интимни.

Познат от филмите "Завръщане в  бъдещето", "Полярен експрес", "Корабокрушенецът" Робърт Земекис знае как да поддържа напрежение. В случая го прави, докато ни потапя в ретро атмосфера , описвайки всекидневните ситуации, случващи се на обикновените хора на фона на военните.

Така главните персонажи ще се влюбят, докато си говорят на покрива на кооперация, но замисляйки тайни ходове за успех на операцията им като агенти. Героинята на Котияр  ще роди в рушаща се от бомбардировки болница, а  накрая семейният уют и домашни партита ще са съпътствани от щателна проверка от военните.

И макар да е военна драма "Съюзени" няма да ни отведе в окопите. Ще видим преминаващи самолети, пияни и осакатени хора. Земекис набляга повече на емоционалната следа, която оставя тези смутни времена. И ако в първата част на филма ще усетим мароканската екзотика, омешана от европейската цивилизация, то във втората Земекис  ще ни остави да се полутаме в дилемата дали Мариан е двоен агент.

Режисьорът все пак задълбава повече в идеята как човек реагира, ако разбере, че партньорът му не е този, за който се представя и каква щеше да е съдбата на двама души, ако не живееха във военно време.

У нас "Съюзени" излиза на 2 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Ей преди 7 години
тая,главната героиня е идол на Пешко!Подписва се под нейната снимка.Няма нищо лошо да я харесва като жена,но подозирам,че мечтае да изглежда така!