Рисува "Мона Лиза", но не е Леонардо. Той е Владимир от Видин

По света майсторът има над 100 копия на известни картини
2 авг 2018 07:10,
43

Той е автор на картини като "Мона Лиза", "Слънчогледите" и още десетки световно известни произведения. Той обаче не е Леонардо да Винчи, нито Винсент ван Гог, той е Владимир Рогожаров от Видин.

Владимир е роден пред 1979 г. Завършва училище по изкуства "Св. Св. Кирил и Методий" със специалност живопис. Още оттогава знае, че рисуването му ще присъства в живота му.

"Винаги са ме впечатлявали картините на старите майстори. Професионално започнах да се занимавам на 21 години", разказа художникът пред Bulgaria ON AIR.

Владимир започва кариерата си на имитатор. Не след дълго той прави съвместни изложби с едни от най-добрите в тази сфера в света. По света има над 100 копия на известни картини.

Владимир прави и собствени произведения. Споделя, че ако картината е по-трудна - то може да отнеме около 3-4 месеца.

В момента той твори копие на световноизвестните "Слънчогледи" на Ван Гог.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
В средните векове, когато не е имало академии, пътя в изкуството е започвал с чиракуване и копиране. При някои там и свършва.
20
7
 
13
 
! Отговори
художника преди 5 години
Иска се талант, да застанеш на една ръка разстояние пред празното платно и да сътвориш от него картина, па макар и да е копие. "Умниците" дето го оплюват по-долу, никога не са хващали четка. Те са компетентни по всичко, от квантова физика до саденето на картофи.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А реално "майсторът" създал ли е нещо?
18
6
 
6
 
! Отговори
Галя М. преди 5 години
Намерил си е нишата,нищо ново! Копира,продава...щом това може и това му носи пари,значи е ок! Един рисува "портрети" по морето, за пари естествено, същото е. Изкуството обаче е нещо съвсем различно,не се свежда само до единия занаятчалък и определено владеене на помощни средства... да не ги изброявам кои са! :) Всеки уважаващ се художник работи това което му е на сърце, тогава има изкуство. Другото е печалбарство, за нарциси които си поръчват сурогати...
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До GopetoНе съм казал, че не може да рисува, а това, че копирането на картини не е изкуство. Изксутво щеше да бъде ако рисуваше свои неща и с това е известен което не е така. По черноморските курорите е пълно с такива художници които копират снимки за портрети и някой от тях дори не можеш да различиш снимката от копието. Ама никой не им знае имената нали ? Така и ще си заминат. Това е весно аз да имам метал банда която прави кавъри на металика и с това да съм известен ... пародия.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Златни Пясъци са пълни с такива "артисти" които копират портрети по снимки 1 към 1... не съм сигурен тоз с какво е по-интересен....
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека-ксерокс : )))Копирането на произведения на изкуството(подчертавам - произведения) въобще не е лесно. И не отнема 3-4 дена до седмица-две, както този твърди. Толкова отнема да го надраскаш отгоре-отгоре, като за 500 евра...Истинските имитатори се специализират за някой определен автор. Рисуват върху платна, произведени по технология от онова време, с четки от онова време, с такива бои, спазват прецизно последователността на рисуване за стила... копират и грешките...
14
4
 
10
 
! Отговори
Gopeto преди 5 години
Доста простаци са се изказали по темата, както обикновенно. От статията и видеото към нея, как разбра какво му е нивото бе празноглавецо? Другият и той, "не рисувал,а копирал". Според теб, как се прави копие на картина, без да го нарисуваш? Той да не е принтер, че да прави копие без да рисува?Имам вучството,че тук масово коментират, безработни и озлобени до крайна степен празноглавци! Даже след днес съм сигурен!
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Ми не е изкуство, това си е копи пейст общо взето... това, че може да рисува не го прави изкуство ..
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12по принцип тези "артисти" са силно комплексирани натури така че нормално
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само човек, който нищо не разбира от изкуство, такъв като Бойко и Рашидов, може да каже, че това е изкуство.Няма как да ви се обясни с думи. Липсват ви години - много.Естетическият вкус се възпитава дълго и не се купува с пари.
10
8
 
14
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Браво, младеж ! Даден ти е страхотен талант от Господа - развивай го !!!
9
4
 
24
 
! Отговори
пернишки лорд преди 5 години
За добре направени копия в Щатите дават луди пари!На малкия не му берете гайлето,той знае какво прави!
8
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалките копирачи като този са много, но Леонардо е само един.В това именно е и разликата.Да копираш не е изкуство. Това си е просто копиране на изкуство, създаден от друг.
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мона Лиза е НАРИСУВАНА от Леонардо Да Винчи.И затова цял свят го знае.Иначе такива копирачи като този има над хиляда, но никой не ги знае.Най-много да си платят за някоя статийка в някой пропаднал сайт като този,та да напишат името им.Но утре пак никоя няма да го е запомнил..
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Видин сигурно го мислят за Леонардо. Смех.
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да кажа - обикновен подражадетел при това на доста ниско ниво.Защо не покаже нещо свое. Ами защото няма.
4
8
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Сори, ама това да копираш художниците, въобще не те прави художник.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** или Не - рисува, а вие дори и да пишете не можете!
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***. Намерил с какво да се прави на интересен.Да Винчи е един, а останалите сте жалки подражатели.