Румънски министър подаде оставка заради жена си

Съпругата на Ботиш работела с европари, одобрявани от него
Обновена: 20 апр 2011 15:00 | 20 апр 2011 14:18, Елка Василева
15
Румънски министър подаде оставка заради жена си
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Румънският министър на труда подаде оставка. Причината е, че съпругата му работи в организация, финансирана от европейските фондове, а парите се одобряват от министерството на съпруга й.

Йоан Ботиш каза в сряда, че подава оставка по морални съображения. Той се извини на румънците и добави, че не е било правилно, че съпругата му работи в неправителствена организация.

Румънският премиер Емил Бок прие оставката на Ботиш.

Съпругата на вече бившия министър е получавала 2 000 евро месечно като съветник по проект, одобрен от Министерството на труда и финансиран от еврофондовете.

Във вторник тя подаде оставка, след като следствието започна да рови за евентуален конфликт на интереси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
браво преди 13 години
Нека да вземат пример и нашите политици
14
1
 
3
 
! Отговори
мда преди 13 години
точно като у нас..."подава оставка по морални съображения", че и се извинява на народа си... нашия физкултурник първо си натопи родата, после се покри като оцапан, и си кротува и не му пука от нищо, въпреки че черно на бяло се вижда как издава устни заповеди, в разрез със законите и конституцията...точно като у нас...
13
0
 
9
 
! Отговори
РъБъ преди 13 години
Браво на румънския Тотю Младенов. А ние затова сме в задния двор на Европа, защото жената на ЦвЦв си работи в ДАНС, мъжът на Цецка Цачева в "Булгартабак", а Стенли, зетят на ББ, строи метрото и още много други подобни герои от нашенската битност.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
'***' не е достатъчно обидна дума за нашите политици. за тях тя е просто едно от клишетата на прехода, с което са свикнали и дори се гордеят. гадни жалки ненаяли се животни, това са те.
11
0
 
4
 
! Отговори
malart преди 13 години
Ми то у нас в неправителствения сектор(в големите организации) из столицата и страната е още по-грозна картинка. Половинките на министри и депутати са все в проектната сфера, я консултанти, я шефове на организации. НПО сектора в България е опорочен тотално
10
0
 
13
 
! Отговори
Точка преди 13 години
Интересна... подробност. Организацията, където е бачкала жената, е останала обаче с 500 000 евро, получени от държавата... Така че, споко, онзи си е направил сметката! Просто номерът е да се мамят хората, защото румънското правителство се радва на 7% (седем!!!) доверие. Но управлява! Така че чест и подобни неща по тия ширини... друг път! :)
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей затова Румънците ще се оправят а ние ще затъваме - защото имат как да избират свестни политици като този. Нашите са омазани отвсякъде, затънали в корупция и злоупотреби пак нямат и какпа съвест и даже не навеждат глава. Примери - колко си щеш - Станишев, Доган, Масларова, Елел Етем, Нихат Кабил, даже самият Гоце Архаро дьо Сирищник!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тука с по 10 обвинения повдигнати и наглите мусури интервюта дават дорибоклуци бълграски
7
2
 
29
 
! Отговори
х преди 13 години
Достойна постъпка.За съжаление в нашите правителства до сега е нямало,а мисля,че в близко бъдеще няма и да има такива доблестни ръководители и техни съпрузи.
6
0
 
14
 
! Отговори
Гост преди 13 години
Браво
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
V Bulgariq imame li neshto podobno>>Koi podava ostavka tuk??Cecko si nakupi apartamenti i za pravnucite i kakvo, edo nishto. Obshtiskoia suvetnik - 16 imota, i kakvo edno nishto.Stoi si v Sof.obshtina i produljava da si poshtipva ot parite. Osen otvrat i omraza tezi hora ne predizvikvat nishto drugo. I iskat oshte edin mandat!?!?! Da ama na Mars.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той подал оставка в сряда, а жена му - във вторник.Как ще се издържа това семейство, бе?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
3
1
 
30
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Чест и почитания към човека! ама у нас, такова нещо не може да се случи!
2
1
 
39
 
! Отговори
crus преди 13 години
лелелелел ....и тва в съседната изостанала Румъния..... а напреднала България ...такова чудо ???????????????
1
1
 
35
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Де таквизз...чудесии и у нашенско....