Търговци бъркат салати в съда от маслини, за да спестят от зехтин

Продават ни салати от стари зеленчуци
11 юни 2024 12:25, Анисия Иванова
38
Търговци бъркат салати в съда от маслини, за да спестят от зехтин
Снимка: Bulgaria ON AIR

Голяма част от зеленчуците, които не се продадат в рамките на деня, се нарязват и продават като готови салати. Това установиха от Сдружението за качествена и достъпна храна.

Председателят на сдружението - Андрей Велчев, каза в студиото на "България сутрин", че вече има регламент, който ни забранява да опитаме продукта преди да го купим.

"Много често към нас се обръщат дори продавачи в "топлите точки". Те се натъкват на агресията на клиентите, които са опитали, не им е харесало и се връщат за обратна връзка. Тази практика започна по Великденските празници и продължава", обясни той за зрителите на Bulgaria ON AIR.

По думите му проблемът е комплексен и до голяма степен зависи от добрата воля на управителя на конкретния магазин.

"Всеки производител прави каквото зависи от него. Но и потребителят има своята вина. Всеки избира най-хубавото и накрая остават не много добре изглеждащи домати и краставици. Веригата носи своята отговорност и не е коректно да се продават такива продукти", каза още Велчев.

Гостът алармира, че вече са засегнати и по-малките градове, където веригата е по-къса. А с повишаване на температурите тази практика крие рискове за здравето. Събеседникът подчерта, че нашата касова бележка е сигурната ни застраховка, ако стигнем до лечебно заведение.

Оказва се, че някои търговци забъркват салатите в съда, в който са престоявали маслините, за да спестят от зехтин.

Голяма част от преместваемите обекти са премахнати и са останали тези, които могат да покрият изискванията, отбеляза положително Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Страната
Българка и фермата ѝ за люти чушки в селекцията на Forbes
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сещам се за Кентъки фрайд чикън, там непродадената продукция не се претопля. Всеки ден се поднася прясно сготвено, а старото се прибира. Клошарите питаха-къде, в кой контейнер. Казваха, че замразявали остатъците и после ги смилали за храна на пилетата. Затворен цикъл. В нашия град фалираха за има няма 2 год.
36
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 седмица
Ако има далавера, не в съд от маслини ще бъркат, а и отзад ще ви бъркат!
35
0
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 1 седмица
Личи си, че по-далече от евтината кръчма в прованса и Кошмари в кухнята не си поглеждал.
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Работех в едни хотели на Гърция преди години лятото Имаше групи предимно германски Всичко каквото останеше от закуска се прибираше и се предлагаше на другият ден и недоизпитиге сокове по чашите собствениците ни караха грижливо да ги прибираме
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да но после могат да сложат маслините в съда от салатата хихихихихих
32
0
 
4
 
! Отговори
Нотариус преди 1 седмица
Има и търговци които бъркат салата в прокуратурата!
31
2
 
8
 
! Отговори
Ólafur преди 1 седмица
Ами трябва да си *** или не знам кво за да отидеш на ресторант.На ресторант ходят *** .Тя на свинята и дай помия.Помия претопляна, някой селски провинциалист.Преди това ходил да.....после се обърсал.А дали си е мил ръцете е друг въпрос.И после готви или прави салата.И всички там *** в ресторанта ядат и си мислят,че като ядат помии са с много висок стандарт.Но свинята е ***.Тя иска помия.Претопляна,замразявана, размразявана, вероятно от друга чиния.А свинете ядат.
30
4
 
1
 
! Отговори
една едра женица преди 1 седмица
на 17 или 18г миналото лято продаваше Царевичкааа , царевичакооооо в нещо като бутка и с газ отоплен казан . Та един се бухна с колата право в подобието на клекошоп или павилионо-барака . Запали се всичко . Момичето пострада много . Пубертета с колата непострада . Била пумакиня , та добро момиче . продавала без договор да изкара по нещо .
29
1
 
7
 
! Отговори
Леко дебел преди 1 седмица
Хранят ни кат прасята.
28
2
 
4
 
! Отговори
Баба ви преди 1 седмица
и тя така готвеше-само прясно та прясно!Килер и мазе-не!Всичко беше по ЕС стандарт!
27
2
 
7
 
! Отговори
Мари преди 1 седмица
Да се обърне внимание и на дюнерите които се предлагат. Специално в гр. Габрово. Не стига че не отговарят на изискванията, предлагат старо пилешко месо, да не говорим за салати , и пържени картофи.
26
1
 
10
 
! Отговори
нормално преди 1 седмица
Така си е по цял свят!Добрия готвач трябва да оползотвори не добре изглеждащ продукт.Никой няма да тръгне да продава или готви развлена продукция!Защо си мислите че в казармата и работническите столове са ни хранили с нещо по-добро?Това са нормални практики!На олл инкузив да не мислите че не се пресготвя на следващия ден останалото?
25
1
 
13
 
! Отговори
морски преди 1 седмица
Видите ли ресторант с нахален Виkач отпред - бягайте далеко. Там са изпечени мошеници !
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво, накрая пак едно голямо нищо. Търговците имат народа за офце и го доят както може. Хора, бягайте от това блато в което ви продават *** и живота е по скъп от цяла ЕС.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Правите ли разлика между "недобре изглеждащи" и развалени зеленчуци? Краставицата има значение как изглежда, само ако няма да я ядете, ами ще я ползвате за друго.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В топла точка се използват продукти с един -два дни до изтичане на срока за консумация .
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За Джаки Кенеди бяха писали, че след приемите в Белия дом лично надзиравала прислугата да прибира неизпитото и недояденото с цел втора употреба. Пр. половина бут. виски се долива оттук там и пълното шише се поднася на др. купон. Понеже беше инфо от соца, може и да е фейк, но може и да е истина, щото съм го гледал в епизоди на Коломбо и Светеца, а там ситуациите се разиграваха все от големи батета. У нас това са редовни номера, но са възприети от *** и Андрешко.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен Къде ще го продаде като са само мутри на костов.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 17, точно при костов хората се върнаха на село, ниски заплати и безработица, можеше да се оцелее с това което изкараш в градината и направиш зимнина, сега дори съвсем млади семейства строят оранжерии и садят фиданки, отглеждат зеленчуци и плодове - дори на чужденците прави впечатление тази "мания" както я наричат да се занимаваме с градинарство, да си спомним че градинарите в Европа са били българи, точно техните наследници са българите в Унгария например
18
4
 
13
 
! Отговори
морски преди 1 седмица
Наемите на ресторантите са високи. Вие всичко прясно ли очаквате там?!