МВФ ни хваща без домашно, пише румънският "Адевърул"

Букурещ поел куп ангажименти, но не изпълнил и половината
Обновена: 23 апр 2012 11:56 | 23 апр 2012 11:56,
29
МВФ ни хваща без домашно, пише румънският "Адевърул"
Снимка: Reuters

Международният валутен фонд (МВФ) отново ни хваща без домашно, пише в заглавие днес румънският вестник "Адевърул".

Правителството пое редица ангажименти пред МВФ с краен срок 30 април, но не е изпълнило и половината от тях, посочва изданието.

Делегация на МВФ, ръководена за последен път от американеца Джефри Франкс, пристига утре в Букурещ за пета оценка на споразумението от предпазен тип с Румъния, сключено през март 2011 г., информира "Адевърул".

Вестник "Ромъния либера" задава въпроса кога ще може Румъния да бъде прекосена по автомагистрала.

Изданието посочва, че все още не е избран изпълнител за една четвърт от над 800-те километра, които делят крайните точки на транспортен коридор номер 4 на територията на Румъния - от границата с Унгария до Констанца.

Румънците ще могат да пътуват по магистрала от Нъдлак-Арад (на границата с Унгария) до Констанца на Черно море не по-рано от след шест години, сочат разчети на вестника, сравнени с данни от министерството на транспорта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: РумънияБукурещМВФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
26Дано скоро се откажеш от Бг гражданство и да не те пускат вече тук.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
анонимния, като не те кефи тука бягай бе. Ама да знаеш, там мама и тате няма да ти помагат и сам ще трябва да си вадиш кинтите.
21
2
 
4
 
! Отговори
8888* преди 12 години
А господа северняци,като ти харесва Румания отивайте никой не ви е спрял и заплатите като са хубави! Кого се опитвате да излъжете немога да разбера.... Един войвода нямате от север и ще ми хленчите за Румания имате право да работите там така ,че успех .....
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости, живеят по-добре от нас, стига с тази пропаганда! А Синая е сто пъти по-хубав курорт от Боровец и Банско взети заедно.
19
4
 
7
 
! Отговори
sir John до 20 преди 12 години
задавате отговори, но същевременно това хленчене е изтъркан похват. Ти какво направи за БГ та да не е така? 70 000 бг в Гърция за Великден, заплата в Румъния не знам каква е но доходите са им двапъти по-ниски от БГ, произвеждат Дачия, но карат автомобили с БГ номера, констанца взета от Хюндай, а варна от Митсубиши, те имат Ромпетрол защото имат залежи, ние имаме хранителни вериги и електроника там. Ти виждал ли си как живеят румънците - в кал и прах, тяхната Синая е на 60 години от наши Боровец
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
800 км през Карпатите за 6 години. Ние 150 км рез равно поле (Тракия) - 30 години. 350 км за Хемус през Ст. Планина - 60 години. Ромпетрол откриха бенсиностанции у нас навсякъде. Ние нямаме нито една наша верига у тях. По 20-30.000 техни туристи на уикенд могат да си позволят почивка у нас. Ние - не. Заплата в Румъния - 2 пъти по - висока. Дачия - тяхно производство. Констанца - взето от Хюндай. Сравнете с нас!
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
16Бастун си ти и по-голямата част от опростачените бг провинциалисти.Че си неграмотен е ЯСНО!А Милен Велче дълг не е ИЗДАВАЛ!!!Той ТРАНСФОРМИРА дълг!!Но за твойта куха лейка това са космически непонятни технологии.А че ще мизерувате е ГАРАНТИРАНО!То и сега си е яка мизерия ама "секса" тепърва предстои!
16
4
 
9
 
! Отговори
До 12 преди 12 години
Вече почти три години непрекъснато ни плашите вие червени безмозъчни със студ,глад,мизерия,"бокови" зими и подобни от злокобни,по-злокобни предсказания.А нещо такова да се е случило.Не разбрахте ли вие с малките мозъчета,че ставате вече смешни с подобни твърдения.
15
1
 
5
 
! Отговори
до русенец преди 12 години
кво се гърчиш като влас за румания дунав мост и не се вращай.Само хленчила вместо да свършеш няква работа се моли на власите ....
14
2
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
*** ще викаш на някои твои роднини!!!!Дълга, който трябва да се плаща е от Милен Велчев. А кой колко е подготвен е друг въпрос.
13
13
 
7
 
! Отговори
русенец преди 12 години
Моля, ви братя румънци, приобщете Русе и околия към вашата държава, че тези нискоинтелигентни *** едва ги траем! Редно е малката Виена да е в една държава с малкия Париж!
12
1
 
3
 
! Отговори
.... преди 12 години
Анонимни, търсят катоса дали парици за нещо, пък ония са ги изяли и изпили, ще търсят.
11
3
 
23
 
! Отговори
Пропаганда нон-стоп преди 12 години
Гърците фалирали, румънците неподготвени.. само ние сме убави :)
10
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам румънците но само гледайте как ще ни хванат нас без домашно още есента като Боко им коленичи със свалени ***(без пари да изплати евро-облигациите).Ще плачете ама ще е късно!Глад и мизерия ви чака бастуни.
9
2
 
13
 
! Отговори
high преди 12 години
Като слагате челни новини какви грешки били допуснали съседите, колко зле им било, как ги били заплашили с нещо си и им размахали пръст, не ми става по-добре, нито ми помага да намеря работа и все така е твърдо решението ми да хвана пътя за летището....
8
3
 
11
 
! Отговори
do 7 преди 12 години
ммм ... "даже на училище не сме ходили" ... така ми омръзна от "SORRY ASS"-ove като тебе ... Виж в речника
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми като си нямат кауБОЙКО няма да имат и магистрала
6
12
 
29
 
! Отговори
ученик преди 12 години
Румънците без домашно а ние не ходим даже на училище!!
5
7
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Същите простотии като нашите. Само че въпреки негативите, доколкото разбирам от последния абзац, румънците са оптимисти, че ще построят 800км магистрали за 6 години?!
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румънците преди време бяха в голям напредък, вдигна им се стандарта и заплатите, сега е наш ред