Гърция щяла да стане като България, ако обяви фалит

Сравнението направи съветник на досегашния гръцки премиер
Обновена: 9 май 2012 15:43 | 9 май 2012 14:45, Елка Василева
358
Гърция щяла да стане като България, ако обяви фалит
Гърция не бивало да обявява фалит, за да не станела като България. Снимка: архив, Reuters

Ако Гърция фалира, ще станем като България, заяви пред гръцкото радио "Скай" съветникът на премиера Лукас Пападимос и преподавател в икономическия университет на Пирея Гикас Хардувелис.

Той отправи критика към всички, които твърдят, че страната трябва да обяви фалит.

Още по темата

По думите му, ако това стане, след "десет години ще станем като българите в България", пише БТА.

Според Хардувелис единственото, което може да се промени, е икономическата програма, но не и ангажиментите за структурни реформи, поети от Атина.

Съветникът на отиващия си премиер смята, че има възможност за преговори по рамките на икономическата програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като имат голяма икономика защо взимат заеми .. щото има една голяма истина и тя е че Гърция е много по бедна от България това се крие перфектно НИЕ ПОНЕ НЕ ЖИВЕЕМ ОТ ЗАЕМИ
268
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще го кажа много ясно ДА НЕ СА ВЗИМАЛИ ЗАЕМИ КАТО НЕ МОГАТ ДА ГИ ВРЪЩАТ! ГРЪЦКИТЕ "АДВОКАТИ" В ФОРУМА ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА!
267
2
 
38
 
! Отговори
до 327 преди 11 години
Не е завист просто неправда! Ако европа даваше толкова милиарди на България щяхме да сме мноооого по напред! Ние даваме повече пари на тоя съюз от колкото получаваме
266
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
325 - хахаха, тебе ако ти дават много пари, кво ще направиш? Ще ги върнеш, за да не вземе случайно да стане криза заради заплатата ти? Хайде стига глупости, аман от злоради комплексари... Като нямате лично щастие ви остава само да се радвате на чуждото нещастие... жалка работа...
265
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
234 - ти изобщо правиш ли разлика между граждански дълг и държавен дълг? И мене никой не ме пита държавата като взима пари на заем, ама последствията ги тегля заради държавата, въпреки че нямам и една стотинка личен дълг.И пак опираме до завист, не можела държавата да си позволи високи заплати... проблема на Гърция няма нищо общо с това, в Гърция има производство, имат най-големия търговски флот в Европа, за пореден път, проблемите на Гърция са причинени отвън, не са по вина на народа, капиш?
264
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се че гърците са единни и се заради "достойни каузи" за парачките от Европа за измами за далавери...
263
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърците обвиняват правителство но те са най виновни много добре знаят ЧЕ ОТ ТЕЗИ ЗАЕМИ СА ИМ ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ! КАТО ИМ ДАВАХА МЪЛЧАХА КАТО ВСЕКИ ДИГНА РЪЦЕ ОТ ТЯХ ПОЧНАХА ПРОТЕСТИ! И ДА СРУТЯТ АТИНА ТВА Е НИКОЙ НЕ ДАВА ВЕЧЕ ЕЙ ТАКА ЗАРАД ЧЬОРНИТЕ ТИ ОЧИ
262
3
 
33
 
! Отговори
до 322 преди 11 години
Първо никой не е карал гърците насила да взимат заемиВторо всеки иска постоянно да му наливат парички а той да си клати кракатаТрето гръцката държава не може да си позволи такива високи заплати но те са "великите" гърци и са свикнали да живеят на широко ее *** не може ВСЕКИ СПОРЕД ЧЕРГАТА СИ!
261
2
 
36
 
! Отговори
322 преди 11 години
Какво значи "измамници" - ти мислиш ли, че Гърция е затънала в дългове заради измамите на народа им? Нали точно Голдман Сакс им го натикаха тоя ***, по заповеди "от горе", същите които услужливо си предлагат услугите да отърват Гърция от кризата, в която я натикаха. Гърция далеч не е толкова зле, нито е нужно всички да се блъскат по 8 часа на ден за да може една нация да е добре, всичко е изкуствено, а хората тук са също толкова мързеливи измамници колкото и там, хората са си хора...
260
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
318 - нас и до просешка тояга да ни докарат ще си траем, 2 пъти пуснаха полицията да бие и протестите ни са редки като *** ограда. Гърците поне са солидарни и имад дух, и да, прав си и за ***, че малко им трябва да се надигнат масово, което обаче не говори за тва, че Гърците са като ***, а за тва, че дори и *** са по-добре от нас в това отношение. Колкото до Гърция, тва не е нещо, за което Гърците са виновни, а нещо, което им е причинено с цел да ги сломи чрез репресия.
259
0
 
34
 
! Отговори
гол Хасан преди 11 години
Тоя с гаджалския *** пак мърси въздуха!Сигурно го използва да си покрие г*за, ама то е все същото!
258
0
 
35
 
! Отговори
до Ястреб преди 11 години
Ти като няма кво да напишеш и все това постваш .. не доказваш да си по умен! Нямам търпение всички да си хванете пътя към Пуйката!
257
3
 
36
 
! Отговори
до 317 преди 11 години
За какво им сваляш шапка? Че са измамници? Извинявай ама не са нищо по различно от ***! Разбирам да имат за какво да си "търсят правата" но те просто искат още лапане тоест парички от Европа! А това за "завистливото племе" може да го каже крайно *** човек!
256
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха, Гърция с фалит ще стане като България без фалит? Съмнява ме честно казано...Разбираемо е, че толкова хора мразят Гърците и ги хранят, все пак сме завистливо племе... За това сме за смях на целия свят... поне за малкото хора, които знаят за нас...Аз им свалям шапка на Гърците, може да са мързеливи, може да са всякакви, ама като не им отърва излизат по улиците, торшат и палят, не като нас да ни тъпчат а ние да се скатаваме. За тва и ги гърчат толкова, понеже имат топки...
255
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърция отдавна е в фалит докато "бедна" България НЕ! ;)
254
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако в гърция станат *** колкото в българия няма лошо поне ще се отебем и а гъркини нема да постиме само с българки
253
7
 
32
 
! Отговори
до 311 преди 11 години
бягам варварче-вулгарско..бягам...
252
1
 
33
 
! Отговори
до 309 преди 11 години
Естествено че ме черпят! хората в бг са готини, а не като западните *** :) а и за пиене винаги ще помогнат на един симпатичен, фалирал грък :)
251
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ги мразите тия гърци не мога да разбера?Ами вярно е,че ако станат 2-3 пъти по-бедни,ще са ,като нас.Хората се борят да живеят добре,ние тук сме овце и гледаме дамо собствените си *** и се спасяваме по единично.За това тънем в мизерия и работим за жълти стотинки.
250
6
 
35
 
! Отговори
do 306 преди 11 години
битката на Адрианопол искаш да кажеш варварче..но предпочиташ турското пред гръцкото нали?..не Диаполис, а Ямбол...не Пиргос, а Бургас.. Като се разхождаш в Пловдив ти харесва стария град нали? но на къщите пише гръцки имена, защото са били на гърци..Хубаво е и в Созопол и Месимврия..а ти варварино какво си оставил след себе си?