Гърция щяла да стане като България, ако обяви фалит

Сравнението направи съветник на досегашния гръцки премиер
Обновена: 9 май 2012 15:43 | 9 май 2012 14:45, Елка Василева
358
Гърция щяла да стане като България, ако обяви фалит
Гърция не бивало да обявява фалит, за да не станела като България. Снимка: архив, Reuters

Ако Гърция фалира, ще станем като България, заяви пред гръцкото радио "Скай" съветникът на премиера Лукас Пападимос и преподавател в икономическия университет на Пирея Гикас Хардувелис.

Той отправи критика към всички, които твърдят, че страната трябва да обяви фалит.

Още по темата

По думите му, ако това стане, след "десет години ще станем като българите в България", пише БТА.

Според Хардувелис единственото, което може да се промени, е икономическата програма, но не и ангажиментите за структурни реформи, поети от Атина.

Съветникът на отиващия си премиер смята, че има възможност за преговори по рамките на икономическата програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
34
 
! Отговори
до Иво от Грък преди 11 години
защото трябва да работят????
228
4
 
33
 
! Отговори
до Иво от Грък преди 11 години
Нали си наясно че всички в Е.С. са давали фалшиви данни!!! Нали не мислиш че това е било само гръцка политика? То го правеха ВСИЧКИ!! Чувал ли си за "съветите" на Goldman Sach? Ако не бе една статия на times срещу тях и изкуственото задържане на ниския долар спрямо еврото, което доведе до приръст на пазара на американските стоки нямаше да стане тази история.. Дефицитът на ГР не е по голям от този на другите, нито държавния сектор нито заплатите.. Не е ли наивно да мислиш че хората протестират
227
2
 
32
 
! Отговори
до 263 от смях преди 11 години
Така като гледам съвсем се изложи, тъй като ти липсват каквито и да е аргументи. Диалектиката не е изградена от АКСИОМИ а от АРГУМЕНТИ. Научи се да водиш спор, щом го започваш, опитай се да ме убедиш с доводи и аргументи, а не се налагай с обиди, поради липса на такива. Изпитвам потрес от слабоумието и напереността на хората, неспособни да мислят трезво.
226
1
 
33
 
! Отговори
Иво преди 11 години
До гръкИзвърташ нещата по типично гръцки, да съм споменавал ,че се радвам като сте зле?Да се замисли , че обиждате България?Истина ли е , че давахте некоректни и лъжливи данни за вашето икономическо състояние години наред пред ЕС?Е сега ще си сърбате попарата драги...
225
2
 
34
 
! Отговори
Put_on_Greece преди 11 години
Нема ли, аджеба да се спретне една проверчица, за това:Кой и по къв начин нареди, че Гърция трябва да се спасява...И от какъв зор!Че, тези граждани на таз Република в последните години, така здраво цоцаха от ЕС, а сега им е тесно гъзето , устето, ***...
224
1
 
31
 
! Отговори
Мене преди 11 години
ПАВЛОС МЕЛАС МАЛЯКА
223
0
 
32
 
! Отговори
до 250 преди 11 години
Айде сега кажи и нещо смислено и вярно, вместо да си рисуваш гънки по черепа и да се гледаш в огледалото... О! Ама ти си бил гениален! Спри да се дърляш с хората и замълчи, че ме е срам от теб, като ти чета простичките коментари, в които и сам си противоречиш... Ама е умно да се лъжеш себе си, че си умен и да копираш статийки... Дерзай! Поне ми беше забавно да чета размишленията ти.
222
3
 
33
 
! Отговори
до 259 от грък преди 11 години
Сега ще ми кажеш глупостите от сорта че не сте губили битка нали...ок..а колко воини сте печелили срещу Гърция? не ми се коментират глупости! Ако искаш си живей в историята! аз си знам моята и знам че не съм окупатор! нито претенции имам нито смятам че съм забивал ножове на някои..
221
9
 
32
 
! Отговори
ПАВЛОС МЕЛАС преди 11 години
ВУЛГАРОС НАММИ МИНИ----ВУЛГАРИН ДА НЕ ОСТАНЕ!!И НЯМА ДА ОСТАНЕ!!
220
1
 
33
 
! Отговори
до 256 от грък преди 11 години
Освен че не знаеш какво е критика а и *** не си наясно... ιδιώτης означава частник на гръцки и до ден днешен.. латинското *** означава ***...двете нямат нищо общо, както и че се критикува само това с което не си съгласен..ясно е че аргументи нямаш, нито можеш да водиш спор..липсват ти знания и възпитание..
219
0
 
36
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Хората, които се опитват да изровят стари междунационални вражди от историята, трябва да бъдат вкарвани в лудница. Светът е такъв, какъвто е и ако някой ви мъти главата с призраци от миналото, значи просто иска да ви използва за пушечно месо.
218
1
 
33
 
! Отговори
смях в залата: Марк преди 11 години
Скъпи дядо Марк, татко не е тук и няма как да го попитам. Обаче питам аз теб:"Дойде време Европа да се замисли за немислимото завръщането на комунизма и фашизма.Вероятно всички помним какъв беше крайният резултат последния път, когато комунисти и фашисти трябваше да си поделят парламента. Условията в Гърция днес започват зловещо да напомнят Ваймарска Германия в последните й години, пише Forbes."как тълкуваш текста, който си копирал, и каква ти е идеята, ако нещо криво съм те разбрал.
217
1
 
35
 
! Отговори
до Иво от грък преди 11 години
Не мисля че сме мързеливи и е тъжно да се радвате на проблемите на съседите ви. В Гърция не се радвахме през тежките години на България..Но независимо от мнението ви, ние ще се оправим, както винаги..Жалко е че виждам такива коментари защото говори лошо за вас..
216
0
 
33
 
! Отговори
Иво преди 11 години
До гръкпич, познавам достатъчно за да смея да твърдя това , което казвам.Не искам да слагам всички под общ знаменател , говоря за повечето твои сънародници, нищо лично.
215
1
 
32
 
! Отговори
до 253 преди 11 години
я прочети малко повече историята... И не ми отговори за какъв нож сме ви забили в гърба...
214
2
 
34
 
! Отговори
до 240 от грък преди 11 години
*** е латинска дума...а и в основите на философията е да се критикува всичко..един мои сънародник е казал че "едно знам, че нищо не знам".. и сега би ли могъл да ми обосновеш мнението ти с аргументи, щом си стигнал до него с критика? че моята гънка не разбира логиката му...
213
1
 
35
 
! Отговори
до Иво от грък преди 11 години
Защо сме се мислили за нещо повече от вас? Аз никога не съм се мислил за нещо повече!! За българите също хората говорят че са мързеливи..аз не го вярвам..ти колко гърци познаваш?
212
4
 
40
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Стига вече с тази ганьовска завист и омраза. Гърците били такива,македонците онакива,да не говорим за сърбите и румънците. Заобиколени сме от страни които имат трудности но в сравнение с България в по-добро състояние. Първо нека си погледнем разграденият двор-най-ниските заплати,най-ниска раждаемост,най- висока смъртност,най-висока престъпност в Европа. Или може би окаяното състояние на страната ни кара да мечтаем че някой някога ще стане по-зле от нас.Гърците са добре и ще станат още по-добре. Ние би трябвало да се вълнуваме че дори Албания и Молдавия ни надминаха по доходи.
211
1
 
33
 
! Отговори
до 244 преди 11 години
А гръцката флота каква роля изигра за тези успехи на българската армия? И защо ви нападнахме в гръб? ако не греша България обяви воина на Гърция..
210
0
 
34
 
! Отговори
грък до Марк преди 11 години
Бравооо..айде сега се напъни с 2 гръцки думи : КРИТИКА на това, което четеш, и ДИАЛЕКТИКА на това, което мислиш...да видим как ще интерпретираш тези неща...