Турция за военно преначертаване на границите на Балканите?

Ердоган смята за възможно разпадането на Македония
Обновена: 10 май 2012 12:59 | 10 май 2012 11:13, Елка Василева
1021
Турция за военно преначертаване на границите на Балканите?
Турция може военно да подкрепи разширяването на албанската държава. Снимка: архив, Reuters

Турция ще помогне на албанските братя, ако е необходимо, ще им окаже и военна помощ, заяви премиерът на южната ни съседка Реджеп Таип Ердоган, цитиран от сръбски и косовски медии.

Той оцени, че албанците имат право на самоопределение и създаване на по-голяма държава. Армията за освобождение на Косово не беше терористична, а беше израз на албанците да защитават страната си, каза още Ердоган.

В интервю за държавната телевизия турският премиер заяви, че е възможно Македония да се разпадне, ако там не бъдат зачитани правата на албанците.

Още по темата

Ако е вярно, а досега то не е опровергано, турският премиер Ердоган вещае военно преначертаване на границите на Балканите, пише в коментар Мирослав Лазански в сръбския вестник „Политика“.

В материала се изтъква, че казаното представлява заплаха с военна интервенция срещу всички, които не са съгласни с проекта за Велика Албания.

„Премиерът Ердоган говори за възможността Турция военно да подкрепи разширяването на албанската държава. В каква посока би било това разширяване? Там, където живеят албанци: западната част на Македония, южната част на Сърбия, Косово, югоизточната част на Черна гора, западната част на Гърция. Напълно достатъчно политическата картография на Балканите отново да се превърне в кървава наука“, се казва в коментара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1021
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
2
 
2
 
! Отговори
.... преди 11 години
В първия си коментар забравих да допълня, че е много важно България и Гърция какво решение биха взели относно този проблем. Колкото и да не харесваме МАкедонците поради факта че са с промити мозаци не трябва да допускаме такива размирици в съседни държави, това е пагубно и за нас. На масата на преговори трябва 120% кураж и смелост и твърда подкрепа за Македония, както ние така и Гърция! След като и ние сме част от НАТО тогава би следвало нещата да са в наша ползва.
365
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сигорно и одрин така сме го откраднали с 60 000 аскери вътре ?
364
1
 
6
 
! Отговори
ПОГЛЕД преди 11 години
ТАЗИ СТАТИЯ Е ПОДВЕЖДАЩА ПРЕДНАЗНАЧЕНА Е ЗА СЬЗДАВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНА НАГЛАСА НЯКОЙ СЕ ПРАВИ НА БОГ КАТО ПРОМИВА МОЗЬЦИ ПРОГЬЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ ОБИЖДАТЕ ТОВА Е И ЦЕЛТА ЗА СТАДОТО ТРЯБВА Т ОВЦЕ БЕЗ МОЗЬЦИ
363
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИШ , ЗАЙЧАР, НЕГОТИН , СКОПИЕ , ЩИП, ОХРИД , БЯЛО МОРЕ И ОДРИН ЩЕ ВЛИЗАТ В НОВАТА БЪЛГАРСКА ГРАНИЦА СЛЕД ПРЕНАЧЕРТАВАНЕТО
362
3
 
17
 
! Отговори
ДО 36 преди 11 години
Вчера гледах по руската телевизия парада и много ми харасаха момчетата заедно с хладнокръвната физиономия на президента Путин,а и сърцето ми се изпълни с умиление като гледах патриарх Кирил по нашите земи,а и двамата имат подарък по една българска овчарка.Чувам,че доста руснаци купуват вече имоти в България.
361
3
 
9
 
! Отговори
патриот преди 11 години
Съгласен съм , да преначертаем границите на България : на юг линията Енос-Мидия и Бяло море , на югозопад до Врардар , на запад до Ниш /включително/, на север до делтата на Дунав !!! Ако и Ердоган е съгласен , значи работата ще стане !!!
360
2
 
7
 
! Отговори
Станимир преди 11 години
Спокойно хора в съвремието ни това няма как да стане ! Ердоган не е толкова глупав да предприема такава военна интервенция . Това е равносилно на самоубииство , защото гърците не са заспали като нас и ЕС няма да го допусне . Да не говорим за НАТО .
359
0
 
4
 
! Отговори
boiko преди 11 години
aloooo,nqkoi 4uval li e za NATO,stiga ste pisali gluposti.Nqma kak da stane taq rabota v savremeniq svqt,nikoi nqma da prenarejda karti-spokoino
358
3
 
12
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
ТРЯБВА,ТРЯБВА.ИСТАМБУЛ ТРАБВА ДА СИ ВЪРНЕ СТАРОТО ИМЕ - КОНСТАНТИНОПОЛ ИЛИ ЦАРИГРАД.
357
2
 
5
 
! Отговори
jadran преди 11 години
косово е Сърбия ще дойде време да издавим шиптърите във адриатика
356
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А кога Турция ще признае кюрдското малцинство
355
4
 
5
 
! Отговори
do 533 преди 11 години
което Българите направиха с труд за 50 години комунизам турците с лажи не могат 600 години разбра ли ?
354
0
 
7
 
! Отговори
За всички забравили преди 11 години
Има една картина на Ярослав Вешин -казва се "На нож"
353
0
 
5
 
! Отговори
Turkey преди 11 години
Точно НАТО разби Югославия! Моля ти се ... :)
352
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както казах по-долу в съвременна Турция едва 15 млн. души се определят като турциhaha 350 ml. sme po tsyal svyat 15 ml. turtsi v turtsiya hahahaha ti ya prebtoy bilgarite kolko sa che za 5-10 minuti shte gi prebroish hahha
351
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ердоган ако иска хиляди избити турци нека начартава граници
350
5
 
12
 
! Отговори
.... преди 11 години
Смело изказване но ми звучи не-реалистично! Едва ли ЕС ще позволи намеса на чужда армия в рамките на Европа, още повече че Албания и Турция са в НАТО, и без разрешение от НАТО, те не могат да предприемат военни действия, ако го направят ще бъдат санкционирани, дори би се стигнало до изхвърлянето им от НАТО и евентуална подкрепа на Македония. Що се касае за Гърция там вече нещата са невъзможни. Намеси ли се Турция в В.Р. на Гърция, ЕС ще окаже съдействие на Гърция.
349
0
 
5
 
! Отговори
do отоман преди 11 години
ако изобщо има нещо турско в теб де:)
348
4
 
8
 
! Отговори
ТОВА ЩЕ БЪДЕ.... преди 11 години
КРАЯ НА ТУРЦИЯ АКО СЕ НАМЕСИ. ЕВРЕИ,КЮРДИ, ГЪРЦИ, БЪЛГАРИ, МАКЕДОНЦИ, СИРИЙЦИ, РУМЪНЦИ, УНГАРЦИ, РУСНАЦИ, ПОЛЯЦИ И Т. Н.
347
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да се прокара пътя до Македония трябва да минава от някаде до там ...