Косово с териториални претенции към Македония

Джавит Халити припомня, че Скопие е било център на Косовския вилает
Обновена: 22 фев 2012 14:58 | 22 фев 2012 11:54, Елка Василева
554
Косово с териториални претенции към Македония

Заместник-председателят на парламента на Косово Джавит Халити отправи открити заплахи, че албанците „естествено“ ще поискат своята част от Македония, ако техните интереси в Косово бъдат ощетени при преговорите със Сърбия.

За една седмица на два пъти в колонки в излизащия на албански език в Македония вестник „Лайм“ Халити заяви териториални претенции на Косово към Македония. Македонските власти обаче смятат, че не е нужно да се реагира по никакъв начин пред властите в Прищина, защото ставало дума за „изолирани инциденти и изяви на отделни лица“, посочва македонският вестник „Дневник“.

В „Лайм“ Халити пише, че „промяна на границите на Косово, дори и ако има взаимна размяна на територии между Косово и Сърбия, ще отвори кутията на Пандора и преди всичко ще постави легитимното и историческо искане на Косово във връзка с историческия субект на бившия вилает с главен град Скопие“.

Още по темата

Джавит Халили твърди, че ако преценят, албанците могат да предизвикат нов конфликт на Балканите.

„Можем да допринесем за стабилността /ако продължим да се отнасяме, както досега/, но се знае, че албанците държат в ръка детонаторите за взривяване на конфликт на Балканите. Ще ви посоча само един исторически факт: главният център на Косовския вилает беше Скопие. През август 1912 г. знамето на независимостта на Албания беше издигнато в Скопие“, пише Халити. Той предупреждава за рисковете в региона, ако спрямо албанците бъде извършена неправда в процеса на преговорите, които се водят между Косово и Сърбия.

В другата си колонка заместник-председателят на парламента на Косово открито предупреди, че ако от Косово бъде отнет град Косовска Митровица, то компенсация ще се търси не само в Прешевската долина /областта в Южна Сърбия около Прешево, Буяновац и Медведжа, където албанците са мнозинство/, но и в Македония.

Освен че е заместник-председател на парламента на Косово, Халити е и висш функционер на партията на премиера на новата страна Хашим Тачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
459
9
 
3
 
! Отговори
Лилияна Андреева преди 12 години
ТОЛЕРАНТНА ДЕМОКРАЦИЯСгромоляса се Мавзолеяи изникна импозантен храмна братския освободителен ИбрямДа гръмнем победнона Бузлуджа летящата чинияи да въздигнем там новичка джамияДа направим центърна Аллах бащицата Спасителвместо паметник на Цар ОсвободителА Една българкавместо читанка от хартияда се забулва вече с копринена шамияНакрай на ВСИЧКИ депутатив палатата на Народния аулще раздадеме фесче с червен пискюл
458
6
 
18
 
! Отговори
Лилияна Андреева преди 12 години
Много станаха поборниците за разкъсване на България:- тюркска Добруджа- тюркска Родопа- Тракийска република - Македония на македонцитеСамо дето никой не иска България с българи и за българите
457
38
 
9
 
! Отговори
Егеиски Лъв преди 12 години
Да живее Македония... ! Македония на Македонците! - Независима Македония!Егеи - Пирин - Вардар! ЗАВИНАГИ!
456
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Македония като една типично комунистическа държава сама си направи проблема като ги пусна да влязат на нейна територия по време на войната. Тъпо и пак тъпо, а може решението да е провокиратно и от Сърбия
455
3
 
4
 
! Отговори
Лилияна Андреева преди 12 години
Спокойнооооооо!...Туземното население на Америка, Австралия и Европа е избито до крак! Има някакви ***, но...ПРОШКА 26.02.2012Скъпи мои сродни души,хайде днес да се съюзим човешко е да се съгрешии затуй нека си простим
454
31
 
9
 
! Отговори
Смешници преди 12 години
До всички изявяващи се като български националисти само ще им кажа ,че Тангра е древнотурски бог на небето.
453
17
 
9
 
! Отговори
уууууу преди 12 години
Нещо бъркате илирите с тия *** шиптърите.Най-много илирска кръв имат хърватите и бошняците, те требва да имат претенции към съседите си.
452
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
шиптерите са много нагло племе от вчера държава от днеска претенций
451
2
 
3
 
! Отговори
Лилияна Андреева преди 12 години
До 530: споделям напълно твоето виждане по нашенските дертове! С теб съм!
450
5
 
10
 
! Отговори
Васил Златарски преди 12 години
Братя.Пазете целокупноста на България, като зеницата на окото си! Цялото змийско котило на т.н. тракедонисти автохтонисти, цели разпокъсване на България. Пъклените планове на тези псевдо патриоти трябва в зародиш да се задушат,преди да е станало късно. Тези нехранимайковци подмолно подготвят Косовския сценарий за България.Съединението прави силата!
449
22
 
9
 
! Отговори
ПИРИНА преди 12 години
КОГА ПАДНА НА ПИРИНА.....О, бре, вие три сокола, срце уто сум ранет,остате ме тук' да умрам, лек ме не лекува.Македониа други е роди, е а ослободат.Мако, Македонио, други е родиш, е те ослободат!!!
448
18
 
3
 
! Отговори
Македония преди 12 години
Върви занимавай сърбите на някой сръбски форум ,куче,ама там езикът ти ще изтръгнат!Тука си правят гаргара с такива като тебе там толкова няма да те изтраят!
447
15
 
3
 
! Отговори
Македония преди 12 години
Върви задавай въпроси на хачим тачи,червей плосък!Разкарай се и не занимавай хората с извратения си от наркотиците мозък!
446
17
 
2
 
! Отговори
Македония преди 12 години
СЛЕД МАЛКО СЕ ВРЪЩАМ,ДА СИ СЕ ОМЕЛ,НЕЩАСТНИКО илирски!И помен да не остане от тебе на форума че навсякъде смърди на овча козина!
445
16
 
3
 
! Отговори
МАКЕДОНИЯ преди 12 години
КАКВИ СТЕ ВИЕ,БЪЛГАРИТЕ И ИЛИРИТЕ МАЛКО МЕ ИНТЕРЕСУВА!ЗА МАКЕДОНИЯ НЯМА ДА СИ ОТВАРЯШ КАРИЕСНАТА УСТА,ЗАМИРИСВА НА ГНОЙ ОТ НЕЯ!ЗА ДА НЕ ЗАМИРИШЕШ НА ПУШЕК ЦЕЛИЯ СЕ ПРОДЪНВАЙ В ПЪКЪЛА И ДРУГ ПЪТ КОГАТО ПОНЕЧИШ ЗА МАКЕДОНСКИ КОРЕН ДА ЗАГОВОРИШ ОГЛЕДАЙ СЕ НАОКОЛО,ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СРЕЩНЕШ МАКЕДОНЦИ НА ВСЯКА КРАЧКА,А ТЕ КАТО БРАТ ЛЮБЕ ОБИЧАТ ИЛИРСКА КРЪВ!
444
16
 
2
 
! Отговори
Македония преди 12 години
ХИч не ме вълнува мене твоята майка Тереза,жалко творение на природата,човешко недоразумение,13-та хромозома!Омитай се че овоня целия форум на кози и овци!
443
16
 
3
 
! Отговори
Македония преди 12 години
Айде,РРРРРРРРРРРРР,ти казах бе,великата трако-илирска нация да си завлече г...а към хашим Тачи!Върви да заплождаш албанката си,нали трябва да има албавчета за *** после!
442
16
 
2
 
! Отговори
МАКЕДОНИЯ преди 12 години
БРАТ ЛЮБЕ И БРАТ ЙОХАН ТАРЧУЛОВСКИ ГИ ЗАБРАВИХТЕ,ПЪРВИ ТЪРЧАХТЕ В СТРАЗБУРГ ДА СЕ ЖАЛВАТЕ ОТ ТЯХ!РОДЪЛЖИШ ЛИ ДА ХРАЧИШ ЖАБИ,ЩЕ ВИДИШ ОЩЕ ПО-ЛЮТИ МАКЕДОНЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ!ОМИТАЙ СИ г...А от форума и се скривай при овцете,смърдялнико!
441
16
 
4
 
! Отговори
МАКЕДОНИЯ преди 12 години
ЕЙ,СТАДО ИЛИРСКО-КВАДРАТНОГЛАВО АЙДЕ КЪМ ПЛАНИНИТЕ НА ЕПИР ИЛИ КЪМ КОРЧА!ЗАЩОТО ПАРЦАЛЯКО НИЕДЕН ,ГРЪКЛЯНА ТИ ИЗВАЖДАМ ,ПСЕ МРЪСНО,САМО ОЩЕ ЕДНА ДУМА ЗА АЛБАНЦИТЕ ДА ИЗГРАЧИШ!!
440
14
 
6
 
! Отговори
МАКЕДОНИЯ преди 12 години
РЕЗНЯКА,ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 3 ПОСТА ще си делиш само дедовия ти и за Македония няма да отваряш уста!КАМЪК ВЪРХУ КАМЪК НЯМА ДА ОСТАНЕ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ!ОГЪН ЩЕ ГОРИ ИЗ ЦЕЛИЯ БАЛКАН!ЩЕ ВИ ПРИПАРИ НА ВсИЧКИТЕ ОТ КОМПАНИЙКАТА НА ШИПТЕРИТЕ-ПРОДАВАЧИ НА ДРОГА И НА ЖЕНСКА ПЛЪТ!