Македония ще има проблем като този на Сърбия с Косово след 20 г.!

Президентът на Сърбия твърди, че се прави албанска държава на Балканите
22 окт 2012 20:33, Елка Василева
133
Македония ще има проблем като този на Сърбия с Косово след 20 г.!
Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сърбия Томислав Николич заяви, че за Сърбия пречка по пътя й към ЕС е това, че тя не иска да се съгласи да й бъде отнета част от територията, а за Македония това, че не иска да се съгласи да се откаже от името, герба и знамето си.

„Знам, че докато има това име, герб и знаме и докато представляват проблем за Гърция, Македония няма да може да бъде член на ЕС.... Както вие, струва ми се, без да е застрашена територията ви, само е застрашена гордостта си, отказвате да приемете това, което ви налагат, така и ние отказваме да приемем отнемане на територия, което е много по-тежко изискване“, каза Николич в интервю за македонската телевизия Сител.

Още по темата

Николич допълни, че във всички свои разговори с официални представители на ЕС той открито заявява, че е невъзможно през следващите 100 години в Сърбия да се роди човек, който би се съгласил с независимостта на Косово.

„Не мога да кажа, че скоро ще бъдем в ЕС. Мога да кажа, че се надявам. Но аз по-скоро ще се оттегля, отколкото да дам възможност да влезем в ЕС без Косово. Този, който търси в мое лице съюзник за това, ще се окаже пред затворена врата“, каза Николич.

Отговаряйки на въпрос за проблема, който Македония има поради непрестанните и десетилетни искания на албанците за експанзия, Николич каза, че македонските политици сега могат да си заровят главата в пясъка, но ще имат сръбския проблем след 20 години, защото времето не работи за държавата, а за сепаратистите.

„Когато веднъж реализират правата си на територията на Сърбия, те ще се позовават на тези права във всички други държави. Как да кажете, че имат право на своя държава в Косово, а нямат в Македония, как да кажете, че имат право на държава на територията на Косово, а нямат право на автономия в Гърция или в Черна гора“, каза Николич.

Той допълни, че сръбските политици са получили уверения, че никога няма да се допусне Косово и Албания да се обединят, но това е било лъжа. За това говори фактът, че се строят магистрала и железопътна линия, които ще свържат Прищина и Дуръс.

„Прави се албанска държава на територията на Балканския полуостров, която още 30 години няма да бъде устроена като Македония и Сърбия и през тези 30 години всичко може да се случи“, допълни Николич.

Томислав Николич ще бъде на официално посещение в Скопие от 26 до 28 октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
5
 
! Отговори
,,ЦИГАНИН,, преди 11 години
до тракиец, ти си никакъв ,ти си по долен и от *** ,не етрябвало да се раждаш.
19
29
 
9
 
Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
НЕМОЖЕ ЧОВЕК КОИТО ИМА АМБИЦИЯТА ДА Е НЯКАКЪВ НАЦИОНАЛИСТ ДА СМЯТА *** ГЪРЦИ И СЪРБИ ЗА БРАТЯ ХАХХАХААХА
18
2
 
9
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ЩЕ ПОБЕДИ ЛИ МЕГАСАЛЕКСАНДРОС,,,,,САШО ВЕЛИКИОТ......
17
9
 
6
 
! Отговори
Докога преди 11 години
Чудно ми е кога сърбите ще проумеят какво направи комунизмът с тях? Преди 1989г. те бяха 1 на Балканите...сега са по-зле дори и от БГ. През 1990г. техните републики искаха единствено по-голяма автономия....сега тези републики са в ЕС и са десетки години пред тях....Лозунгът на сърбите :.....Няма да дадем Косово ми прилича простотията на комуниста Фидел Кастро...ще потопим острова, но няма да се предадем...а сега дори и Куба вече позволява бягство от острова - затвор...
16
11
 
8
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
ХАХАХАХ СИНОНИМА НА СЪРБИ И ГЪРЦИ Е САМО ЕДИН=***!!!! ТОЧНО ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ НЕ АЛБАНЦИТЕ..... ПИТАЙ БРАТЯТА ХЪРВАТИ!!!! ХЪРВАТИТЕ СА БРАТЯ НО СЪРБИТЕ НИКОГА.......... АЗ С *** НЕМОГА ДА БЪДА БРАТ!!!!
15
12
 
14
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
ЧОВЕК КОЙТО СМЯТА СЛАВЯНСКИТЕ *** СЪРБИТЕ ЗА БРАТЯ НЕМОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ БЪЛГАРИН....... НА ТАКИВА ДА ИМ СЕ ОТНЕМА ГРАЖДАНСТВОТО И ДА БЪДАТ ПРАЩАНИ В АФРИКА!!!!
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сърби и македонци има да се справят с тежкото наследство на комунисти4ескя диктатор Мило6еви4 ...
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както Путин каза преди десетина години: АЛБАНЦИТЕ СА ТАЛИБАНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ!!!!!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радвайте се ще има битум за всички
11
5
 
6
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
НЕ СЕ ПРАВЯ АЗ СЪМ СИ ТРАКИЕЦ А ТИ АКО СИ НАИСТИНА ТРАКИЕЦ НИКОГА НЕ БИ ПОДКРЕПЯЛ СЛАВЯНИТЕ ДЕТО ИЗКАТ ДА ЗАЛИЧАТ НАШИЯ СЛАВЕН И ВЕЛИК РОД...... ТИ СИ ПРЕДАТЕЛ МОМЧЕ
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪЩИТЕ ПРОБЛЕМИ ОЧАКВАТ И БЪЛГАРИЯ - ТУРСКО-*** ЕТНОС...И ТЕ РАБОТЯТ ПО ШИПТЪРСКИЯТ МОДЕЛ...СО ***...А НИЕ БЪЛГАРИТЕ ГИ ИЗДЪРЖАМЕ.....КОГАТО СЕ ЗАПАЛИ ЧЕРГАТА НА СЪСЕДА НЕ СЕ РАДВАЙ...МОЖЕ И ТВОЙТА КЪЩА ДА ПЛАМНЕ..ПОМАГАЙ..А НИЕ НЕ ГО ПРАВИМ..ЗЛОРАДСТВАМЕ....ДАЙ БОЖЕ ДА НЕ СЪМ ПРАВ..ЧАКА НИ ТЕЖКО БЪДЕЩЕ
9
6
 
11
 
! Отговори
Найденов преди 11 години
Ако Македония ще има проблем с албанците след 20 години като този на Сърбия с Косово,то БЪЛГАРИЯ КОГА ЩЕ ИМА ПРОБЛЕМ С ТУРЦИТЕ като тези на Сърбия и Македония?????Логичен въпрос,нали????? Тогава не е ли най-разумно да се подкрепяме морално православните славяни вместо да се чепкаме за историческо минало,което нито може де се върне нито да се промени!!!Който се чуства албанец,прав му път в Албания,там да се моли на Аллах,който се чуства турчин,марш в Истанбул,там да вика Аллах Акбар!!!
8
0
 
9
 
! Отговори
До мен си пак преди 11 години
Има ли българина за кой да гласува, след като е разбрал, че всички са едно котило?Какво може да направи властта, за да се бетонира въпреки желанието на народа?Проблем, реакция, решение!Създават конфликт чрез евтини провокации, чакат да реагираме и ни предлагат тяхното решение?!?!?При един етнически конфликт е застрашена националната сигурност и може да се обяви извънредно положение! Забраняват се протести, отлагат се избори и тн. Кой има интерес от това? Аз нямам и не реагирам, а информирам
7
1
 
6
 
! Отговори
BG MK RS CG BS... преди 11 години
Прочел съм някои неща по темата. Според новините от Македония, които преглеждам от време на време най-много проблеми и престъпност има в районите на градовете Тетово и Гостивар. Именно в тях преобладава вече албанско население. Има и няколко квартала на Скопие, където също стават инциденти на етническа основа.Все повече се строят джамии, все по-често се преименуват училища и улици...Общо взето тенденцията не е добра и се върви в такава посока - превземане.Нужни са адекватни мерки!
6
0
 
0
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

ЩЕ ИМАШ УВАЖЕНИЕ КЪМ ГОРДИЯ ТРАКИЙСКО-АЛБАНСКИ НАРОД ЯСЕН ЛИ СЪМ?
5
0
 
0
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

ХАХАХХА СЛАВЯНСКИ МАНАФИН АЗ АКО БЯХ ОТ МОНГОЛИЯ ТИ ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА СИ ИСТОРИЯ *** ХАХАХХАХАХАХ
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
to i nie 6te imame sa6tiq problem s Kardjali max 20 godini
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много даваш сърбино, за мен са максимум 5 години. ВСИЧКО ви взеха , а сега бутате фитилите и на ония *** ФИРОМците. Те и без това си знаят, че са пътници. Ше ни върнете и Западните покрайнини и всичко до Морава.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и нас това ни чака ама не с албанци ами с роми и турци.
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма работа,нас албанците не ни пречат! Нали ше си менкаме битум срещу ........и тикви става !