България е убежище за сръбски престъпници, бягащи от правосъдието

„Вечерне новости“ за тясното сътрудничество на българската и сръбската мафия
Обновена: 5 ное 2012 19:26 | 5 ное 2012 19:26, Елка Василева
39
България е убежище за сръбски престъпници, бягащи от правосъдието
Около 50 сърби лежат в наши затвори, без да са поискали правна защита от посолството си. Снимка: архив, Булфото

Изследване на ЕС разкрива, че България е убежище за сръбски престъпници, които се опитват да избегнат затвора. Те притежават по три паспорта от новите балкански държави. Мафията в София и Пловдив и особено по Черноморието държи много публични домове, в които сърбите са сводници, а сръбкините – главните проститутки, пише сръбският вестник „Вечерне новости“.

Известният факт, че братството между престъпниците е най-силно и не признава държавните граници, се потвърждава от изследването на ЕС, в което се говори за връзките между българските и сръбските престъпни организации, както и с останалите мафии на Балканите, посочва изданието.

„Сърбите участват в трафика на дрога, хора и петрол, също в проституцията, фалшифицирането на пари и банкови карти, които се прехвърлят в Сърбия. В България сръбски дилъри поемат хероина, изпратен от Турция, организират прехвърлянето му в Сърбия, откъдето по-нататък той се контрабандира към Европа, а част от него остават на сръбския пазар“, се твърди в проучването на ЕС.

Още по темата

През последните три месеца българската полиция е задържала трима сръбски дилъри на хероин. На границата с Турция през август бяха заловени 33 кг хероин, укрит в резервоара на бус, пътуващ за Белград. Арестуваният сърбин казал, че е трябвало да му бъдат платени 10 000 евро за транспортирането на дрогата. През септември беше хванат сърбин с 22 кг хероин, укрит в автомобил, влязъл от Турция. Стойността на дрогата беше 1,3 млн. евро.

„В момента в София се води разследване срещу осем сърби за международен трафик на хероин. В българските затвори има петдесетина сърби, които са работили заедно с българската мафия, като те не са потърсили правна защита от посолството на Сърбия“, научи „Вечерне новости“ от София. Повечето от тях са заподозрени и осъдени за трафик на дрога, на петрол и на хора.

Сръбско-българската мафия действа и в далечна Нигерия, откъдето контрабандира месечно по 180 000 барела петрол. Той след това бива нелегално продаван. „Международните крадци действат организирано, защото нападат нефтопроводи или пресрещат цистерни. Краденият петрол се прехвърля в Сърбия, България и Украйна“, заяви Дел Кол, бивш съветник на нигерийския президент, пише още сръбското издание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Вън на УДБА преди 11 години
България трябва завинаги да се освободи не само от сръбските престъпници и ***,менте треньори и спортисти от сръбския свинарник,но и от агентите на УДБА,които свободно шетат у нас!!!Те са и сред македонците с български паспорти,умело се представят за "антикомунисти",любящи БГ и т.н.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми ,....ФАКТ!
19
0
 
4
 
! Отговори
ЛЕКА КОРЕКЦИЯ преди 11 години
"България е убежище за престъпници, няма правосъдието." - е по-правилно да се каже!
18
0
 
7
 
! Отговори
кунев преди 11 години
При наличието на Ченалов И Пенгезова може и Ал Капоне да възкръсне!
17
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 11 години
:)
16
1
 
20
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
България е убежище за нялкостотин хиляди свои "граждани"- *** и турчеещи се българи, от които 90% са престъпници и то най- закоравели и заслужават не затвор, а направо изтребване, защото с нищо не допринасят за развититето на обществото, а напротив само пречат на нас българите.
15
1
 
15
 
! Отговори
аС преди 11 години
България си е рай , за всички престъпници ! Тук законите ни са по-така ! Не като навън, както предупреди и Цветанов !
14
2
 
10
 
! Отговори
Мафиотско преди 11 години
Мафиотите са си в " Шенген " , граници за тях няма , та пренасят даже и наркотици с Български кораб. ББ им строи и пътища да свърже Истанбул със Сърбия -- нали стоката трябва да мине през България . И сега разбирате ли че им трябва и БДЖ , товарните железници .. Аа трябва им и ЧАСТНО Белене . Замисълът е точен , само да се включат мафиотите ??? Нищо нама да постъпва в бъджета , само данаци ...
13
0
 
14
 
! Отговори
Къса Памет преди 11 години
В коя от двете имаше доскоро война , че не помня , а и гледам не си личи ... Цецо ?
12
8
 
24
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Държавата ни е убежище за всякакви престъпници. Самият ни премиер е доказан криминален престъпник.
11
1
 
10
 
! Отговори
ССССС преди 11 години
Меле до парламента - полицаи бият протестиращи и СКАНДИРАТ; ТОВА НЕ Е ПРОТЕСТ А ПРОЦЕС
10
0
 
13
 
! Отговори
Брато преди 11 години
Еее, та още от ембаргово време се обичаме с братята сърби. То не бяха влакови композиций с петрол, храни, боеприпаси. Ембаргото само на хартия беше. Сега те изнасят за нас квото е по-евтино.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
che to tva nee nova novina ot 10 bgod e taka.
8
2
 
7
 
! Отговори
гацо преди 11 години
ааааа Цв Цв,какво става бе.нещо ЕС ти казва че не пазиш границите както трябва.нали се напъваш да влизаш у Шенгена.я вземе свърши нещо като хората ,че май трябва да си ходиш вече
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е тези " връзки" са още от войната , внасяне на туби с петрол , кашкавал.. До мафиотското крадене на петрол ,-- много международно се е разгърнала мафията .. Та чак до издигането на ББ мин. председател ? Това ЕС знаели го ?Какви български интереси защитават те ? - Никакви !
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами явно ще има бартер - догодина в Сърбия ще се укрива лицето с прозвищата ТИКВУНА, Телешката пържолка, Летящия бистришки тигър и т.н.
5
1
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
***.Нищо повече.
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България е отвратително място, пълно с отвратителни катили. Радвам се, че изчезва.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както каза "великия" ЦЦ "България е оазис на организираната престъпност. Къде е новината тук?
2
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Отчитайки топлите връзки на Б.Б със Сретан Йосич,не трябва да се учудваме на тези топли връзки