Юнкер към гръцки опозиционер: ?35 млрд. ви чакат!

Уверил го, че остава на страната на Гърция и на гърците
10 юли 2015 14:40,
55
Юнкер към гръцки опозиционер: ?35 млрд. ви чакат!
Снимка: Reuters

"Трийсет и пет милиарда евро са тук и ви чакат". Това казал председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на среща с лидера на проевропейската гръцка партия "Потами" ("Реката") Ставрос Теодоракис, който е в Брюксел с протекцията на премиера Алексис Ципрас, съобщава гръцкият сайт нюз.ин.

На срещата Юнкер уверил гръцкия партиен лидер, че остава на страната на Гърция и на гърците.

Още по темата

Не ни интересуват правителствата, интересува ни гръцкият народ, допълнил председателят на Еврокомисията.

Ставрос Теодоракис е информирал Юнкер както по въпроса за споразумението на Гърция с кредиторите, така и за съществуващите големи нужди на Гърция за инвестиции и развитие.

Юнкер казал, че споменатите 35 милиарда евро можело директно да отидат за тази цел в следващите две-три години без да се изчаква финализирането на гръцката програма.

Лидерът на гръцката партия "Потами" казал, че Юнкер проучва гръцките предложения и че същото се прави и от страна на МВФ и Европейската централна банка.

Според него първата оценка била, че предложенията на гръцкото правителство е в правилната посока.

Тук трябва да кажем и една истина, че повечето неща, които гръцката страна предлага, са по-стари предложения на председателя на Комисията Юнкер, това са предложения, които в даден момент бяха отхвърлени и сега се връщат отново, казал Ставрос Теодоракис.

Германският в. "Билд" днес писа, че премиерът Ципрас се готвел да замени с партията "Потами" коалиционния си партньор в кабинета "Независими гърци" заради отказа му да приеме мерките.

Според "Билд" е възможно също лидерът на "Потами" Ставрос Теодоракис да получи място в неговия екип.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Добре, и ние искаме бе Юнкер!!
34
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
сириза няма нищо общо с това парите на европа са давани на двете големи партиив гърция и тези пари са се върнали обратно в евр банки
33
3
 
3
 
! Отговори
batmario преди 8 години
Тази статия ми заприлича на ----Мишката сиренцето и капана....
32
1
 
8
 
! Отговори
умник преди 8 години
35милиарда ви чакат.значи парите са готови отдавна и то подарък ами кога плачи бебето му дават цицка
31
1
 
4
 
! Отговори
MAISTORA преди 8 години
Puk nash Boko dreme, ei parata e istinata ,nema li naste da posikat 100 miliarda 4e da se opravi polojenieto v bg. vijte germani i francia koito sa sus Trilioni evro zaemi i ne im dreme a naste mnogo disciplinirani ne im iskat da tegliat zaemi ,da mrem ot glad li . zatova ima kradene i korypcia 4e koi jivee sus julti stotinki koito davat za zaplati
30
4
 
5
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Анонимен 30:Спокойно бе, комунистче, няма да ти го свалят Секси Алекси, коалицийка нова да направи са го посъветвали.
29
6
 
7
 
! Отговори
българин преди 8 години
Гърците правят това, което и винаги - лъжат и мажат. Преди - безпринципна коалиция на "крайно лявата" СИРИЗА с "крайно десните православни", сега - пак безпринципна - с евроентусиасти, с които до вчера се плюха. И така. Американците се уплашиха, че доларът може много да поскъпне и казаха на Европа да видят там, тия византийци да обещаят нещо и да получат нещо, тамам и банките да могат после да получат нещо и т.н. Но, проблемът с неконкурентноспособността на Гърция си остава, нашият - също.
28
1
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
На гърците не им требват ни евро ...ни долари!Направо да идват----и да търгуваме в левове...!ТЪКМО ЩЕ ИЗБЕГАТ ОТ ДАНЪЦИТЕ И ЩЕ СПЕСТЯВАТ В НАШИТЕ БАНКИ!В БЪЛГАРИЯ----ИМА ДАЛАВЕРА ЗА ВСИЧКИ!НА ПРАКТИКА ---ПАК ЩЕ СМЕ В ЕС...ама като "ташаците":ПАК УЧАСТВАМЕ --АМА... СМЕ ОТВЪН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
1
 
9
 
! Отговори
kon преди 8 години
ако сме малко по умни трябва да се поучим от гръцките колеги как се правят пари и се бориш за еврофондове..но бат бойко докато загрее,може и да си ни върнали на русия
26
1
 
14
 
! Отговори
ГЕОРГОС НИКОЛАУС преди 8 години
ПРЕДИ ДВА ДНИ ИМАШЕ СТАТИЯ В АНГЛИЯ--ДЕИЛИ ТЕЛЕГРАФ НАПИСА ЧЕ ТРЯБВАТ ВЕДНАГА 57 МИЛИАРДА..ТЕЗИ 35 НЯМА ДА НИ СТИГНАТ БРАТЯ ЕВРО-ГЕЙСКИ ЛИДЕРИ.ДАИТЕ НИ НАПРАВО ОТ ЕЦБ ОТ ФРАНКФУРТ -- ЕДНА МАШИНА С МАТРИЦИТЕ ОТ 500 КУПУР.И НИЕ ЩЕ СИ ПЕЧАТАМЕ В АТИНА....А МОЖЕ И НАПРАВО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ЩЕ СИ ПИШЕМ НА СМЕТКАТА ЕДНО 5-6 ТРИЛИОНА (ТОВА Е 6000 МИЛИАРДА...) ИЩЕ ВИ ВЪРНЕМ ВЕДНАГА 320 МИЛИАРДА НАШИЯ ДАЛГ, ПАК ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПАТ.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демек даваме на опозицията 35 милиарда само свалете Ципрас.
24
2
 
8
 
! Отговори
СС преди 8 години
Закривай! :)
23
1
 
15
 
! Отговори
МЕРКЕЛ-ЮБЕР АЛЛЕС.. преди 8 години
ПРАВИТЕ РЕФОРМИ ----ПОЛУЧАВАТЕ ПАРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!НЯМА РЕФОРМИ----ОХИ ...и за ПАРИЧКИТЕ, ха,ха,хааааааааааааааМРЪСНИ ФАШАГИ ,БЕ.....КАК ДА НЕ ГИ ОБИЧАШ...??!
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция не може да изплати 1 милиарда но Юнкер им дава 35 милиарда.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ще ги връща лесно се харчат но после фалит.
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е лесно да предлагаш като печатницата е при тебе. По същия начин и САЩ си връщат дълговете.
19
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдааааа, а на нас Юнкер ни каза, че е супер благодарен, задето ще внесем още пари от съдраните си дирници за неговата инициатива, но не каза да ни чака нещо... Май ни чака нещо голямо и внезапно, и пак ще е отзад... И пак без лубрикиране
18
5
 
14
 
! Отговори
Барба Янис преди 8 години
Евро пачки, пачки и млади български пички.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ивБългария е в еврозоната!!!! Това дали сме на лев вързан към еврото или сме на евро е едно и също!!Останалото е вярно !!!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е че се предлагат.