Турция реши: Границите затворени с Гърция и България!

Нужни са и милиарди долари, за да се справи с бежанския поток
20 сеп 2015 09:26,
168
Турция реши: Границите затворени с Гърция и България!
Снимка: Reuters

Турция ще поиска от ООН да съдейства за разрешаване на проблема с мигрантите.

"Ще направим всичко възможно проблемът да бъде внесен в дневния ред на Общото събрание на ООН, където да се излезе със становище за неговото разрешаване", заяви турският премиер Ахмед Давутоглу, който разговаря с представители на сирийските бежанци.

Давутоглу трябваше да отиде в Одрин, за да се срещне на място с бежанците, които преди пет дни окупираха града и магистралата към Капъкуле в опит да преминат през западната граница в Гърция или България.

Още по темата

Вместо в Одрин обаче срещата се състоя в Анкара, в правителствената резиденция Чанкая.

Турският премиер заяви още, че ще изпрати на световните лидери писма, в които ще ги запознае с проблемите на бежанците и ще ги призове да ги приемат в своите страни.

В разговора с представителите на бежанците Давутоглу е подчертал, че до понеделник трябва да прекратят протестите си и да се завърнат обратно.

"Вие успяхте да накарате света да чуе вашия глас. Нашата молба е вече да се върнете към нормалния живот. По време на Курбан Байрам ще ви осигурим настаняване в града, който искате, в лагера, който пожелаете. Ние не искаме сирийските граждани да измират в Егейско море или по пътищата през заградените граници", заяви Давутоглу.

Турският вицепремиер Нуман Куртулмуш пък обяви, че Европейският съюз ще отпусне до 1 милиард евро, за да се помогне на Турция, която оказва подкрепа на бежанците. Той посочи, че мигрантската криза струва на Турция 7,6 милиарда долара.

По думите му Турция няма да отвори границите си с Гърция и България за мигрантите, защото повечето от тях не разполагат с валидни паспорти и визи.

Ако обаче европейските държави се ангажират да приемат произволен брой бежанци, които в момента се опитват да отидат на запад от Турция, Анкара е готова да им предостави самолети за превозване.

Според статистиката на турската Служба за брегова охрана 53 228 бежанци са били спасени досега в териториалните води на Турция, а 247 души са загинали в опит стигнат до Гърция по море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Навсякъде има хора и хора.Верно е, че в Турция заради религията нещата не са в ред, но ако станат християни ще се променят."Християнството е много по-примитивна религия от Исляма.Ако европейците бяха бели мюсюлмани, сега Европа щеше да е поне 10 пъти по-напреднала. В ислямския свят нещата не са наред, ама не заради религията, а заради глупави хора - всъщност такива като теб.Наука трябва, а не религия!(а съвсем друго е, че християнството е по-тъпо, не смесвай нещата)
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Шипка всичко е спокойно. Там спят вечен сън тези, които ние предадохме.
56
3
 
15
 
! Отговори
до 85 преди 8 години
Тая пропаганда може да върви другаде, но не пред българи. Някога ни съсипахте държавата, сега ни обяснявате, че сте ни били опазили/!?/ Сигурно понеже им е много хубаво с вас, затова се бият толкова години да се отърват от вас.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за $ Пред теб барон Мюнхаузен е прохождащо пеленаче. Между другото, да си мюслим? От тез, дето плюят на родината си и превъзнасят чуждото? Защото навън го чакат с приготвен дом, в гаража кола, предоставят ти руса жена, издръжка и те гледат в очите? Като в приказките от Хиляда и една нощ?
54
1
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 8 години
Отворили сте си ... да погълнете целия свят. С терор и убийства. Господ забавя, но не забравя.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами нали Бойко Борисов е приятел с Ердоган и турците гледат да спират имигрантите към България, то още от самото начало много силно биеше на очи че масите бежанци заобикалят България, само малки групи се опитваха. Явно всичко е политика и интереси.
52
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция, освен всичко, което произвежда, вчера пак е бомбардирала кюрдски град. Тва не е ПКК, а град пълен с жени, деца, старци. Има много убити и ранени. Нищо ново. Вълкът козината си мени, но нрава не.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
70- пич, и аз смятам, че Крим е руски, но защо след като въпросът е затворен ти постоянно го отваряш отново и отново. Даже пиндосите и наглосаксите вече не споменават Крим.
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво доживяхме! Турците да спасяват прехвалените европейски държави от бежанците. Те разбира се го правят за да защитават своите интереси. Но всъщност какво от това?
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВО обеща Боко на Турция та си затвори границата?
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 61Може би защото Турция е безопасна за съседите си Гърция поддържа най-голямата армия на Балканите? Със сигурност не за да се пазят от нас или Албания...НАТО си е НАТО но Турция е мюслманска държава, наследник с имперски амбиции, и напоследък непредвидима в политическото си развитие
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ивайло Московски се бои, че български самолети ще бъдат арестувани на чужди летища заради дълговете натрупани към тях. Има вече официални писма-предупреждения.
46
12
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
Те и украинците се разбираха с братята си руснаци, викаха си комшу, комшу и комшиите им изпратиха 400 танка и 40000 сепаратисти на бърза ръка
45
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАШАР АСАД ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА Е УМРЯЛ А ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА НЯМАШЕ И ДА Я ИМА!!!!ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН МАСОВИЯ УБИЕЦА ПУТИН КОЙТО ИЗБИВАШЕ НАРОДА НА СИРИЯ САМО И САМО ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ ПОДЛОГАТА МУ БАШАР АСАД ТАМ!
44
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАТВОРЕНИ СА ГРАНИЦИТЕ АМА ЕМИГРАНТИТЕ СИ МИНАВАТ :DСАМО ЗА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО Е ЦИРКА!!!!
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция не може да окупира Българи, защото армията й е немотивирана и слабо подготвена. Ако беше сериозна армия досега щеше да окупира Северна Сирия, както Саудитска Арабия сега окупира част от Йемен.Турция е фиктивна държава с огромно 24 милионно кюрдско малцинство, както и множество други малцинства.Очаква се след като Русия се закрепи в Сирия, а тя строи втора своя база там, руските служби активно да подкрепят Кюрдската Народоосвободителна Армия.
42
5
 
17
 
! Отговори
Тюркие преди 8 години
Надписи в Автобусите:Русия: "Не пийте с шофьора по време на движение!"Колумбия: "Не застрелвайте шофьора по време на движение!"Турция: "Не изнасилвайте шофьора по време на движение!"
41
9
 
23
 
! Отговори
анкета преди 8 години
Анкета : Ако Турция окупира България кой ще ни се притече на помощ:+ натсни плюс за Русия- натисни минус за НАТО
40
2
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Виж как си задал риторичен въпрос и сам си си Отговорил на него при това недвусмислено,това найстина са Армия от мюсюлмани целяща да се влее в Западна Европа и според корана да я разруши отвътре,сиреч културните им ценности и традиции,и когато получат убежище,както си предузнал после ще доведат своя род 50-80 човека под предлог събиране на разпиляното им семейство,този модел успешно работи с турците в момента в Германия има над 5милн.турци с двойно гражданство.Стига толерантност към терористи.
39
5
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 54Значи Русия е виновна , че ИД е финансирана от хамериканеца???? Това *** сте наистина гениални ***!