Турция реши: Границите затворени с Гърция и България!

Нужни са и милиарди долари, за да се справи с бежанския поток
20 сеп 2015 09:26,
168
Турция реши: Границите затворени с Гърция и България!
Снимка: Reuters

Турция ще поиска от ООН да съдейства за разрешаване на проблема с мигрантите.

"Ще направим всичко възможно проблемът да бъде внесен в дневния ред на Общото събрание на ООН, където да се излезе със становище за неговото разрешаване", заяви турският премиер Ахмед Давутоглу, който разговаря с представители на сирийските бежанци.

Давутоглу трябваше да отиде в Одрин, за да се срещне на място с бежанците, които преди пет дни окупираха града и магистралата към Капъкуле в опит да преминат през западната граница в Гърция или България.

Още по темата

Вместо в Одрин обаче срещата се състоя в Анкара, в правителствената резиденция Чанкая.

Турският премиер заяви още, че ще изпрати на световните лидери писма, в които ще ги запознае с проблемите на бежанците и ще ги призове да ги приемат в своите страни.

В разговора с представителите на бежанците Давутоглу е подчертал, че до понеделник трябва да прекратят протестите си и да се завърнат обратно.

"Вие успяхте да накарате света да чуе вашия глас. Нашата молба е вече да се върнете към нормалния живот. По време на Курбан Байрам ще ви осигурим настаняване в града, който искате, в лагера, който пожелаете. Ние не искаме сирийските граждани да измират в Егейско море или по пътищата през заградените граници", заяви Давутоглу.

Турският вицепремиер Нуман Куртулмуш пък обяви, че Европейският съюз ще отпусне до 1 милиард евро, за да се помогне на Турция, която оказва подкрепа на бежанците. Той посочи, че мигрантската криза струва на Турция 7,6 милиарда долара.

По думите му Турция няма да отвори границите си с Гърция и България за мигрантите, защото повечето от тях не разполагат с валидни паспорти и визи.

Ако обаче европейските държави се ангажират да приемат произволен брой бежанци, които в момента се опитват да отидат на запад от Турция, Анкара е готова да им предостави самолети за превозване.

Според статистиката на турската Служба за брегова охрана 53 228 бежанци са били спасени досега в териториалните води на Турция, а 247 души са загинали в опит стигнат до Гърция по море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
13
 
! Отговори
Ана-а-а-а--а-а-а преди 8 години
Един турчин веднъж обладал момче.На другия ден, докато турчинът си седял в кафенето и си четял вестника, при него дотичало момчето и му извикало:- Чичо, чичо, дай две пари!- За какво?- Боли ме дупето.Човекът се бръкнал и му дал две пари.На следващия ден, отново в кафенето, момчето дотичало и пак поискало две пари. Турчинът отново му дал.На третия ден момчето отново му поискало, но турчинът казал:- А-а, мойто момче, стига толкова. Ние също сме били момчета и знаем как става тая работа. Ден боли, два боли, на третия ден минава.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е основният спонсор на Джебхат Ал Нусра, Иласм Ал Шам и естествено ИД.Турция е международен терорист и убиец на мирни жители в Сирия!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До plovdivНедей така!Бай Тошо докара у нас около 400 000 роми, та децата и внуците им сега лентяйстват на наш гръб и сриват държавата. Докъм 1960-1962 г., ромите в България са били по-малко от 2% от населението и са били напълно интегрирани. Проблемите започват през 60-те години, когато тук се настаняват орди от неграмотни катунари и получават наведнъж и жилища, и назначения на работа, та да се "абонирани за заплати".Атеизмът? Отнеми на *** човек вярата в Бога и той се превръща в ***.
15
1
 
18
 
! Отговори
До "Греда" преди 8 години
Всички това се чудим - защо преобладаващата част от пришълците нямат никакви документи за самоличност, не носят дипломите си, но когато става въпрос за дете, оказва се, че са взели дори здравната му книжка с отбелязаното там поставяне на видове ваксини.Знаех, че младите мъже сред тези хора преобладават, но се стреснах,когато преди няколко дена прочетох, че само 5% от тях са жени и деца. И се питам, останалите какви са? Армия или хора,които,щом се настанят ще доведат и многолюдните си семейства
14
2
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 11За всички *** *** като теб съм такъв.Знам!Нямаше нужда да ми напомняш!
13
6
 
5
 
! Отговори
plovdiv преди 8 години
Sega razbrahte li , 4e vsi4ki zakoni na todor jivkov sa bili pravilni . razbrahte li zachto nalagache ateizam
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Да им отпусне парички, турците не са длъжни да късат от залъка на своите деца, за да се справят с проблеми, предизвикани от някой друг.Ние тъкмо си казахме "И това доживяхме, Турция да брани България", но някой по-долу заподозря пъклен план - че можело изведнъж да пропуснат насам тълпите пришълци.Дано доживеем да видим какво ще стане. Засега турският премиер защитава наши национални интереси, а нашичкият се прави на по-"европеец и глобалист" и от Куневица.
11
1
 
36
 
! Отговори
греда преди 8 години
Първо това не са БЕЖАНЦИ,а нашественици нагли и безочливи имигранти,които собственоръчно са унищожили собствените си документи за САМОЛИЧНОСТ.Това са потенциални терористи влизащи под формата на бежанци всички снабдени със смартфони и таблети,които постоянно получават информация пълни джобове с пари и целта им да завладеят западна европа с цел ограбването и.Затова ние искаме незабавното им депортиране до собствените им държави!
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКИСТголям *** и ***
9
2
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
От тия никога нищо хубаво не може да се очаква!!!!Образен пример:тече си една река през град.Горе долу нормално.Ту пълноводна,ту пресъхва- но минава и заминава.Над града обаче някой изгражда бент- висок и здрав.Водата се набира,набира.....И в един момент някой премахва бента( взривява го да речем).И водата помита всичко.Града е поломен и заблатен.Подли са тия и нещо подобно готвят.
8
6
 
64
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
Така... предлагам ЕС да наеме 20 круизни кораба и те на няколко курса да закарат бежанците в USA. Нали все пак USA ги "спасиха" от тиранията на Кадафи, Садам, Асад... все хора неудобни за щатите и най-вече, все хора защитаващи националните интереси на страните си. Те отказаха да са васали! А ние? До кога?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименХапчето пихте ли?
6
8
 
29
 
! Отговори
1дна преди 8 години
Добре че е турският премиер... че нашият яко ще го закъса ако трябва да прати картечницатА и танкЪТ
5
50
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирия вече падна, не знаете ли ? Преди една седмица. ИДИЛ победи. Пълно информационно затъмнение. Идва края на света. На 28.09.2015 е Четвъртата Кървава Луна. Метеорит удря Земята край Пуерто Рико...
4
3
 
9
 
! Отговори
явно " Хаберът& преди 8 години
на Путин е достигнал и е "прочетен" Правилно !за такива хора... "Армати" и "Булави" ...променят гледните точки !!
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ES AKO ISKA DA SI OTYRVE KOJATA TRQBVA DA OTPUSNE NA TURCIQ POVECHKO PARICHKI
2
19
 
51
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Лицемерни ***, защо не ги спирате още на границата със Сирия???
1
5
 
51
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Евтиния петрол ,който купувахте от ИД май ще ви излезе солено.А и като слушате американците,да доставяте с камиони оръжие на терористите, пак си има своя цена.