Брутален арест на пешеходка, пресякла на червено

Хърватка на 66 г. беше просната от полицай на улицата
Обновена: 18 дек 2015 14:02 | 18 дек 2015 14:00, Елка Василева
202
Брутален арест на пешеходка, пресякла на червено
Снимка: Glas Slavonije

Възрастна жена беше брутално задържана от полицай в центъра на хърватския град Осиек. Причината – минала като пешеходка на червен сигнал на светофара. За това нарушение едър полицай поваля 66-годишната жена на улицата и й слага белезници. 

На видеото се вижда как полицаят се опитва да спре жената, за да му покаже личната си карта. Тя се съпротивлява и непрекъснато повтаря: "Как не ви е срам", "Оставете ме на мира", а в един момент казва: "Имам лични проблеми". След това полицаят започва да употребява сила, за да попречи на жената да избяга. В един момент полицаят дори извиква подкрепление, което скоро пристига на мястото.

Видеото е заснето от полицая, който включва камерата, когато започва да преследва жената.

"Беше страшно да се гледа. Да беше направила не знам какво, не е наред полицай така да скача по жената. Когато я повали, той клекна върху нея, а тя започна да вика за помощ. Когато й слагаше белезниците, жената, очевидно шокирана, се опитваше да се измъкне, но той така изви ръката й, че мисля, че й извади рамото. Това е много страшно. Видях, че това е женица, която не е опасна за околните", разказа свидетелката на случая, цитирана от Index.hr.

От прокуратурата съобщиха, че жената ще бъде обвинена заради пресичането на червен светофар и отказа й да се идентифицира пред служителите на реда.

По-късно хърватският вътрешен министър Ранко Остоич съобщи, че началникът на полицейското управление в Осиек и полицаят, извършил ареста, са се извинили на жената. Преди това министърът осъди случилото се във Facebook: "Ненужно, лошо и руши авторитета на полицаите. Това не ни трябва".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: арестХърватияОсиек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Ами пенсионерите миткат по улиците и като ги блъснат шофьорите все виновни.Ако я беше блъснал камион щеше да се радва на извадено рамо.
135
7
 
9
 
! Отговори
Ян преди 8 години
Типичен пример за полицейска бруталност, добре че се намираме все пак в Европа - в щатите щяха да я застрелят. Но министъра си е на мястото - инструкцията и обяснението му са правилни и твърде ясни.
134
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЯ КЪВ ПОЛИЦАЙ МОЖЕ ДА Е ? ***
133
0
 
2
 
! Отговори
Гърди преди 8 години
до... всички:)Хора, кажете ми ,честно , звучи ли професионално представянето " аз съм професионален инженер" ?:) Ами и ти да си жив и здрав..... Явно си минал вече непрофесионалния си период в инженерството:)
132
0
 
1
 
! Отговори
Гърди преди 8 години
до 180 А,още нещо... прав си, че Монреал се пише и чете така на български... просто акцента и произношението ти е зле:)
131
1
 
1
 
! Отговори
Гърди преди 8 години
До АнонименДопада ми грамотността и на мен, обаче едва ли изпадам в оргазъм като теб, като хвана нещо не в ред... не се гневи толкова много на хората, понеже ти също показваш неграмотност - Монреал се чете така, но се пише Montreal...
130
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 8 години
Дали тоя полицай, щеше да спре свой колега или шеф от полицията, както спря тая женица? В това е проблема, а не че си е превиши правата. Да сте виждали пътен полицай да глобява колега. Рядко глобяват и шофьори с хубави коли. Всъщност глобяват и бият само безпомощни бабички като тази на видеото и обикновени беззащитни граждани.
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво ли, причиняват на педофилите и убийците?
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли майка тая *** ? Същите са като нашите в БГ ... абсолютни нещастници.
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накои от тях определено идват в полиция за да насилват хората!
126
2
 
10
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Хвани единия - удари другия е ситуацията, бабата също е безумна, да се радва, че не са ам. ченгета, щото там наистина си превишават правата.
125
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В САЩ ЗА ТАКИВА ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ ЗАКОНА ТАЗИ БАБКА ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧИ "МОЗЪЧНА ХИРУРГИЯ 45-ТИ КАЛИБЪР"! ФАКТ!
124
11
 
14
 
! Отговори
Ейййй преди 8 години
Много защитници на бабата, много нещо. Все ми е на акъла как отивате в Австрия или Германия и няма да спрете като ви поискат документите... Все сме по-ниски от тревата, ама в интернет кой от кой по-голям борец за свобода.
123
4
 
7
 
! Отговори
163 преди 8 години
До: 164, 165Ти си спи спокойно. Пък утре пак си сложи френското знаме на фейсбука. Все сте много отворени, пък после хленчите как нямало ред и как някой е спрял на инвалидно място в мола. Явно това повече ви притеснява от това някой да не спира при молба от полицай. Утре като тръгне да ви спира катаджия с палката изобщо не му спирайте. Карайте направо, щото си имате грижи. Живи и здрави.
122
15
 
12
 
! Отговори
Евротолерантен преди 8 години
Абе вие добре ли сте? Всеки ден виждате, че хора, дето най-малко очакваме, се оказват убийци, терористи и т.н. Ама клетата женица, ама милото дете. Няма вече такива работи в извратения свят, в който живеем. По-добре една охлузена леля, отколкото 10 убити деца или по-лошо. Човекът 5 минути я моли да спре и да си даде документите. Тя само дето не го захлупи с чантата. Ами ако беше пръснала на някой мозъка?! Нищо ни сум радила. Ми като ни си радила, да беше спряла. Айде по-сериозно.
121
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PENSIONERITE SA NENUGNI.SAMO PRECAT NA DVIGENIETO I NARUSHAVAT ZAKONITE.A TAZI GENA MOGE BI NMIAKOGA E BILA I KOMUNISTKA.
120
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО ТОВА СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО В САЩ, СЕГА НА ТАЗИ ЛЕЛКА ЩЯХА ДА И ПРАВЯТ АУТОПСИЯ И ДА ВАДЯТ КУРШУМИТЕ, А ПОЛИЦАЯТ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ПОВИШЕН!
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да разрешим на всичките 3 млн пенсионери в България да пресичат където си поискат и на червено.
118
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ушев си е ушев !!! Това е диагноза,ако ще и от Марс да е....ушев си остава ушев ;)
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНовината е от РТ руски канал