"Хюриет" тръби: Българи и гърци ни взимат руснаците

Братушките вече се пренасочвали към нас за летен туризъм
21 мар 2016 08:00,
56
"Хюриет" тръби: Българи и гърци ни взимат руснаците
Снимка: Reuters

България и Гърция направиха крачка напред за привличането на руските туристи, които се въздържат от най-популярните за тях дестинации, след като Москва наложи санкции на Анкара във връзка със сваления през миналия ноември руски военен самолет, пише турският вестник "Хюриет".

Гърция започва издаването на визи за руски граждани с тригодишен срок на валидност и процедура, която трае само един ден. На свой ред България пък намали таксите за визите.

През изминалата година 3,5 млн. руснаци посетиха Турция, където се наслаждават на пътуване, което не е обвързано с необходимостта от притежаване на виза.

Много от тях избират „ол инклузив“ пакети, предлагани от хотелите в страната на средиземноморските и егейските курорти.

Но Олег Сафонов, директор на руската Федерална агенция по туризма, предупреди, че България и Гърция полагат усилия, за да изместят Турция на пазара за руски туристи, твърди изданието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
за 20 сек свалихте самолет сега ердоган ще промени конст на турция и съвсем щепотопи турция
33
1
 
6
 
! Отговори
BUL преди 8 години
Варнете ни земите който са намират на Турска територия
32
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Не ***, вие си ги изгонихте!
31
8
 
4
 
! Отговори
!? преди 8 години
Умната с рускините ,за да няма неприятни изненади предавани по полов път , че те не са много -много стока
30
4
 
17
 
! Отговори
до чичп Гошо преди 8 години
Не само, че го свалиха, не само отказаха да се извинят, но и поискаха извинение от руснаците. Сега реват, че няма туристи. Ревете, мамка ви проста!
29
1
 
20
 
! Отговори
тя преди 8 години
В Турция само атентати и убийства , трябва да си луд за да ходиш там на почивка!
28
2
 
1
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До ПАЗАРДЖИК"във бг само транспорта е 300 евро отиване и връщане" От Москва до София има билети от 17000 рубли (AirSerbia) до 20000 Lufthansa (края на юни,отиване-връщане), това хич не е скъпо - да кажем миналата година билета до Анапа ми струваще около 26000 на човек ( с намаление 3-5% - купувах 5 за цялото семейство)... Ако имаш много време - има провинциални летища в Русия или Финландия/Эстония - ще ти излезе около 12-14000.
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
18: Ше поебем рускини лятоска.-------------Ще им накривиш шапката. Ако попиташ тях, ще чуеш обратното, - че те ще поебат българи. Тамто за кукуригу.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе комшулар, решението ви е просто и ефикасно - хванете си R-доаня и онова боядисаното хипофизарно джудже - аутист (нарочно ползвам многократно публикувани тук изрази за съвсем друг човек!) и ги окачете да висят както навремето Мендерес и всичко ще ви стане отново наред!
25
1
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
направете всичко възможно да има рус тур.аз всяка година отивам на созопол с роднини на съпругата си и наши колеги от москва билетите са много скъпи с влака от москва до софия варна бургас .самолетните билети също са скъпи.балдъзата ми отиваше в наталия за седмици 500 дол.всичко включено дори и транспорта.във бг само траспорта е 300 евро отиване и връщане това най евтиният вариантсвалете цените на транспорта
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция да признае арменския геноцид! Да отдели кюрдите от държавата си и да им предостави територия за тяхна държава, която и без това е тяхна от векове! Чак тогава Турция може да започне да се развива към нормална държава. Преди няколко дни го писах, че не минава година в Турция без да има атентатни. А сега покрай Сирия и кюрдите станаха дори ежедневие!
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците не идват у нас за олинклузивите,те просто пребивават в апартаментите закупени от тях в предходните години.Седят по 2-3 седмици и после отдават апартамента под наем на други руснаци.Просто са инвестирали във ваканционни имоти хората.
22
4
 
34
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Мамка ви нагла,свалихте руският самолет и на всичко отгоре искате и туристи.
21
4
 
38
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Не подозират колко са прави ! Сега им взимаме Руснаците , след това с Руснаците ще им вземем Цариград !
20
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такова нещо бе комшу.....те просто прелитат над вас за да дойдат при нас......що свалихте самолета....яжте си баклавите сами...
19
16
 
7
 
! Отговори
морски преди 8 години
Относително богатите руснаци стоят в комлекси от затворен тип.Там ядат(руска кухня) и пият.Бай *** не може да изкара от такива и за сол само!!!
18
2
 
25
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Руските туристи нали били лоши,що се кахърят за тях?Ще го преживеят някак си.Само че да не загубят и другите!Ако гърмят всяка седмица бомби,едва ли западноевропейците ще дойдат само от натовска солидарност....
17
2
 
32
 
! Отговори
as преди 8 години
каквато са си я надробили такава ще я сърбат
16
2
 
26
 
! Отговори
г преди 8 години
Нормално е извиването на ръце от страна на Турция ще и изиграе лоша шега в международен мащаб.Единствено спасение е, че е страна членка на НАТО не е изолирана тотално.
15
12
 
8
 
! Отговори
морски преди 8 години
Идват руски евреи - извънземно стиснати, купуват апартаменти от опарилите се руснаци след няколкоседмичен пазарлък!