8 депутати ранени в Скопие, протестиращите – изтласкани

Три линейки са пристигнали и оказват помощ на ранените
Обновена: 27 апр 2017 22:52 | 27 апр 2017 22:49,
216

Снимка: Twitter, Радио Свободна Европа

Специални части влязоха в пресцентъра на парламента и успяха да изблъскат протестиращите, съобщи "Фокус", като се позова журналист в сградата на парламента.

Според Александър Дамовски в момента специалните части са блокирали пресцентъра, където се намира и пребитият лидер на Алианса на Албанците д-р Зиедин Села.

От пресцентъра се чуват блъскания и тътнежи.

Най малко 8 са ранените депутати, които са потърсили медицинска помощ. Най-сериозно е пострадал, според журналисте в Събранието, лидерът на Алианса на албанците и бивш кмет на Струга – д-р Зиедин Села.

Сред битите депутати е и Радмила Шекеринска от СДСМ, която според очевидци е била влачена за косата.

Три линейки са пристигнали в Събранието и оказват медицинска помощ на ранените Зоран Заев, Дамян Манчевски, Максим Диметриевски и д-р Зиедин Села, твърдят депутати.

Част от пострадалите сами са отишли в градската болница, която се намира непосредствено до парламента.

Според Дамовски организаторът на протеста пред парламента е призовал да бъдат блокирани страничните му входове, за да не се позволява на депутатите да излязат от сградата.

Според присъстващи с шокови гранати МВР е успяло да спаси новоизбрания председател на парламента Талат Джафери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България да спре да се занимава с тия индианци.Щом са велики Македонци...
109
9
 
23
 
! Отговори
ГЕРБ > Шиптърите преди 7 години
Кое е по-голямото зло?Шиптърите за Македония или ГЕРБ за България?От Албанците има много нормални хора, докато всички членове на ГЕРБ са мафиоти.Нека да изметем Мафията ГЕРБ от Българския парламент.Аз лично ще наритам Тиквата в дебелия г ъ з..
108
3
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Македония скочи срещу евроатлантическата ислямизация извършваща се от проевропейския Зоран Заев и шиптърските му коалиционни партньори.Те избраха шиптър за председател на парламента, който започна словото си на албански.Македонците не изтърпяха това, защото са горд народ, а не роби като нас българите.У нас НЕК иска ново увеличение с 10% на цената на тока, а българския роб мълчи ...Минималната пенсия в Македония е 206 евро.В България в момента е 80 евро ...
107
1
 
28
 
! Отговори
Бум преди 7 години
Ох какъв бой ядоха техните депутати,има в нета клипове там не са мъ.ши като нас....
106
9
 
9
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Ne se radvajte be .... ako zaigra meckata kaj nas ke zaigra i kaj vas samo treba vreme.....
105
5
 
13
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Ако бяхме истинска държава, трябваше БА да влезе с танкове и Бетеери в Бившата Юго Република и да прочисти от шиптари, сърбомани и турци и да забие трибагреника на парламенъамв Скопие. Но уви, ние сме не народ а ***!
104
2
 
6
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
До яне санданскиТвърдения които идват от сърбо-комунистите там не си струват и да се четат а не пък да се опровергават. За разлика от Груевски Заев го има на легално направен видео запис на който Заев иска подкуп от 200000 хиляди евро от бизнесмен. Ти първо ходи да намериш тези стотици милионни пък тогава треси глупости. Единственото обвинение поръчано от СДСМ за Груевски е че уж казал че ще е хубаво някой да му удари шамар на Андрей Жерновски. Което никога не се е случило.
103
2
 
15
 
! Отговори
Факт преди 7 години
И Македонците излезнаха по читави от нас,а ния още търпим и само гледаме как съсипват живота ни....
102
7
 
12
 
! Отговори
шматка преди 7 години
Обратното броене за Македония започнаГражданската война ще е факт до няколко дниНие пак сме на първия ред
101
0
 
6
 
! Отговори
яне сандански преди 7 години
До 13БРАТУШКА тука става въпрос за един голям *** който му нае*а майката на цялата държава краде стотици милиони от всички данъкоплатци в македония!!!ти пък мърмориш за кмет и струмишки проблеми, ходи в струмица и питай кмета, пък за заека и делото му ходи питай главния прокурор/ка..заека си е заек но пък съм сигурен чe не е като груйо кръвопиеца мошеник и антибългарски настроен а и да ти кажа не съм ни от бкп нито от пкб, аз съм един *** данъкоплатец на република българия и република македонияжив и здрав
100
1
 
11
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Днес сърбо-комунистките предатели се опитаха чрез измама да сменят председателя на народното събрание във Македония и на негово място да поставят албанец. Това не е чак толкова страшно колкото факта че следващото е гласуване на тяхно правителство което да реализира "Тиранската платформа" на албанските партии която включва промяна на знамето, герба, името, националния химн, албанския да стане официален език и пр. Затова народа реагира така и няма да остави нещата както предателите си искат.
99
1
 
7
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Битите са от СДСМ която 1991 година мени името си от Съюз на Комунистите на Македония. Това са сърбо-комунистите които и до ден днешен пречат на отношенията между България и Македония. Всеки който си мисли че Груевски и партията му са виновни за отношенията да си помисли защо след десетилетия забрана да се говори явно за Тодор Александров чак сега има паметник негов във центъра на Скопие и защо вече отворено се говори за цялата "забранена" история на ВМРО
98
1
 
10
 
! Отговори
до 152 преди 7 години
Кой те иска тебе бе ? Hужен си на запад за чистач на нужници и държавата се превърна в един тираджийски паркинг от държава произвеждаща компютри. Благодарение на ЕС една ютия не можете да произведете. скоро ще разбереш колко си искан като те натъпчат със афаганистанци
97
1
 
4
 
! Отговори
яне сандански преди 7 години
До 13братушка или аз съм "слаб" запознат или ти не си слушал внимателно всички така наречени "бомби" тайните записи на груйо и неговата банда, ако ли пък не разбираш македонския диалект, мога да ти превеждам на литературски Български език бъди ми жив и здрав ;)
96
2
 
14
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
То при нас поне 80 депутати трябва да ядат пердах, ама як пердах. Тогава да видиш кон боб яде ли
95
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТракТака е. Твоите приятели американците създадоха основите на Велика Албания за сметка на сърби и българи. Дали Костов не е пуснал некви шиптъри едва ли има некво значение. Америка и ЕС са зад Албания срещу Сърбия и Македония. Според *** ку рови глави из наште територии Сърбия, Гърция и Македония са ни вратове, щот са приятели на Русия. Ние сме приятели на Турция и Албания по линия на евроатлантизма. Зарезвайте пищаците и навивайте гъжвите доброволно, та да ви е рахат
94
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както видяхте след ссср веднага ни прибраха в ЕС. Важно място сме . Правят се че не им пука за България, но тайно всеки ни иска.
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да идва дежурният "освободител"!!
92
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Албанци тук няма да стъпят . Ще ги колят и американци и руснаци. Ние сме важен християнски и логистичен център.
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След разпада на Югославия трябваше да предявим претенции към българските земи там, а не да признаваме Македония. Имахме шанса да си върнем голяма част от отнетото.