Сръбският президент: Антируски санкции? Никога!

Целта на Сърбия - да запази дружеските си отношения с Русия
21 юни 2017 07:28, Елка Василева
164
Сръбският президент: Антируски санкции? Никога!
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Сърбия има за цел да запази дружеските си отношения с Русия и никога няма да се присъедини към антируските санкции, каза президентът на страната Александър Вучич по националната телевизия РТС, цитирана от ТАСС.

"Ние вървим по европейски път. Нашата цел е да запазим стабилни, дружески отношения с Русия, ние никога няма да въвеждаме санкции срещу Русия. Друга наша цел е развитието на отношенията с Китай", каза сръбският лидер в отговор на въпрос ще бъде ли новото правителство на страната прозападно.

Вучич посочи също, че при никакви условия няма да признае независимостта на Косово. "Как мога да призная Косово, ако с ръка върху конституцията съм се заклел, че не признавам Косово?", запита риторично той.

Още по темата

ТАСС припомня, че при полагането на клетвата си като президент на 31 май новоизбраният президент на Сърбия предложи въпросът за Косово да бъде изнесен на обществено обсъждане.

На 15 юни Вучич предложи на парламента кандидатурата на безпартийния прозападен политик Ана Бърнабич за премиер, като й поръча да укрепи отношенията с Евросъюза, Русия, Китай и САЩ. Като основни задачи президентът определи повишаването на авторитета на Сърбия на международната арена и развитието на националната икономика.

Но утвърждаването на новия премиер се натъква на проблеми заради противоречия в управляващата коалиция относно кандидатурата на Бърнабич, което според ТАСС може да предизвика предсрочни парламентарни избори в Сърбия.

42-годишната Бърнабич е известна с прозападните си възгледи и е първият в сръбската история премиер, открито обявяващ своята нетрадиционна сексуална ориентация, което предизвика остри раздори в коалицията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България + Русия + Сърбия+Унгария+Македония = Братя завинаги
15
3
 
7
 
! Отговори
Херодот преди 6 години
"Сръбско-българската война е подтикната от френските масони."Нещо повече! Подтикната е лично от Еманюел Макрон и от Ангела Меркел! А Путин се обадил на сърбите и им казал: "Сакън! Да не закачате братята българи!"
14
4
 
9
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
България + Русия + Сърбия = Братя завинаги: Ако този лозунг беше верен и работеше, на балканите щяхме да сме градина, ама ней. Западът, за съжаление, лесно успя да насъска Сърбия срещу България след обединението, а България срещу Сърбия (и Гърция) при междусъюзническата. После Югославия беше формирана нарочно, за да не спрат никога конфликтите на Балканите. Русия никога не успя да се пребори с коварството на англо-саксите за да обедини православния свят
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се прави, само българин може да продаде и *** си на англо саксоните Чърчил е знаел какви дупедавци сме и е затуй е искал да ни изтрие до крак жалко племе с един страхлив еднокнижник начело.
12
5
 
5
 
! Отговори
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.... преди 6 години
...СЪРБИТЕ ВИНАГИ СА СЕ ДЪРЖАЛИ ....ПО МЪЖКИ И СЪС САМОЧУВСТВИЕ, СРАВНЕНО С ...НАС!!!!!!!!!!
11
1
 
4
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
Коминтерна в действие! Руските интереси на балканите са безкрайни! Светла им памет на загиналите руснаци при Освобождението и проклети да са всичките леви фашисти дето ги избиха през 1918-та година!
10
5
 
6
 
! Отговори
АААААААА преди 6 години
СЪРБИТЕ КАЗАХА '' НИЕ НИКОГА НПМА ДА БЪДЕМ СЪС СТРАНА КОЯТО НИ Е БОМБАНДИРАЛА '' И ЗА СЕГА СИ УДЪРЖАТ НА ДУМАТА , А НАС СА НИ БОМБАНДИРАЛИ АМА НИЕ КАТО ЕДИН ЖЕНСКИ ОРГАН ИМ ИЗДИГАМЕ И ПАМЕТНИЦИ.И СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ ТЕ САМИТЕ НИ СЕ ПОДИГРАВАТ ЗА ТОВА А КАКВО ГОВОРЯТ ,ТОВА СА ФЪЛШИВИ РАБОТИ,НА КОЙТО ТРЯБВА ДА ВЯРВАТ САМО ГЛУПАЦИТЕ.ТЕ ГЛЕДАТ САМО ТЕХНИЯ ИНТЕРЕС .
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реално и исторически погледнато (България воюва рамо до рамо с Турция през Първата Световна, е по-правилно да се каже, че България и ТУРЦИЯ са братя, отколкото смешното твърдение, че България и Сърбия били братя.А за Русия - руснаците сами избига същите тези други руснаци, военни, офицери и т.н. които ни помогнаха за Освобождението. Така че руснаците които от 100 години са на власт избига нашите руски братя.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Anonymous 1Аааланкооолу, точно пък със Сърбия НИКОГА АМА НИКОГА не сме били братя. Двойка по история!
7
8
 
9
 
! Отговори
Чудещ се преди 6 години
До Anonymous"България + Русия + Сърбия = Братя завинаги" ....????!!!!Това е трагична тъпо.тия! Няма да е лошо да прочетеш нещо за историята!
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите са хитри и знаят къде са парите и сигурността. Питате ли се, защо по соца клоняха на запад и ходеха да работят в Германия, сега гледат към Китай и Русия!?
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайският път на коприната ни избикаля през Гърция и Сърбия, смятайте колко зле е правителството на тиквата.
4
5
 
21
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
С Китай и Русия зад гърба си сърбите ще дръпнат. Ще направят така, че западът също да ги ухажва. Важното е да не си мекотело в политиката...
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия сьрби са много нахални далавераджии.
2
12
 
11
 
! Отговори
Марин преди 6 години
Понеже Сърбия е по-добре от нас в нашия офис е пълно със срби. Сърбите по 3 на нож!
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поради тази причина, дори и след като имаше война, Сърбия е по-добре от нас! Политиката не е просто нещо и простаци трудно се оправят с тази материя.