Заев: Очакваме Македония да стане 30-ата членка на НАТО

Той заяви още, че ще увеличат бюджета си за отбрана
2 авг 2017 19:16,
45
Заев: Очакваме Македония да стане 30-ата членка на НАТО
Снимка: Reuters, архив

Македония засилва сътрудничеството си със страните в региона и очаква да стане 30-ата членка на НАТО, заяви македонският премиер Зоран Заев днес в Подгорица, където участва в среща на върха, на която присъства и американският вицепрезидент Майкъл Пенс, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Още по темата

В речта си на срещата Заев подчерта, че членството на Черна гора в НАТО е окуражаващо, тъй като показва, че всички могат да напреднат и да дадат своя принос както за колективтите нужди, така и за нуждите и интересите на своите граждани.

"Очакваме Македония да стане 30-ата членка на НАТО. Енергично работим за сътрудничество в региона, отваряме се към съседите. Вчера подписахме Договора за добросъседство с България, засилваме и сътрудничеството с другите страни в региона", подчерта Заев.

Той заяви, че в бъдеще Македония ще се включи по-активно в мисиите на НАТО и ще увеличи бюджета за отбраната си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах колко сте лоши вие еврогавраджииии
8
0
 
11
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
Всъщност Македония и САЩ си приличат по много неща, а главно по това, че и двете страни са се самообявили за нации, без да имат необходимите национални белези, които са: 1. Език (и религия) - няма нито македонски, нито американски език. Едните говорят български диалект, а другите развален английски. 2. Територия - по-голямата част от американските земи са анексирани от Мексико, а на Македония от България.3. История - САЩ е на 250г, а Македония няма и 100. За каква история да говорим тогава?
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недей, бе Заев, недей.....в Кремль вече лошо ще им стане.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонският народ не искат да влизат нито в ЕС нито в Нато. Имат достатъчно примери до какво ще ги доведе това. В момента купувам от Македония продукти и цигари на такива цени че няма да повярвате. Но ако влезнат в ЕС ще им се стъжни картинката. Тези цени които са в момента ще станат десеторни!
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проруската пропаганда всъщност е българофобия, а русофилите, които първи признаха руското творение накедонска нация и език, насилваха българите да се пишат македонци и бяха готови да подарят Пиринския край на Югославия са най-големите *** и национални предатели.
4
4
 
8
 
! Отговори
bai yi преди 6 години
Ама на тоя заяц много му личи! То бива доларов стимул амиа тоя е преял! И дупе дава за валита :))
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дори по времето на турското робство турците не са се опитвали да сменят историята ни, както го правят днес така наречените "македонци" с подкрепата на нашите управници, явно под управлението на евро-атлантическите господари. целта е ясна. разделяш и владееш.
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петата колона на Москва и у нас и в Македония ще положат неимоверни усилия Македония да не стане член на НАТО. Дори ще се опитат както направиха в Черна гора преврат и убийства на политици, но няма да им стане играта.
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния шамар за Путин.