Албания: BG малцинство? Това е от проекта за "Велика България"

В дебати в парламента участвали и от Сдружението за българо-албанско приятелство
4 окт 2017 17:45, Елка Василева
130
Албания: BG малцинство? Това е от проекта за "Велика България"
Снимка: архив, Reuters

В албанския парламент се състояха публични дебати по законопроекта за защита на малцинствата, в които участваха външният министър Дитмир Бушати и представители на малцинствата, които с този документ получават официално признаване, предаде агенция МИА.

На дебатите присъстваше и представител на Сдружението за българо-албанско приятелство.

България поиска да бъде признато нейно малцинство в Албания, но против това искане беше не само външният министър Дитмир Бушати, а и македонците, предаде телевизия Топ ченъл от Тирана.

Още по темата

Васил Стерьовски, представител на "Македонския алианс за европейска интеграция", заяви по време на дебатите, че в Албания няма българско малцинство.

По думите му "това е деформация на историята и на истината. В Преспа, Гора, Голо бърдо, където се претендира, че имало българско малцинство, живее само македонски малцинство. Това искане на България е в рамките на нейния проект за "Велика България". Ако се признае българско малцинство, това ще бъде геноцид над македонците", е цитиран да казва Стерьовски.

Министър Бушати каза, че тази глава в този момент е приключена за Албания, пише БТА.

В законопроекта за защита на малцинствата, подготвен от албанското правителство, за малцинства са признати македонците, гърците, власите, черногорците, сърбите, бошняците и египтяните /в Македония така наричат ромите/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите които попадат в изкуствената държава Югославия,по-точно,българската област Македония,по някакъв начин са набелязани,като "македонци",но не и тези,които живеят на територията ,на днешна Албания.Те определено не са"македонци",нито по логика,нито по исторически факт.Българско малцинство в Албания има и то трябва да бъде признато.Всяко българско правителство трябва да оттегля подкрепата на България за членство на Албания в ЕС,докато не бъде признато българското малцинство.
74
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албания,Сърбия и БЮРМ-в чакалнята за ЕС,където им е мястото.Най-малко още 10 години,докато не признаят българското малцинство.Албания зачерктна част от своите граждани-българското малзинство там,което означава,че не е демократична страна.
73
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да поздравим проекта "Велика Албания"!Никаква подкрепа за Албания,Сърбия и Македония,за ЕС.
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде се е потопил ***.елог.зият Гербер . Друг път на всяко ла..но ,муха ,а сега сега мълчи като комунист на разпит . Призна македонската нация ,македонският език ,та за някакви българи в Албания ли ще се замисли . По протурска партия от ГЕРП в България, няма .
71
3
 
9
 
! Отговори
Lan преди 6 години
:) Иначе четейки статията - ами ние явно се подценяваме! Щом комшиите продължава да ги е страх от нас! :) Трябва и ние да си повярваме!
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен85 ,А как ще обясниш паталогичните лъжи,всекидневно и пълната несъстоятелност на чистият българин от Банкя ?
69
1
 
8
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Страхил, в случая тези хора се самоопределят като българи и гените са им български :), просто и на "македонците" и на албанците не им харесва! POPA,в България има турци, но са много малка част от турчеещите се - по-голямата са (не знам как да им казвам, че ме банват, ама от етноса) И много има с български гени, които в някакъв момент са приели исляма, като някои от тези не се и турчеят, а си знаят, че са българи.
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен до 88 преди 6 години
Напълно си прав но ние вече сме държава без бъдеще.Прогресивно намаляваме, преоритет са ромите и пътищата, месец след рязането на лентичката се прави ремонт.И затова все по често поглеждаме към миналото каква държава сме имали, и каква територия България е останоло от славното минало каквото сме имали.
67
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народ без бъдеще търси слава в миналото. Пример зо това е Македония. Нека не ставаме Македония-2. Твърде много внимание отделяме да търсим българи в съседни нам държави. Ето днеска се разходих в Барсолона чух 4 пъти българска реч. Преди месец бях в Прага за 2 часа чух 3-***. Няма какво да търсим българи в Албания за да им даваме БГ паспорти па после те да бягат в Германия. Да бъдем честни. Нека да станем пресперираща и уредена държава те сами ще вдигат бунтове и ще се декларират за такива.
66
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименда се даде на шиптарите да разберат, че ако не се признае българско малцинство, ще гледат Европа през крив макарон-------------Ами ако наистина хората там се самоопределят като македонци?
65
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименкакво е общото между гена на Валерко Симеонов и Ленчето Йончева? Нали и двамата носят българския ген?------------------Ти сериозно ли не знаеш, че Елена Йончева е полурускиня от смесен брак?Как иначе си обясняваш злобата и пълната и несъстоятелност като жена?
64
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМЕ КАТО НЕ ПОКАНИХА АЛБАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В ЕВКСИНОГРАД, ТАКА СТАВА.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да ми слагаш минуси, но кажи какво е общото между гена на Валерко Симеонов и Ленчето Йончева? Нали и двамата носят българския ген? Нека ти кажа аз. Общото е, че са се самоопределили за българи, а единият носи степни азиатски гени, а другата северноевропейски.
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно, Бойко ще отиде да подпише договор за сътрудничество и с тях. И безрезервна европодкрепа за западните Балкани!
61
1
 
11
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Какво става с местните фенчета на шиптърите цвилещи от радост, че последните натрили носа на омразните сърби и македонци!? Утре може тези шиптъри не да натрият вашите носове, а да ви резнат по правоверному гърлата в, в случай че демократичните ви тиквички не са разбрали, че правоверните не понасят друговерци!
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най ми хареса че на *** им викат египтяни...смяяяях
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека ги е страх от България. Албанците се напикават от страх като чуят България. С долни *** и предатели няма какво да се договаря.
58
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При следващата световна война , България трябва да атакува само Македония и да се свърши един път за винаги с проекта Русия - Сърбия - Македония. Гнусни хора.Земите на да се върнат в България.
57
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMI V BUGARIA ZASHTO NE PRIZNAVAT POMAZITE ZA MALZINSTVO?AZ NE SE CUVSTVAM BUGAR,AZ SAM POMAK.
56
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язък за телефонното обаждане на ББ до Еди Рама!Майтапа настрана, но сега трябва да се впрегнат всички усилия от страна на правителство, евродепутати и т. н., за да се даде на шиптарите да разберат, че ако не се признае българско малцинство, ще гледат Европа през крив макарон.