Патриарх Вартоломей скастри БПЦ заради македонската

Църквата майка на всички балкански народи е тази в Константинопол!
13 апр 2018 11:50, Елка Василева
41
Патриарх Вартоломей скастри БПЦ заради македонската
Патриарх Вартоломей. Снимка: архив, Булфото

Вселенският патриарх Вартоломей разкритикува Българската православна църква заради подкрепата й за непризнатата църква на Бившата югославска република Македония, съобщава в. "Катимерини".

Още по темата

Вартоломей, който е духовен лидер на православните християни, е направил в сряда вечерта изявление със силен укор, след като Българската православна църква се съгласи да бъде църква майка на македонската, смятана за "схизматична" от Вселенския патриарх, базиран в Истанбул.

"Действията на сестринската църква на България са погрешни. Те усложняват нещата. Църквата майка на всички балкански народи е тази в Константинопол", заявил Вартоломей и допълнил, че това казва историята и че Българската църква няма право да нормализира македонската, пише в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Българският патриарх Неофит неколкократно заяви, че България трябва да подкрепи македонската църква в нейните опити за признание и интеграция, припомня вестникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
попа с нашивките му е дал инструкциите
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
анатема на тия веднага!
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека Гърция направи така щото югомакедонизмът да бъде смачкан,след което тия там по вардарско ИМАТ ПРАВО НА СОБСТВЕНА ЦЪРКВА но не под името македонска а още по-малко Охридска Архиепископия!Надявам се все пак зомбираните вардарци да станат НАЙ НАКРАЯ НОРМАЛНИ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА И ДА СЕ ОТРЕКЪТ ОТ ВСИЧКИ НАЛУДНИЧАВИ ЩУРОТИИ за миналото им!От там насетне нека си имат своя самостойна църква ЗАЩОТО ЩЕ БЪДЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГНУСНО СРЪБСКИ ПОПИЩА В ЦЪРКВИТЕ НА ОХРИД И НЕ САМО!НИКОГА,АМА НИКОГА!
4
3
 
18
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Този вортуломей, някои обръща ли му внимание. Браво на 2, няма какво повече да добавя. Но нали трябва нещо да се говори ....
3
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един пример как руснаци и гърци се обединяват срещу България! Колко още примери ви трябват, за да осъзнаете истината?
2
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЛУПОСТИ,тоя да не се прави на улав и да се вживява в ролятя на папа В ПРАВОСЛАВИЕТО ПАПА НЕМА!Всяка църква си е със собствен "главнокомандващ"ПАТРИАРХ,АРЕ МАРШ!Друг ви е дерта така наречената македонска църква ДА СИ ОСТАНЕ ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА БЕЛГРАДСКАТА УДБА а.к.а. Сръбската Патриаршия!НАЛИ ЗАЕДНО С ТЯХ ГОНЕХТЕ БЪЛГАРСКИ СВЕЩЕНИЦИ И ГРАБЕХТЕ БЪЛГАРСКИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ,ГОРИХТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ИМ ХАРАКТЕР ПО ЕГЕЙСКО И ВАРДАРСКО!Фанариотите продадоха на сърбите БЪЛГАРСКИ ЦЪРКВИ....
1
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подъл грък, тоя беше се срещнал с Руския патриарх и беше му казал, че трябва да се налага подлия език и оня го изгони.