За BG туристите: Не носете салам и филе в Гърция, забраниха свинското

Съседите въвеждат засилени мерки заради африканската чума
26 юли 2019 15:50, Анисия Иванова
103
За BG туристите: Не носете салам и филе в Гърция, забраниха свинското
Снимка: архив Reuters

Гърция въведе високо ниво на бдителност и контрол по границите с България, за да се предпази от разпространение на африканската чума по свинете, съобщи БНР.

Под силен контрол са районите в близост до границата с България. Абсолютно е забранено внасянето на свинско месо, проверките по граничните пунктове са постоянни.

Още по темата
Аграрното министерство, както и всички служби по контрол на храните, с повишено внимание следят разпространението на африканската чума по свинете в България и Румъния.

Оттам допълват, че българските власти съвместно с екипа за спешни действие на Европейската комисия прилагат всички мерки за локализиране на огнищата от чумата.

Министърът на земеделието в Атина е провел извънредна среща с фермерите за мерките по предпазване от разпространение на болестта и в Гърция.

Премиерът Кириакос Мицотакис посети днес министерството на аграрното развитие, за да се запознае със стратегията по предпазване от африканската чума по свинете.

А хотелиерите в Северна Гърция са доволни от българския туристически поток.

Както всеки петък, и днес е засилен трафикът на български автомобили по посока към туристическите райони в  Гърция.

За туристите, които ще пътуват с фериботи, властите информират да са на пристанищата поне два часа преди отплаване поради натоварения трафик.

"Българските туристи отново превзеха плажовете в Северна Гърция", съобщават хотелиерите.

В някои райони на Средиземноморското крайбрежие се появиха медузи. Властите предупреждават туристите с информация на няколко езика. Според специалистите медузите не са токсични, но могат да предизвикат алергия.

Министерството на здравеопазването съобщи, че в последната седмица са регистрирани нови пет случая на заразени от западнонилска треска в различни райони. Лекарите препоръчват задължително използване на препарати срещу комари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
16
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Е как така ще забраняват!? Нали сутринта един от БАБХ се плюнчеше по телевизора, че не можело да се забрани вноса от Румъния, щото било ЕС.
62
17
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
ГЪРЦИЯ СЕ ПОДГОТВЯ ДА ПРИЕМЕ ИСЛЯМА, СЛЕД КАТО ГРЪЦКИТЕ КОМУНИСТИ СЕ ПОКАЗАХА АНТИХРИСТИ.
61
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въй Минкее, к'о шЪ пра'йм с'я??С к'о шЪ пълним хладилнитИ чанти за Гръчко??
60
16
 
7
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
За злобата на много хора, хулещи какво ли не (правителството, държавата, Черно море, живота в БГ и т.н.), има само едно обяснение - мнозина от нас все още не могат да преодолеят лицемерната социалистическа уравновиловка и да свикнат с ИДЕЯТА, ЧЕ В БГ ВЕЧЕ ИМА ОФОРМЕНИ КЛАСИ С РАЗЛИЧНИ ФИНАНСОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ. Като по света. Единствената печеливша стратегия е адаптиране (образователно, професионално) към пазарните условия. ЗЛОБАТА, ОМРАЗАТА, САМОСЪЖАЛЕНИЕТО СА РАЗРУШИТЕЛНИ ЗА ТОЗИ, КОЙТО ГИ ИЗПИТВА
59
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имате "пари". 1000 евро на месец чисто. След наема в овча купел 1 не се знае колко ще останат. Имате пари в сравнение с тези в Сливница и Кула. Кого заблуждаваш, нали виждам на каква клонка прилича столицата. Ръждясали бараки навред и стари дрошки по улиците, намусени беззъби смачканяци навред...Няма друга такава столица в Европа. Какво ми обясняваш, нали съм всеки месец на летището. Като кацна и бързам да се измета, даже и на познати живеещи в сф вече не се обаждам. Пари имали, пътували, уужаст
58
7
 
16
 
! Отговори
д-р Шафранов преди 4 години
Тези селски номера да тръгнеш на курорт със дисагите пълни със храна са минало. Няма вече такива селян.дури. Сега има само европейци със френска култура и възпитание. Ние в Гърция ходим да си пием кафето.
57
1
 
6
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
До 6 къщатаНикой не ти пречи и сега да правиш това - но ще трябва да пазаруваш месни продукти от там!Пазят се хората. Дреме им за един претенциозен българин.И като си толкоз юнак *** на пикник до Бръшлян. Тарикат на дребно.
56
5
 
7
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
До До баницатаПич, не е добре с толкова много злоба да живееш. И да в София, ако имаш свестен шеф, а не някакъв неориентиран ceляндyp-тарикат като тебе, е нормално да имаш над 20 дни ПЛАТЕН отпуск. И като имаме и пари, нормално е да пътуваме често, където ни е кеф.
55
12
 
9
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
"Не носете салам и филе в Гърция" - ама, чакайте сега, аз ако ще си нося буркани и кроасани от БГ, няма въобще да отида. Ще отида в Китен, където "Селянинът с колелото" си е напълно вървежна стратегия. И няма лошо в това. Кой както може. Но не разбирам тези, които не само "прожектират" въпросния филм в Гърция, а после се хвалят, че и хулят нашето "***", каквото всъщност е тяхното - НЯМАТ ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ. СПРАВКА - ПЛАЖА В АЛЕКСАНДРУПОЛИС. В МОРЕТО ПЛУВАТ АЙНА!!!
54
2
 
19
 
! Отговори
<><> преди 4 години
Ще ходя в Гърция на почивка и ще си нося шпек и хляб от тука ? Да не ходя на къра да ора ?
53
6
 
25
 
! Отговори
Невъзвращенец преди 4 години
Много омраза има натрупана в тоя народ, и то насочена навътре към самия него, не навън като при другите народи. Голяма любов към гърци, сърби, че и турци, а българина няма кой да го обича. Селянин бил, *** и т.н. Сякаш другите са само потомци на английски лордове. Засрамете се, о,неразумни юроде!!!
52
2
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Малко по малко всичко ще се затрие ...от доматите та през прасетата та чак до горите .....
51
2
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега, не разбрах защо някой ще носи храна оттук, след като в Гърция има хранителни магазини и ресторанти, а в гръцките хотели /в зависимост от избрания туристически пакет/ предлагат минимум закуска /за обяд и вечеря пакетът е по-скъп, но също се предлагат/.
50
3
 
6
 
! Отговори
Аман преди 4 години
Как пъл всички по- умни емигрираха, пък София ве напълни с нахални и неможещи първенюта и псевдо граждани. Абе те арабите и ромите ви изядоха там, тръгнали на другите кусури да търсят.
49
3
 
13
 
! Отговори
До баницата преди 4 години
Ходиш ти, 3 пъти по 28 дни. "В София имаме по 40 дни отпуски..." ти като Васко да гама от село рупча. Измислици премислици. Вие в сф направо сте изпреварили швейцарците бре. Защо тогава по улиците само дрошки, ромове, леки жени арабя и дюнери?
48
4
 
6
 
! Отговори
БС преди 4 години
Ама Бай *** среща ли се още? Да носи салами и други като ходи на почивка.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къщичке, говоря че не се продават български стоки в гръцки магазини. Живял съм в Гърция 5 години. Български стоки се продават в български магазини в Гърция, а те са много. Кое не разбра?
46
3
 
14
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
До До Софийска банцаАз лично ходя по два пъти на сезон- веднъж за една седмица и втори път за две седмици. В София много хора имаме отпуски по 25-30 че и повече дни. А тия, които ходят за два дни, ходят по 5-6 пъти за по два дни и поне веднъж за една седмица. Та и на тях им се събират по 15-20 дни на море. Явно положението на Кафяво море никак не е добро, като гледам с каква злоба и омраза драскаш.
45
2
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега, от коментара Ви излиза, че в гръцките магазини не се продава храна, липсват ресторанти и в хотелите не се предлага дори закуска.
44
4
 
2
 
! Отговори
До плод зеленчука преди 4 години
Да, понеже си безхаберен поплювко. Напомняш ми на раданчо Кънев, мартинчо Димитров и останалите буржоазни мижитурки, мислещи, че живея = консумирам