За BG туристите: Не носете салам и филе в Гърция, забраниха свинското

Съседите въвеждат засилени мерки заради африканската чума
26 юли 2019 15:50, Анисия Иванова
103
За BG туристите: Не носете салам и филе в Гърция, забраниха свинското
Снимка: архив Reuters

Гърция въведе високо ниво на бдителност и контрол по границите с България, за да се предпази от разпространение на африканската чума по свинете, съобщи БНР.

Под силен контрол са районите в близост до границата с България. Абсолютно е забранено внасянето на свинско месо, проверките по граничните пунктове са постоянни.

Още по темата
Аграрното министерство, както и всички служби по контрол на храните, с повишено внимание следят разпространението на африканската чума по свинете в България и Румъния.

Оттам допълват, че българските власти съвместно с екипа за спешни действие на Европейската комисия прилагат всички мерки за локализиране на огнищата от чумата.

Министърът на земеделието в Атина е провел извънредна среща с фермерите за мерките по предпазване от разпространение на болестта и в Гърция.

Премиерът Кириакос Мицотакис посети днес министерството на аграрното развитие, за да се запознае със стратегията по предпазване от африканската чума по свинете.

А хотелиерите в Северна Гърция са доволни от българския туристически поток.

Както всеки петък, и днес е засилен трафикът на български автомобили по посока към туристическите райони в  Гърция.

За туристите, които ще пътуват с фериботи, властите информират да са на пристанищата поне два часа преди отплаване поради натоварения трафик.

"Българските туристи отново превзеха плажовете в Северна Гърция", съобщават хотелиерите.

В някои райони на Средиземноморското крайбрежие се появиха медузи. Властите предупреждават туристите с информация на няколко езика. Според специалистите медузите не са токсични, но могат да предизвикат алергия.

Министерството на здравеопазването съобщи, че в последната седмица са регистрирани нови пет случая на заразени от западнонилска треска в различни райони. Лекарите препоръчват задължително използване на препарати срещу комари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
В рамките на шегата агнешко може ли или ще стане като вчера когато на един юрист според статията в един сайт проверяващите му конфискували агнето защото ветеринаря се усъмнил, че може да е прасе.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 22Аре не лъжи, бе леллешшш! Гръцкия домат е дърво , а сочния български го няма там.
21
2
 
16
 
! Отговори
До чиновник преди 4 години
Нормалните хора, първо не си врът гагите какво, как и колко, мъкнат другите на почивка. Нали това е демокрацията, всеки да си живее както иска, стига да не пречи на другия. Тези със саламите в случая не пречат на никой. Пречите вие, селски клюкарки, обсъждащи живота на другите. Потомци на безимотни селяни, допъплили в панелните гета. Не сте ли наясно, че сте смешни като кокошки на паша. Бил съм на 5 континента и винаги пътувам с 2 петъла и шише домашна грозданка. Ей така, за кеф.Нека съм селянин
20
2
 
4
 
! Отговори
ха преди 4 години
ами тоя в панталона къде да го крием:)))
19
2
 
21
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
А всъщност наистина няма лошо някой да си занесе нещо. За себе си не виждам смисъл , при положение че там има много качествена прясна морска храна, която даже е една от причините да ходя там. Даже карам наобратно зехтин и маслини. Но в крайна сметка всеки си планира ваканцията според бюджета. Мутроморските хотелиери вместо да пускат жлъчни коментари кой какво карал в багажника, да си зададат въпроса защо тия неща ги карат към Гърция а не към родното море.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 13 Чиновник, ако искаш вярвай моя шеф ми е споделял, че е ходил на плаж с хладилна чанта в която жена му е направила сандвичи да си ги ядат двамата на плажа. А оня има поне 2 милиона лева в банката... Вика ми..Ще им ходя аз да им вися на опашка да хапна нещо от капанчетата на петорно високи цени... я си евете майкатаааа.
17
1
 
5
 
! Отговори
Ахаха преди 4 години
Ами сега? Отече Аспровалта :-))))
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грък хотелиер кълне друг грък хотелиер:''Да ти дойдат три автобуса българи с хладилни чанти!'':)))Сега истината е,че тяхното свинско и салами са по-вкусни от нашите,а за морската храна да не говорим.Няма кой да си носи от БГ свинско и салам в Гърция.Е винаги има и диви ***,но всеки по принцип предпочита тяхната храна.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако гърците спират свинското от бг а ние тука си го ядем това безопасно ли е? Децата могат ли да ядат? Някаква отговорна информация от властите ще има ли????
14
0
 
12
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
До гуменгрипенов:Именно, и аз не разбирам кой ги измисля тия глупости и не познавам хора, които мъкнат храна и ракия натам. Като отида в Гърция и една седмица друго освен морска храна не вкусвам. Най-много някой гирос за разнообразие.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 13 То затова си чиновник- издържа ви цял народ мързеливите заддници и бачкате за 1500 кинта! А когато човек с 800 лева реши да зарадва жената и детето с почивка веднъж в годината в Гърция на море, му се присмивате че сложил храна в багажника.
12
10
 
8
 
! Отговори
За бунаците под мен: преди 4 години
Първо, няма нищо лошо да си вземеш любимия колбас и сладък Български домат, когато си на почивка с кола. Няма всяка сутрин за закуска да търча по капанчета и закусвални.Второ, чумата я има и в Балтика, Полша, Румъния и логично поради невзети превантивни мерки, дойде и тук. Няма доказателства, за световна саламопроизводителна конспирация срещу салам народен и сух шпек Перелик. Пазарът ни е прекалено малък за да ве рискува с такива диверсии.Трето, като няма цвинцко, яжте телешко!
11
4
 
27
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
Дреме ми за свинското. Отивам другата седмица да хапвам октоподи, калмари, лавраци и всякакви (средиземно)морски обитатели, обилно поляти с узо или рецина. На хейтърите номер 2 и 3 мога да им кажа само много поздрави. Стойте си под празните чадъри по мутроморието и гледайте да не прегреете, че тоя бетон като се напече много лошо става...
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2 Ти си купувай за 5 евро килото пилешко от Гърция, а аз си пълня хладилната чанта за 4 лева килото пилешко от България 5 кила и ми гледай сеира на барбекю в Гърция к'во го правя, "Рокфелерски" ***. Всички станахте много заможни за изведнъж....само че пред компютъра на приказки.
9
1
 
19
 
! Отговори
svetlio преди 4 години
Суджуци може ли?! :D
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви имам заглавието. Ами ако искам да си внеса пуешко или пилешко филе ще ме спрат ли на границата???Смешници!
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само селяните ходят със салам на море, но селяните станаха много и покрай ГЕРБ са на мода.
6
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можа ли,булгаристанското оВчество да проумее цялата тази добре планирана и целенасочено осъществена операция на западни корпорации,при която се внася(способи,колкото искате) заразата африканска чума,унищожава се изцяло местното производство на свинско месо (при това,забележете,2/3 отсвинското в търговската мрежа е вносно,предимно западно),СЛЕД КОЕТО СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО(не само онази 1/3-та,местно производство,която вече се ликвидира) И НЕЩАТА СИ ИДВАТ НА МЯСТОТО!!! ОВЦЕ-Е!
5
1
 
25
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
След животновъдите на ред са зърнопроизводителите
4
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората си имат държава и държавниците им я пазят.За разлика от България!!!!Откакто сме слуги на Краварника сме под черните *** дори!!!!Дано си харчите сребърниците за свещи!!!