Цъкате по телефона, докато карате в Сърбия? Глоба от ?85!

25 000 шофьори санкционирани за първите 6 месеца на годината
2 авг 2019 10:33, Елка Василева
4
Цъкате по телефона, докато карате в Сърбия? Глоба от ?85!
Снимка: архив, Reuters

От днес до края на летния туристически сезон сръбското вътрешно министерство ще извършва засилен контрол с цел разкриване на случаи на неправомерно използване на телефон и други устройства за комуникация от страна на шофьорите, съобщи МВР на Сърбия.

За подобно нарушение Законът за безопасността на движението по пътищата е предвидена парична глоба във фиксиран размер – 10 000 динара /85 евро/.

Около 5,7% от водачите в Сърбия неправомерно използват телефон по време на движение, като от МВР уточняват, че се регистрира тенденция на увеличаване. За първите шест месеца на годината за такова нарушение са били санкционирани 25 000 шофьори, пише „Вечерни лист“. Това е с 13% повече от същия период на миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Срб преди 4 години
Сп???нс: Мтел предлага супер опция за Сърбия. За 4 лв имаш 500мин и 500мб на ден. Пакета важи и за Турция. Горивото е 20% по скъпо...
2
1
 
6
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Тук 95% от шофьорите говорят или ровят в телвфона по време на движение. Но да не забравяме и пешеходците, които пресичайки вместо да се оглеждат говорят по телвфона и гледат на другата страна. При пресичане на път от пешеходец телефона няма работа на ухото му! Глоби докато не се отичат!
1
2
 
5
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Достъпът до мобилен интернет в Сърбия е на цени от преди 10-15 години, защото моят оператор няма споразумение за евтин роуминг, затова минавам през сърбия с изключен телефон- също така зареждам нафта преди да вляза и после чак в бг.