От Скопие: Приемаме тревогите и посланията на България!

България е сред най-силните ни поддръжници в ЕС, заяви Заев
30 сеп 2019 15:31, Елка Василева
60
От Скопие: Приемаме тревогите и посланията на България!
Бойко Борисов и Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Подписахме договор, в който приехме, че имаме обща история, а разбира се част от нашата история е отделна за всяка от двете страни. В този дух вярвам, че комисиите ще намерят решение. Това заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев на пресконференция в отговор на въпрос относно позицията на София за европейската интеграция на страната.

„Комисията е експертна и е създадена да дефинира нещата. Нашите указания са да се предприемат смели стъпки, стъпки, основани на факти и на истината, а фактите и истината са ясни и апелираме да бъде намерено решение. Вярвам, че не е достатъчно само нашата страна да има воля за това, нужна е и от страна на България“, подчерта македонският премиер, цитиран от македонските медии.

Още по темата

Заев е на мнение, че тази глава от историята също ще бъде преодоляна и припомни, че досега са били разрешени спорните въпроси за четири исторически периода с шест или седем значими фигури, които двете страни ще честват заедно като част от тези периоди.

„Политически показахме и с договора, че сме за сътрудничество с България и продължаваме в тази посока. Вярвам, че тази глава от историята, по която се разговаря, ще бъде преодоляна. Целта ни е да укрепим приятелството и добросъседството. Очаквам, че ще бъде намерено решение. България е един от най-силните ни поддръжници в ЕС и вярвам, че ще покаже това и с решението за получаване на дата за преговори след 15 години статут на страна-кандидат. Вярвам, че няма нужда от притеснения, приемаме тревогите и посланията, изпратени от България“, увери Заев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11ПO време нa ВСВ сърбите спaсихa 500 aмeрикaнски пилоти ! Зa блaгoдpaнoст янките им бомбaрдирaхa държaвaтa. Не кaзвaм, че съpбите сa стoкa aмa янките хич не сa, трябвa дa сме с Русия щото янките винaги мoгaт дa ти зaбият нож в гърбa. И в същoто време aкo сме скaрaни с Русия гълтaме вoдa директнo, кaктo стoим между Сърбия, Турция и Русия кoито ще сa нaши врaгoве.
13
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У МАКЕДОНИЯ СЕ ЖИВИ АРНО А ЗА У БУЛРАШЪНСКО КВО КЕ СЕ ПРАВИ БРАТЕ.....МЪКА!
12
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами не за първи път се изявяват така. Наистина е добре да получат един отказ.... Гърците го направиха, сега е наш ред
11
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Щапаров МладшиНяма македонски българи, Тито се разправи с тях. А малкото останали могат да вземат БГ гражданство. Не предаваме никого, защото това не са наши интереси, а интереси на големите.Всичко, което се прави сега не е за макетата и нуждата на НАТО и ЕС от тях. Всичко е за интересите на САЩ, но и тях не ги е еня за макета и тем подобни, а всичко се прави за конфронтация с Русия.Обгражда се последният сателит на Русия (Сърбия) с НАТО-вски държави.Ние сме дребни риби в море с акули!
10
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зaйкo не е избирaн зa премиер нa СМ дaли е легитимен ? Не трябвA ли първo дA го изберaт зa премиер щoтo държaвa Мaкедoния вече нямa. Зaйкo е сaмoзвaнец, кaктo и цялaтa им държaвa и измисленa истoрия, всичкo е фейк.
9
2
 
17
 
! Отговори
Поаро преди 4 години
Щапаров, много сте прав! Да стане, да бъде, но не и без условия! Въртят опашка винаги.
8
5
 
11
 
! Отговори
До Хахото №4 преди 4 години
Педерчо, Стамболов го съсякоха главорезите на ВМРО.
7
6
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
А бе Вие ако не говорите за Русия не може да дишате! Че имат имперски апетити, вярно, но за всеки проблем Русия, Русия. Май няма какво друго да кажете!
6
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
признайте, че сте българи и всичко ще се реши. Ние ще осъдим въртоглавите за предателската си дейност и че са ви направили македонци
5
3
 
32
 
! Отговори
Щапаров Младши преди 4 години
Ако сега предадем македонските Българи историята няма да ни прости, понеже връщане назад няма да има - такъв шанс излиза веднъж на 1000 години и ако сега го пропилеем, значи сме пропилели бъдещето на децата си!
4
11
 
14
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Я, ПО-КРОТКО, БЕ.... ХАХАХАААААСТ, СТАМБОЛОВ ГО СЪСЯКОХА РУСОФИЛИ, А НЕ МАКЕДОНЦИ.ТИЯ НЕЩА НЕ СЕ РЕШАВАТ ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ..... ШКЕМБО ВОЙВОДА ДАВА ЗОР, ЩОТО РУШВЕТИТЕ ОТ ПАСПОРТИТЕ СЕКНА, А И МУ СЕ КЛАТЯТ КРАКАТА НА ИЗБОРИТЕ... ХАХАХААААА....
3
7
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Клекна Зайчето.Няма накъде иначе попада в лапите на Мъсква
2
7
 
23
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Македония е душегубката на България. Много българска кръв се проляла по македонските чукари. По времето на Междусъюзничеката война се изостявя Беломорска Тракия и се започва война за Македония. Защо?! За да се удовлетворят интересите на македонските войводи и терористи. Кои заклаха в центъра на София Стефан Стамболов? Най-накрая окончателното предателство на българския национален стана в угода на стратегическите интереси на САЩ. Предателите са Бойко Борисов и Красимир Каракачанов. Забравете за Македония. Техния въпрос ще го решат албанците. Лютите закани на нашите управници са като македонскит
1
7
 
50
 
! Отговори
ФИРОМ преди 4 години
Никакво ЕС за вас, предатели. Марш при сърбите, на които толкова упорито се кланяте. Вие сте срам за предците си. "Българи от Бога, македонци от Тито".