Ердоган зове: Гърция да отвори вратите си за мигрантите

Не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина
221

Турският президент Реджеп Ердоган призова Гърция да отвори своите врати в реч в Истанбул преди срещата си с европейските лидери в понеделник.

В същото време не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина за ситуацията по общата им граница. Поводът - видеоклип, публикуван от гръцкото правителство, показва как турски автомобил сваля част от оградата, издигната от гръцките власти.

"Отворете портите и се освободете от това бреме. Нека отидат в други европейски страни", заяви турският държавен глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

A на кадри, разпространени от гръцкото правителство, се вижда турски брониран автомобил за гранично наблюдение, който се опитва да свали част от огражденията по границата. Той е оборудван с уреди за дневно и нощно наблюдение на границата.

Според гръцки медии - мигрантите, които се намират на границата, постоянно се опитват да пробият дупки в оградата, а гръцките сили ги отблъскват и незабавно поправят повредения участък.

Друг видеоклип пък показва как турски полицай кара насила мигранти да прекосяват границата с Гърция. На него се чува как униформеният казва на хората какво да правят.

Хиляди мигранти опитват да влязат в Гърция, откакто Турция съобщи в края на февруари, че вече няма да ги държи на територията си.

"Тук стоим вече седмица. Вечер е много студено. Ако портите се отворят, разбира се, че ще напусна, искам да отида в Германия", каза бежанецът от Сирия Хюсеин Ал Хасан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган хем създаде ислямистите,които убиваха хора,хем ги убиха накрая ,като им свършиха мръсната работа,хем краде като разпран петрол от Ирак и Сирия - цели редици от цистерни краден петрол показваха в нета,заминаващи за Турция и снимани от сателит,хем събра бежанците да ги пробурта към Европа,за да я ислямизира(имаше специална организация набираща мигранти),хем взема и пари от ЕС,а сега стовари мигрантите на гръцката граница и ги натиска да влизат със сила в ЕС!Тоя няма да управлява дълго.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е страхлив и са дупи на Турция .Но Гърция няма да позволи на Турция да пуска деверсанти и ислямисти през границата .ЕС трябва да помага на Гърция с Армия и Пари .Реджеб са опитва да изнудва Европа с туристи от Тунис,Мароко,Танзания,Гана и разни арабис незнайни държави .Това не са хора бягащи от война защото война няма в тея държави .
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе знам дали е вярно,но четох ,че.... Гръцки депутат е внесъл обвинение срещу ББ в Брюксел,че 10 милиарда са откраднати,документите му е дал Божков.Малко се съмнявам дали някой ще остави следи от откраднатото,но така пише.Затова българска група е отишла до ОАЕ да върне Божков в България,но арабите са отказали да го предадат.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според Реджеб България и Гърция са под властта на Турската Империя .Нашите ги е страх от Турция но Гърците ще се бият с Турция винаги .Гърците няма да пуснат мюсюлмани в ЕС.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евреите и американските фирми избраха тръбопровода от Левиатан към Европа да мине през Гърция, не през Турция, защото в Турция заради бежанците обстановката е несигурна.Вие, ако сте на мястото на Ердоган, който послушно изпълняваше американските инструкции, въоръжи и обучи Свободната Сирийска армия, която създаде ИДИЛ, който бъка от западни инструктори и петролни търговци, който ИДИЛ Ердоган пази, какво щяхте да направите?
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината лъсна на яве, ЕС никога няма да е единен никога.....всеки мрази най вече комшиятa и това ако е саюз здраве му какажи..
13
0
 
14
 
! Отговори
Аушвиц преди 4 години
ЕС ако сега пусне тея туристи в Германия няма да стигнат .Според закона остават в първата държава от ЕС.То ест в Гърция или България за винаги.Такъв е закона в ЕС .Ква Германия кви глупости ?Никой няма да ги пусне да минат Дунава .
12
0
 
15
 
! Отговори
РазединителНАнацията преди 4 години
Ердоган явно познава "Илиада",а Троя се е намирала на територията на днешна Турция.По-голям Троянски кон от няколко десеткихиляди млади, гладни, незадоволени мъжеизповядващи исляма, здраве му кажи!)Евала на гърците-борят се докрай,не са като нашите шушумиги и евролиберастите..
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия или България все едно влизат в дома ни ЕС е един дом общ но не заАраби и Азиатци . Бягайте от войната или на превзимате отвътре както казва змииията Реджеб.
10
3
 
9
 
! Отговори
Джендър преди 4 години
"Ква Германия бре ислямисти .В Германия вече има партия против вас .Писна им от мюсюлмани."============ Отиват да забременеят Меркел, лично тя ги покани! А сега, кой ми *** в гащите!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз викам Гърция да направи война с Турция.Не може воени машини да бутат границата .
8
1
 
11
 
! Отговори
11 преди 4 години
Със турци, араби, иранци и сирийци- Ислямсити трябва да сте толкова ТОЛЕРАНТНИ както те са били спрямо хората живели в ВИзантия( християните) и Персия( вярвали в някаква религия- зороастризъм).. Ислямските змии са изяли и изтребили всички други там и затова сега в Иран и Турция има САМО Ислямски змии.. Затуй и ние трябва да правим с тях както е правил Влашкия цар- Дракула. Оня набучвал на колове Ислямистите.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъдето са дошли,там да се връщат.Ердоган да беше им купил по един билет и да им даде по 250 евро за пътни разходи и да ги разкара.Но ясно е,че той иска да вкарва ислямисти в ЕС,за да живвее Европа в страх и проблеми.
6
0
 
14
 
! Отговори
Краси преди 4 години
ти види се не си чел последната сводка от централата на Сорос ...Ердоган ги разкара "бежанците" от Гръцката граница - останаха 2-3 хиляди "щатни" "бежанци" да протестират и да метат камъни
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ква Германия бре ислямисти .В Германия вече има партия против вас .Писна им от мюсюлмани.
4
1
 
20
 
! Отговори
sc преди 4 години
Ердогана все повече губи контрол. САЩ го таковаха, руснаците го таковаха, ЕС го таковаха остана и самите турци да го таковр
3
18
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До честно,*** не повтаряй,като папагал,от договорените 6 милиарда,до сега е получил 4.7милиарда,а за 9години бедната турция според ганьофци като тебе е изхарчила 40милиарда долара,вземи да четеш малко вестници,или да гледаш телевизия, ЕС прави отчет в Европейския парламент ,и тогава се разбра за помощите ,които е трябвала да отпусне до 2018г.на Турция за бежанците,сега коя година сме.
2
2
 
25
 
! Отговори
честно преди 4 години
Ердоган какво се прави на интересен? Толкова пари взе от Е.С и в частност от Германия за тия бежанци и иска още. И аз да съм на мястото на гърците тия афганистанци, иранци няма да ги пусна. Може да са болни и от новия вирус и да пренесат заразата. Никой не ги е канил в Европа.
1
1
 
29
 
! Отговори
Кефф преди 4 години
Те искат в Германиа Германия ги иска да заминават.С нетърпение чакам гражданслата война там между ГДР и ГФР.