Ердоган зове: Гърция да отвори вратите си за мигрантите

Не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина
221

Турският президент Реджеп Ердоган призова Гърция да отвори своите врати в реч в Истанбул преди срещата си с европейските лидери в понеделник.

В същото време не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина за ситуацията по общата им граница. Поводът - видеоклип, публикуван от гръцкото правителство, показва как турски автомобил сваля част от оградата, издигната от гръцките власти.

"Отворете портите и се освободете от това бреме. Нека отидат в други европейски страни", заяви турският държавен глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

A на кадри, разпространени от гръцкото правителство, се вижда турски брониран автомобил за гранично наблюдение, който се опитва да свали част от огражденията по границата. Той е оборудван с уреди за дневно и нощно наблюдение на границата.

Според гръцки медии - мигрантите, които се намират на границата, постоянно се опитват да пробият дупки в оградата, а гръцките сили ги отблъскват и незабавно поправят повредения участък.

Друг видеоклип пък показва как турски полицай кара насила мигранти да прекосяват границата с Гърция. На него се чува как униформеният казва на хората какво да правят.

Хиляди мигранти опитват да влязат в Гърция, откакто Турция съобщи в края на февруари, че вече няма да ги държи на територията си.

"Тук стоим вече седмица. Вечер е много студено. Ако портите се отворят, разбира се, че ще напусна, искам да отида в Германия", каза бежанецът от Сирия Хюсеин Ал Хасан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи можеш да имаш Нобелов лауреат,ама како полезно за човечеството си изобретил?Даже една проста капкова система и други системи за поливане българите я изобретиха и се ползва в цял свят,изобретеното от българите електронно проследяване също българите го продадоха на чужденците!А Нобел е открил динамита с който се убиват хора!Ей това е изобретил,машина за убиване.
78
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТурция и в космоса ще полети. Има време. Кажи България какво произвежда днес? Къде ви е индустрията? Къде ви е земеделието? Къде са реките от злато, обещани от ЕС? Турция ли е виновна за състоянието ви? Откакто напуснахте Османия ви управляват ашлъци които само в национални катастрофи ви вкарват.
77
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция много унижения и болки е претърпяла от господарска Турция. След като вероломно нападат Турция с цел да завладеят Анкара, Ататюрк ги побеждава и изгонва от Анадола завинаги. По-късно на Гърция отново й избиват рогите и прави опит да анексира Кипър, но е победена и унизена. Гърците искат да са господарска нация, но са обикновенни ашлъци.
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКогато турците полетите в Космоса,както българите полетяха и когато произвеждате части за ракети,както българите произвеждаха,когато строите самолети,както българите строиха преди ВСВ и след нея,когато турска книга стане наръчник на американските пилоти,както стана книга на български инженер,пилот и участник в космическите програми на САЩ(днес също българска-инженер участва в тези програми),когато изобретенията ви се ползват в цял свят като българските,тогава ела да ми се похвалиш!
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че е омразната Турция да ви прати маски, защитни очила, ръкавици, гащеризони и калцуни срещу коронавируса. Турция всичко произвежда. Праведно е да помагаш на бедните в нужда, които една мартеница не могат да произведат и си я внасят от Китай.
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи пък къде сложи Турция до САЩ,Русия и Англия,ве?Само предизвикваш смях с това изказване!
73
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция и Англия са господарски народи. Те никога не са били владяли от чужда сила. Господарски народи са също САЩ и Русия. В континентална Европа има само ашлaци. България хaир няма да види в ЕС.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.............................и т.н.Та питам се,ако първите откриватели на двигателите и изобретенията са немци,руснаци и французи,кой е имал необходимист от тях и от промишленост?И как е съществувала промишленост без тези изобретения?
71
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5 века го вардиш, храниш, развъждаш и то пак недоволно и пак те плюе. Така е като историята ви е писана на базата на няколко стихотворения.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- Много години преди Едисон,руския учен Николай Яблочков изобретява първите лампи,изобретява прочутите свещи на Яблочков.Неговата система за осветление става много популярна, но нейното място било постепенно изместено.Идеята и реалзацията на трансформатор е дадена и използвана за пръв път през 1876 г. от Яблочков във връзка с необходимостта от делене на светлината при употребата на неговите свещи на Яблочков. Трансформаторът на Яблочков наподобява индукционна бобина.
69
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция има нобелови лауреати. Колко нобелови лауреати има България? Откакто България напусна Османия нищо добро не е видяла. Управляват ви хайдути и ашлаци.
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- Денѝ Папѐн (на френски: Denis Papin) е френски физик, математик и изобретател,създава първата парна машина.По време на пребиваването му в Лайпциг, той конструира първият модел на бутален парен двигател. През 1704г. създава прототип на кораб,задвижван от парния двигател, който е директно свързан към задвижващите гребла. Папен продължава работата си върху парните двигатели и през 1705 г. с помощта на Готфрид Лайбниц,немски математик.- Много преди Едисон,руския учен Николай Яблочков изобретява
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
-Рудолф Кристиан Карл Дизел (на немски: Rudolf Christian Karl Diesel) е немски изобретател, известен най-вече със създаването на дизеловия двигател. -Николаус Ото е немски инженер-самоук, изобретател на автомобилния четиритактов двигател, наричан на негово име отомотор-Двутактовият двигателдвигател с вътрешно горене също е създаден от немеца Николаус Ото-Ванкеловият двигател е бутален ротационен двигател с вътрешно горене, изобретен от германскияинженер Феликс Ванкел .................
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
87Османе, какво ти беше Българското име след възродителния?
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКакво е създала България и Византия?
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искали в Германия . А те знаят ли , че Германия беше най - демократичната държава преди Хитлер. Те германците имат опит с испаренията на хора. Продължавайте да ги дърпате за опашката .
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАко ми кажеш какво са създали османците в Европа,освен да поставят минарета върху църквите и да малтретират и убиват европейците,ще се съглася.Виж какво е създала Византия,Виена,България,Унгария и какво са създали османците през векуването им в Европа - убийства,еничерство,робство,потурчване,войни, разрушения и грабежи.
62
5
 
5
 
! Отговори
Кара ибрахим преди 4 години
Пазете майка и дъщеря защото идвам
61
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция си е в Европа от времето на Осман I. Имала е Империя от Виена до Мека. Българите трябва да го знаят по-добре от всеки защото 5 века бяха ратайчета на турците. Българките заемаха водещо място в харемите на Султаните.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турските *** искали в Европа.......може, но не сега.