Ердоган зове: Гърция да отвори вратите си за мигрантите

Не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина
221

Турският президент Реджеп Ердоган призова Гърция да отвори своите врати в реч в Истанбул преди срещата си с европейските лидери в понеделник.

В същото време не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина за ситуацията по общата им граница. Поводът - видеоклип, публикуван от гръцкото правителство, показва как турски автомобил сваля част от оградата, издигната от гръцките власти.

"Отворете портите и се освободете от това бреме. Нека отидат в други европейски страни", заяви турският държавен глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

A на кадри, разпространени от гръцкото правителство, се вижда турски брониран автомобил за гранично наблюдение, който се опитва да свали част от огражденията по границата. Той е оборудван с уреди за дневно и нощно наблюдение на границата.

Според гръцки медии - мигрантите, които се намират на границата, постоянно се опитват да пробият дупки в оградата, а гръцките сили ги отблъскват и незабавно поправят повредения участък.

Друг видеоклип пък показва как турски полицай кара насила мигранти да прекосяват границата с Гърция. На него се чува как униформеният казва на хората какво да правят.

Хиляди мигранти опитват да влязат в Гърция, откакто Турция съобщи в края на февруари, че вече няма да ги държи на територията си.

"Тук стоим вече седмица. Вечер е много студено. Ако портите се отворят, разбира се, че ще напусна, искам да отида в Германия", каза бежанецът от Сирия Хюсеин Ал Хасан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм на страната на гърците, защитават си суверинитета какво искат турците...!?А и какво означава според Ердоган да се освободят от бремето, точно когато ги пуснат за тях ще стане голямо бреме.
118
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е забавно как някакви анадолски питекантропи по-долу се перчат много активно и препоръчват да си ги пуснем всичките ***. Дори да изключим българите от картината, защо мислите, че целия цивилизован свят презира турчoлята? Защото никога нищо не сте създали, а сред най-големите ви постижения и поводи за гордост са геноциди, масови изнасилвания и строене на грозни минаренца върху църкви. Нищо чудно, че се кефите на "мигрантите", един дол дренки сте.
117
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сте злобни българите , затова имате такава нещастна съдба като народ
116
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАРТИЯТА НА ЕРДОГАН ОТВОРИ ГРАНИЦИТЕ ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ИСКАТ "ПО ДОБЪР ЖИВОТ" В ЕВРОПА, НО ТЕ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ЕВРОПА Е РАЗБИТА, БЕДНА И НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ,ЧЕ ТЯ Е ПОДЛОЖЕНА НА ЕМБАРГО ОТ РУСИЯ, ЕТО ЗАЩО МОГЪЩА И БОГАТА РУСИЯ, КОЯТО ИМА ВЕЧЕ НАД 80 МИЛИАРДЕРА ТРЯБВА ДА ОТВОРИ ВРАТИ И ДА ПРИЕМЕ БЕДНИТЕ БЕЖАНЦИ.
115
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са обикновени мигранти,а ТЕРОРИСТИ с техните семейства!Такива хора и престъпници,нямат работа в ЕС!Връщайте ги!
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВАЗащото Ердоган ги извози до границата с автобуси и ги излъга,мигрантите не са тръгнали сами,изтеглиха назад турската армия и полиция,и армията и полицията казват на мигрантите как и откъде да минават за ЕС,ако се опитат да се върнат,отзад турците ги стрелят!
113
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С такива примитивни и злобни хора като коментиращите тук , ще си останем най- бедната и изостанала страна в ЕС Няма как с такива лоши хора една страна да върви напред
112
0
 
12
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Но защо тези емигранти напират към Европа,която като цяло с редки изключения не ги иска,а не напират към такива богати държави като Саудитска Арабия,Абу Даби,Катар,Кувейт,ОАЕ ,Йордания и ред други
111
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците стрелят и по емигрантите ,за да ги принудят да влязат в Гърция,събарят и гръцката ограда, турците създадоха тези терористи,а не гърците.Турската телевизия публикува карта на арабски език с инструкции за мигрантите,които стоварва до гръцката граница и по гръцките острови,разпращат я и по телефоните на мигрантите."Ердоган публикува карта на мюсюлманското нашествие в Европа /05.03.2020 г./" - https://youtube/watch?v=G-D0-1gvd3g
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vie normalni li ste. Sles 89ta godina bulgarite sa uti6li nazapad da rabotqt, tezi idvat da lejat i vzimat pomo6ti te ne idvat da rabotqt. Mogat da se sprat i to mn lesno s armia po granicata i gumeni kur6umi. A tur4ina prosto iznidva evropa za o6te pari
109
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да се спрат тия хора Имаше един докум. филм за един африканец , когото върнали от Германия защото не отговарял на условията за бежанец Човекът се върнал в родното си място , но майка му и жена му казали - Докато не направиш нещо , не изкараш пари за да издържаш семейството си нямаш работа тук И той отишъл в друг град наблизо , работи тежка работа , за да изкара парии пак да се опита да замине за Европа Тия хора са в такава мизерия , винаги ще търсят по добър живот на запад
108
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласен съм със 150. Трябва да се научим да бъдем по-добри към страдащите, както други нации бяха добри към нас и ни приемаха и хранеха. Защото утре можем да се озовем на мястото на тези бедни души, останали без домове или препитание, немили, клети, недраги.
107
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага след 89 година почти 2 милиона българи избягаха на запад и Америка за да изкарат някой лев и да помогнат на семействата си в тях гладни години Сега обаче злобеем срещу други бедни които бягат от мизерията
106
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив, трябва да приемем тези хора и да ги заселим в пустеещите си села и градове.Като не ги щът гърците - те губят.
105
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбирам каква добра работа е свършил Бойко,като се договори с Ердоган,щото това не са бежанци,а са терористи с техните семейства.Бетонирайте границата!
104
2
 
7
 
! Отговори
Амед преди 4 години
Гаaньo e като тюрлюгювеч....където е еврофнда и той там....Само дебне!
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са терорсти с техните семейства,а не мигранти,никакво пускане в ЕС!ТЕ-РО-РИ-СТИ!Българите да се присъединят към гръцките протести в Серес,защото там живеят и българи,а лагер за бежанците се канят да строят в Серес.
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
28.02.2020 г.Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган изпълни заканата си да пусне към Европа джихадистите, концентрирани в сирийската област Идлиб заедно със семействата си................Почти веднага след заплахата на Ердоган, още през миналата нощ, към границите на Турция с България и Гърция се извозиха и насочиха стотици мигранти.
101
1
 
13
 
! Отговори
Justice defense преди 4 години
Само ако Ердоган върне всички милиони на ЕС за сирийските бежанци,които дава на ислямските терористични групи,с които атакува Израел Сирия Либия и само за истинските бежанци с опасност за живота, които Ердоган противозаконно принуждава да приемат радикалния ислям като него и убива с глад и терор християните които откажат и които писмено декларират че са християни,не ислямисти Гърция България и всяка друга правова християнска държава е длъжна по закон да приеме.А ислямистите да си стоят в Турция.
100
2
 
11
 
! Отговори
Истанбул 2023г. преди 4 години
-Доведете го! кресна бюлюкбашията.Доведоха вмирисания Ердоган хленчещ и овързан като салам.Аскера го беше намерил в една дупка покрита с мръсни кози кожи и го измъкна като морков оттам.Сега стоеше пред бюлюкбашията уплашен,жалък и с блуждаещ поглед.-Кой си ти? попита офицера като го измери с тежък поглед.-Махмуд..излъга Ердоган,но бюлюкбашията го нарече лъжец,зашлеви го с бича си и заповяда:-Хвърлете го в нужника! И Ердоган потъна в някаква ужасна смрад.