Ердоган зове: Гърция да отвори вратите си за мигрантите

Не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина
221

Турският президент Реджеп Ердоган призова Гърция да отвори своите врати в реч в Истанбул преди срещата си с европейските лидери в понеделник.

В същото време не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина за ситуацията по общата им граница. Поводът - видеоклип, публикуван от гръцкото правителство, показва как турски автомобил сваля част от оградата, издигната от гръцките власти.

"Отворете портите и се освободете от това бреме. Нека отидат в други европейски страни", заяви турският държавен глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

A на кадри, разпространени от гръцкото правителство, се вижда турски брониран автомобил за гранично наблюдение, който се опитва да свали част от огражденията по границата. Той е оборудван с уреди за дневно и нощно наблюдение на границата.

Според гръцки медии - мигрантите, които се намират на границата, постоянно се опитват да пробият дупки в оградата, а гръцките сили ги отблъскват и незабавно поправят повредения участък.

Друг видеоклип пък показва как турски полицай кара насила мигранти да прекосяват границата с Гърция. На него се чува как униформеният казва на хората какво да правят.

Хиляди мигранти опитват да влязат в Гърция, откакто Турция съобщи в края на февруари, че вече няма да ги държи на територията си.

"Тук стоим вече седмица. Вечер е много студено. Ако портите се отворят, разбира се, че ще напусна, искам да отида в Германия", каза бежанецът от Сирия Хюсеин Ал Хасан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Турция е още в НАТО?
138
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мигрантски потоци винаги е имало. Новото е организираното им използване в политически цели.Напрежението между Гърция и Турция, има логично обяснение, през борбата за едни пари от ЕС.Но за парите винаги се плаща с нещо. Гърците ще запалят в страната си краен национализъм, а Турция, ще се свие мечтите си за фундаментален ислям.
137
6
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Много и хитър тоя Реджеп бе, първо точи милиоли с уговорка да не ги пуска, точи, точи,точи колкото можа и за какво? За да ги пусне към Европа... ЕС са пълни мишки, тва е, и ***
136
6
 
15
 
! Отговори
Папи Ханнс Грубер преди 4 години
ООН ИМА УСТАВ , ЗАКОНИ И ПРАВИЛА .ТУРЦИЯ Е ДЛЪЖНА ДА ИЗПЪЛНЯВА ПРОЦЕДУРАТА '''ДЕПОРТИРВАНЕ И ДЕПОРТАЦИЯ''' !!ТУРЦИЯ НАПЪЛНО УМИШЛЕНО --- НЕ ГО ПРАВИ !!..ЗАЩО НЯМА СИНИ КАСКИ ДА НАПАДНАТ ТУРЦИЯ И ДА Я ЛИКВИДИРАТ КАТО ДЪРЖАВА . ...ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ Е ТРАЙНО УНИЩОЖЕНИЕ НА ТУРЦИЯ КАТО ДЪРЖАВА , И НА ТУРЦИТЕ КАТО ЗЛО ИСЛЯМСКО, И ФАШИСТКО-НАЦИСТКО ПЛЕМЕ .
135
4
 
22
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Гърците да започнат да стрелят на месо, а не да се лигавят с тия нашественици !!!
134
2
 
25
 
! Отговори
Мike Pompeo преди 4 години
ТОВА КАКВО ВИ ГОВОРИ, С ВЪЖЕТА И КУКИ ИСКАТ ДА ИЗКЪРТЯТ ОГРАДАТА...ТОВА Е ВОЕННО НАПАДЕНИЕ ВЪРХУ И СРЕЩУ ГЪРЦИЯ . Турската Дълбока Ислямска и Държавна Система от над 20 години ПЪЛНИ ТУРЦИЯ НАПЪЛНО ОСЪЗНАТО И УМИШЛЕНО С ЕМИГРАНТИ И СТРАННИЦИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ , ПОЛЗВА ГИ ЗА РАБОТНИЦИ БЕЗ ДА ИМ ПЛАЩА РАБОТНА АНГАРИЯ , ......И СЕГА ВЕЧЕ ГИ ПУСКА ДА НАПАДНАТ ГЪРЦИЯ !ТУРЦИТЕ УМИШЛЕНО НЕ ГИ ДЕПОРТИРВАТ ВЕЧЕ НАД 20 ГОДИНИ .ТОВА НЕ СА БЛАГИ И МИЛИ БЕЖАНЦИ !! ТОВА СА ЕМИГРАНТИ И АЙЛЯЦИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ !....И НАПАДАТ ГЪРЦИЯ..КЪДЕ Е ОНН , ЗАЩО НЯМА СИНИ КАСКИ ДА НАПАДНАТ ТУРЦИЯ И ДА Я ЛИК
133
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗа всеки мигрант,терорист,минал през Турция и влязъл в ЕС,турците да плащат по 1000 евро на месец издръжка.И ако не плащат и дълговете се натрупат,да има приватизация в Турция.Така харесва ли ти?
132
1
 
13
 
! Отговори
някой преди 4 години
До В.УзуновТи, май че имаш голям мерак всичко що е женско покрай теб да не може да си вдигне шалварите, а и мъжкото потурите?!
131
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам сега Турция да плаща за всеки бежанец,влязъл в ЕС по 1000 евро!Както ЕС ви плащаше за терористите,които събирахте умишлено в Турция,така сега и Турция да плаща за всеки бежанец на ЕС!
130
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо бягат в Турция вместо в Саудитска Арабия ли? Защото Саудитска Арабия е същата изостанала пещeрна страна като местата от които бягат. Да, богата е, но знаете ли какво е саудитска арабия и салафизма? Тези хора бягат в търсене на по-добър живот! Искат да бъдат свободни. Свободата може да я оцените едва когато я загубите. Затова не можете да разберете мигрантите.
129
7
 
17
 
! Отговори
А преди 4 години
Сега е момента гърци и българи заедно да изпратим армиите и да вземем Одрин и всичко на 30 километра и да създадем зона на сигурност. То си е същото което турците правят в северна Сирия. Така че Ердоган ще ни подкрепи
128
1
 
23
 
! Отговори
Терористи Туристи преди 4 години
Това са африканци от Танзания там война няма но всичките се занимават с отвличане на корабиТа в Танзания са си баш терористи живеещи от пиратство на пленени кораби с автомати и гранатомети. Това е държава дълеч от Турция но влизат от Турция чрез организирани канали наТерористи.
127
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Туция събираше мигрантите,терористите в Турция,а сега се опитва да ги набута в ЕС?Защо?Ако иска Ердоган,за един ден може да ги изгони в Азия,но той иска да ги набута в ЕС,за да ислямизира ЕС!Подла постъпка!
126
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСтига лъга,дал си трънки,парите ги даде ЕС,а вие лъгахте за бройката мигранти,за да получите откраднете пари от ЕС,палатките и фургоните също ви ги дадоха,не сте ги купували вие турците,а и 1000 евро както искате за бежанец(или по-точно терорист),са много в Турция,храната там е евтина,а минималната заплата е 392 долара в Туция с последното увеличение,къде са 1000 евро,а къде 392 долара?!Доматите не ги ядем с колците!
125
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влезнат ли в Гърция през балкана лятото. се минава до Девин или до Пампорово .Там в балкана ограда с Гърция нямаме там има пътечки на мечки които обикалятГърция и България свободно .Така че влезат ли в Гърция за два часа в България през родопите .
124
41
 
1
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Да ги пускат в Родопите. С тях по добре ще се живее отколкото с българи. Поне сме една вяра.
123
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 164Добре а защо Ердоган ги приютява, да не би да са му опрели нож в гърлото?Турция ако реши да не ги приема на тяхна територия, няма да има пукнат мигрант.Също защо не ги праща към богатите Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ и т.н, нали са братя по вяра, защо не им помогнат тези страни а напират към студената Германия и сие!!?
122
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи като не си злобен,защо натирваш мигрантите извън Турция,ами не си ги прибереш у дома,а?
121
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция даде над 40 милиарда за обгрижване на мигранти и бежанци. Колко пари даде ***? Айде като дадете и един лев за мигрант тогава говорете кой бил добър и кой лош. Турция не може да поеме цялото бреме. И понеже сте расистчета безпардонни мигрантите ходят към Гърция, че в България най-много да ги върже динко със свински лентички, да ги ограбят и прeбият и държат по-гладни от колкото са били преди това.
120
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТериристите и ИДИЛ,които изклаха сума народ, ги създаде Ердоган и турците,сега да си ги прибират!Жените им,които са родили и деца, са купувани или примамени с измама,те не са истински техни жени,а жени,които се подчиняват безприкословно.