Ердоган зове: Гърция да отвори вратите си за мигрантите

Не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина
221

Турският президент Реджеп Ердоган призова Гърция да отвори своите врати в реч в Истанбул преди срещата си с европейските лидери в понеделник.

В същото време не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина за ситуацията по общата им граница. Поводът - видеоклип, публикуван от гръцкото правителство, показва как турски автомобил сваля част от оградата, издигната от гръцките власти.

"Отворете портите и се освободете от това бреме. Нека отидат в други европейски страни", заяви турският държавен глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

A на кадри, разпространени от гръцкото правителство, се вижда турски брониран автомобил за гранично наблюдение, който се опитва да свали част от огражденията по границата. Той е оборудван с уреди за дневно и нощно наблюдение на границата.

Според гръцки медии - мигрантите, които се намират на границата, постоянно се опитват да пробият дупки в оградата, а гръцките сили ги отблъскват и незабавно поправят повредения участък.

Друг видеоклип пък показва как турски полицай кара насила мигранти да прекосяват границата с Гърция. На него се чува как униформеният казва на хората какво да правят.

Хиляди мигранти опитват да влязат в Гърция, откакто Турция съобщи в края на февруари, че вече няма да ги държи на територията си.

"Тук стоим вече седмица. Вечер е много студено. Ако портите се отворят, разбира се, че ще напусна, искам да отида в Германия", каза бежанецът от Сирия Хюсеин Ал Хасан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦАРИГРАДАко стане война Туркиeто ще размаже византийците за месец с тази голяма и добре оборудвана армия. А Германия няма да си мръдне пръсто щото дори армия няма. Пести пари за да се фука че има излишъци. Смешници и пенсионере.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия много правилно постъпи че избяга от ЕС и си върна контрола на границите вместо да я управляват някакви тъппи шваби като Урсула Меркел и темподобни. Немците си мислеха че по мирен път ще завладеят англетата но те са ги разпукали в две световни войни и им показаха от трите пръста средния. ЕС си заслужава съдбата, да бъде оглозгaна от псетo Ердоган като са кyхи лeйки европейците и се оставиха да им е шефче Германия. Да фалират и да бачкoтят в бюргерландаа
37
0
 
8
 
! Отговори
хахахахаха преди 4 години
Ако някой не е разбрал плана на всички ислямистски държави е да ни унищожът от вътре.Когато в дадена държава мнозинството станат ислямисти познайте кой ще я управлява.Тази *** не се асимилира, точно обратното.Демокрацията в сегашната и форма не е способна да се справи с това, много меки станахме.Той се казва Мохамед Мохамед Мохамед и немски незнае ама се прави на Германец.Пълна забрана за всички религии му е майката.В Япония защо няма един атентат?Защото не ги пускат!
36
2
 
4
 
! Отговори
ЦАРИГРАД преди 4 години
Да се сбият византийци и османци... Лъва дебне!!!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Реджеб си мисли че ЕС е негова територия е объркал посоката .Да ги пуска в посока изток на Турция .ЕС няма нужда от мюсюлмани .
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименГърция е теглила големи заеми,които европейците,т.е. ние платихме,освен това имаше и приватизация в Гърция,която смаза икономиката им и приходите,доходите,печалбата на държавата!Приватизацията винаги е смазвала икономиката и населението в държавите,така се случи и в Англия при Тачър и в България и в Гърция и в Русия и където се сетиш!Приватизацията е огромно зло за държавите и остава стотици хляди безработни и бездомни на улицата!
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМеркел ги покани, какво се правиш на ударен, бе? Аман от тъппи германофили.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел не е никва вече .Дори тя разбра грешката си !Сега Орсула казва кой какво ще прави в ЕС
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА бе ,я си гледай работата,Меркел му била виновна,че Ердоган създаде ислямсти-терористи,който убиваха всякави хора в Азия и започна емиграцията,да не би Меркел да организираше мигрантите по пътищата,както правеха ислямистите?Меркел ли краде иракски и сирийски нефт или Ердоган?Меркел ли нарече арабите и евреите "мръсно семе" или Ердоган?Меркел ли убиваше араби и кюрди или Ердоган?
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган вижда кви тъпaци са швабите и си прави каквото иска. Благодарение на икономическите политики на Германия не само Гърция, а цяла Южна Европа е в икономически руини. Бомбата със закъснител е Италия със своите 140% дългове спрямо БВП. Европа няма бъдеще защото Германия я затри за трети път. Икономически, политически, демографски, ислямизира я и я напълни с всяква ***. Този път завинаги. Станахме за смях пред света.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 39Швaбите наляха милиардите за да си спасят банките, а не Гърция. Гърция осиромашя, това никакво спасяване не е. Гърците бягат в чужбина, да помпат икономиката на Германия, а на тяхно място идват мигранти от Азия и Африка. Тръмп затова каза че е германофоб и отказа да си стисне ръцете с чудовището Меркел дет съсипа европа. Не турция, а германия съсипа Европа. Ако начело на Европа стояха истински политици ердоган нямаше да си помисли да се гаври така с континента.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо в Европа не може да живе цяла Азия и Африка .Но дори и да може ЕС няма нужда от бежанци просто няма заводи .Безработицата е голяма в ЕС и дори е плашеща .В България например безработица няма защото никой не се регистрира.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСърдвте се на Асад. Та тия бежанци се преследваха именно от тоя терорист.А на Ердоган му омразна с тях и ги пусна. Той данеби да е длажен вечно да ги храни.... ------------------------------------Не пиши глупости,тези мигранти изобщо не са сирийци,а събрани от кол и въже от Африка и Азия,вероятно има и много терористи-ислямсити между тях.Ердоган създаде ислямистите-терористи,да си ги отглежда като иска или да ги върне там,откъдето са дошли.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ Гърция за кризата има вина американската банка на Лемън Брадърс,а не европейците,европйците само им платиха дълговете на Гърция,за да не излязат от ЕС,щото те искаха да си върнат драхмата и да излязат от ЕС,след кризата!
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърдвте се на Асад. Та тия бежанци се преследваха именно от тоя терорист.А на Ердоган му омразна с тях и ги пусна. Той данеби да е длажен вечно да ги храни....
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно защо ХА-ХАААААААА е толкова навътре в работите на Ердо.Толкова на вътре,там където слънце не огрява.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еййй съсипаха хубавата държавичка. Гърция беше РАЙ на земята. Европейските змии ги сринаха икономически и ги осъдиха да се превърнат в бежанско гето, а ислямиста ердоган ги пълни с мигранти и ислямизира. По официални данни мигрантите в Гърция са 100 000, по неофициални между 200 000 и 300 000. Като добавим и роми и турци половината Гърция вече е съставена от НЕгърци. ЖАЛКО. Ще я помня с добро.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПреди време, излъчиха по немската телевизия документален филм,в Азия - седнали на улицата с едни малки масички или на столове,с тетрадки и как умишлено събират хора,опитват се да ги убедят да емигрират,а след това ги прекарват към Европа,взимат им и пари.Показаха ,че всичко е организирано с бежанците,а не е случайно.Но Ердоган няма да е още дълго във властта,подарили са му венец,обясниха,че такива венци са подарявали мутрите през 90-те на нарочените да умрат.
21
0
 
12
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
ако си задавате въпроси какво правят тунизийци, мароканци, алжирци и прочие на гръцката граница и защо са били в турция, вместо например в испания, отговорът е елементарен - това не са сирийци, бягащи от война, а победените ислямистки главорези, които след руските и американските военни операции, бяха скрити от турското правителство в турция. плановете на ердоган за връщането им в идлиб се объркаха, и понеже са тренирани убийци, ги пускат в европа, за да унищожат държавите там отвътре.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Урсула трябва да създаде ЕС армия която да е на подчинение само на ЕС .Нато е отживелица защото генералите са на америка.А Америка има сметка от слабо ЕС и слабо евро .Затова ЕС армия е неизбежно ако искаме ЕС да има стоиност и сила.