Ердоган зове: Гърция да отвори вратите си за мигрантите

Не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина
221

Турският президент Реджеп Ердоган призова Гърция да отвори своите врати в реч в Истанбул преди срещата си с европейските лидери в понеделник.

В същото време не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина за ситуацията по общата им граница. Поводът - видеоклип, публикуван от гръцкото правителство, показва как турски автомобил сваля част от оградата, издигната от гръцките власти.

"Отворете портите и се освободете от това бреме. Нека отидат в други европейски страни", заяви турският държавен глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

A на кадри, разпространени от гръцкото правителство, се вижда турски брониран автомобил за гранично наблюдение, който се опитва да свали част от огражденията по границата. Той е оборудван с уреди за дневно и нощно наблюдение на границата.

Според гръцки медии - мигрантите, които се намират на границата, постоянно се опитват да пробият дупки в оградата, а гръцките сили ги отблъскват и незабавно поправят повредения участък.

Друг видеоклип пък показва как турски полицай кара насила мигранти да прекосяват границата с Гърция. На него се чува как униформеният казва на хората какво да правят.

Хиляди мигранти опитват да влязат в Гърция, откакто Турция съобщи в края на февруари, че вече няма да ги държи на територията си.

"Тук стоим вече седмица. Вечер е много студено. Ако портите се отворят, разбира се, че ще напусна, искам да отида в Германия", каза бежанецът от Сирия Хюсеин Ал Хасан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТурците се събират в гета в Германия,по-рядко са тези,които се адаптират към местното общество в Германия.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Grcite 6te si otvoriat kutiiata s prezervativi
57
4
 
4
 
! Отговори
Erdo преди 4 години
Аз определям кога и къде ще пусна 5 милиона....моята армия може и да изнемогва но тези 5 милиона са ми като атомна бомба дyxaйтe!
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНяма го написано на български,иначе щах да го пусна,стига си врякал!
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едуарда Георг V е премахнал немското име Сакс-Кобург-Готски и го е заменил с името Уиндзорска (1917).Днес кралското семейство на Англия носи фамилята Уиндзори.
54
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТурците се далеч по-трудолюбив и честен народ от ***.
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименГърците и българите са си европейци и християни,дори се адаптират много бързо в чуждите държави и това го пишат чуженци в официалните си сайтове.Къде слагаш и турците там?
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе пращайте бежанците от Гърция и Турция в Германия, бе! Нали Меркел ги иска! Няма хър-мър. Скапани швабистaнци.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е този среднощен Борис Джонсън из форумите? Виждал съм го на живо, артист за пред камерите. Поредният политик, който мъти съдбите на хората за свое собствено его.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТесла е недоносче.Четох и гледах по този въпрос.Само рекламата им е голяма.
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 61Глупости говориш. Капитализма е създаден от Адам Смит, британец. Индустриалната революция започва в Англия. Научната революция също. Германия е държавичка от 150 години, загубила всички войни, неуспялото проектче на Бисмарк, затрило 3 пъти Европа. Англия има огромни традиции в политиката. Бритите си върнаха суверенитета и няма да се водят по свирката на разни домакини като Урсула и Меркел-Изперкeл.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти идвам от Германия - пълно е с турци. Ама и с гърци, и с българи. Но немците изнемогват, не могат да понесат още ***. Влязат ли там - ще падне като римската империя. После пет века възстановяване докато бунаците се научат от коя страна се държи отверката.
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКакъв й е зора на Франция да думка Константинопол с бомби? Ти у ред ли си? За да ходи по гайдите на немчyлята? Франция мрази Германия повече и от Англия! Франция ще е следващата изляза от ЕС като сменят Макрон, заедно с Италия и Полша. Никой не иска в съюз с дeбилните немци освен българите. Зелената сделка ще разкаже играта на немската индустрия, Илон Мъск ги размазва при електричките. ЕС ще бъде официално закрит в следващите няколко години.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЯ пак провери как точно се създава капитализма в Англия,защото той се създава,когато един важен немец,пристигайки в Англия и на високо ниво,започва да прави модернизация и промишленост в Англия.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и германци работещи в Англия. И какво? Англия има топки и е страна с манталитет на победител и господар. Германия е сбирщина от пенсионере и бежанци, а ГДР се обезлюдява. Англия е създала капитализма, Германия е създала вyрстчетата и дюнерите.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЯ виж какво пиша,не върхушката в Англия,те са богати, ,а обикновените граждани!Но дори и кралската им фамилия в Англия са немци.
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАко стане война Туркиeто ще размаже византийците за месец с тази голяма и добре оборудвана армия. А Германия няма да си мръдне пръсто щото дори армия няма. Пести пари за да се фука че има излишъци. Смешници и пенсионере.----------------------------------Франция като думне една бомба над Истанбул и Гърция ще си върне Константинопол.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе я се скрий бе, ще кажеш още малко и че британска империя не е имало. Когато бритите са владяли света, Германия дори не е съществувала като държава. Англосаксонския свят владее света не смешната ви германия и недоносчето ес .
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАнгличаните не са искали да излизат от ЕС,бяха натиснати да излязат от ЕС!Преди Англия да влезе в ЕС,английските поданици не са били богати и почти са нямали производство,именно съюза и търговията с ЕС е направила заможни гражданите им.Има и англичани работещи в Германия.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52Англия си върнала дрънци. Всичката сгaн там те сами са си ги вкарали по техните си канали и нямат нищо общо нито с ЕС нито с Германия. И сега след брекзит този поток ще се засили, защото трябва да си попълнят дупките останали от белите европейци. Ама много сте зле, само знаете наизуст дс говорите глупости.