Македонският език признат с указ по идея на СССР и САЩ?

Това показват документи, публикувани от Културен център "Иван Михайлов"
22 май 2020 18:53, Нели Христова
110

От документи, публикувани от Културен център "Иван Михайлов" във Facebook, става ясно, че македонският език е бил обявен за официален с указ през 1944 година. Идеята била на СССР и американското разузнаване.

"Ние българите говорим два различни варианта на един и същ език. Това е факт. Германците и швейцарците имат същите различия като нас и българите. Всеки има право да нарича езика си така, каквото иска", това  заявяват от Културен център "Иван Михайлов" - Битоля на своята официална страница във Facebook, цитирани от "Фокус".

"Нашият език е обявен (за официален) с указ на 2 август 1944 г. Имаше ли референдум, който да ни попита как искаме да наречем нашия език? Не! Днес имаме определение на нашия език в Конституцията на Република Северна Македония като македонски. Ние имаме официален конституционен език и България абсолютно признава това. В нашия „език“ лежи коренът, както и в българският, на общата история на нашия народ - народът на Светите братя, на св. Климент, на св. Наум, на братя Миладинови, на Райко Жинзифов и на много други“, се казва още в съобщението.

В него са публикувани също така и някои документи, заедно с превод на български към тях, описани като инструкции на съветския професор Самуил Борисович Бернщайн и доклади на американското разузнаване. Според културния център те доказват, че македонският език е създаден по идея на СССР и американското разузнаване и през 1945 г. македонците са говорели на български език.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
7
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Някакви хора си имат някаква измислена държава и измислен език.Добре,щом им харесва.НО дотук!Могат да претендират за някаква история след 1913г,а за държавност-след 1991г.Толкоз.
32
6
 
17
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Това е долна инсинуация. СССР винаги е защитавал България и никога не би ни навредил, независимо че ни обяви война, че ни окупира, че изнесе златото, архивите и всичко ценно, че изпрати таврийските българи - едни 50 000 души в лагери, че нарече българите на територията си татари, а земята им Татарстан....Въобще, обича ни и никога не ни е вредил!
31
2
 
11
 
! Отговори
5656 преди 3 години
Съветския учен Бернщайн от коя республика е?
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да ,две книжовни норми на един език=българския.Иначе знаете ли за друг случай в света да се признават езици писмено с официален документ,защото аз не знам!Стига с това,били отделна нация,ми да отделна са,швейцарците и австрийците са отделни нации от германци,французу и италианци ама има ли швейцарски и австрийски езици,не!!Ако признаем терминамакедонски езикнали се сещате че в пиринско ще се окаже че диалекта е македонски,или не се сещате?
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 30-те години на 20 век, ВМРО е обявена за терористична организация, а Иван Михайлов за терорист с указ на Цар Борис III. Този указ не е отменен и следователно днес България в правителството участва терористична организация а министърът на отбраната е съответно терорист, както и един евродепутат, който обаче по дефиниция се бори за демокрация и евроатлантически ценности. Такова нещо само в България може да се случи хахахахаа
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали прочетохте преди дни какво рече онзи чл.-кореспондент проф. д-р от БАН?Той изхленчи, че човек е такъв какъвто се чувства. Демек, като твърдят, че са отделна македонска нация, значи са такива.Е, продължавайте да ги хрантутите с данъците си.
27
3
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Подкупните "учени" пък са започвали да припяват на сръбските мистификатори.Нашите "академични" гении пък се въртяха като слънчогледи към Кремъл, козируваха, повтаряха каквото им диктуват оттам и получаваха бонуси под формата на научни степени и звания, също и шефски постове. Днес виждаш техните деца, внуци, племенници, метреси и даже родата на метресите им да колят и бесят в полето на нашата историческа и етнографска наука.Затова и днес си мълчат като п... Така са свикнали и пак чакат бонуси.
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ас винаги сам казвал че сашт е врак на балгариия сашт или както се казваше преди ссср е врак на балгариа само росия харесва балгария и теса нашите истински преатели доло сашт и ссср само росия .
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според законите на Царство България а след това на НРБ, Иван Михайлов е терорист. Официално обявен за такъв и от Цар Борис и после от комунистите.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нашият език е обявен (за официален) с указ на 2 август 1944 г." ,колко елегантно и заблуждаващо измъкване "е обявен (за официален)" ........,забелязвате ли,слагаш в скобите "официален",а не само "обявен" и вместо да се разбира,че тогава е създаден(измислен), смисъла на написаното се променя изцяло, сякъш е имало такъв език,но тогава(1944г.) е обявен за "официален" с тази манипулация!Какво друго може да се очаква от македоно-сръбските лъжци?
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АУУУ МИ СЕГА? БЪЛГАРИТЕ ПРЕЦАКАНИ
22
6
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Abe vie Blgarite izglezda ce nemate nikakv drug problem v Blgaria , a samo Makedonia i makedonskia ezik.Kak taka naste komunisti ot 50 godini sa ne lazali , a vaste samo vistinata le sa vi kazvali
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Потърси в Уикипедия биографията на Милош Милоевич.Това, за което пишеш, започва преди близо 140 години и до днес не секва. Дори и по времето, когато България е била в уж братски отношения с Югославия, там са канили учени от цял свят. Хрантутили саги, разхождали са ги насам натам и са им втълпявали това, което е било угодно на сръбската пропаганда. По този начин са ги обвързвали.И ако такъв учен е обективен, виждайки истината си замълчава, защото е ял и пил и получавал бонуси.
20
5
 
3
 
! Отговори
Hxhlcjcjcjv преди 3 години
Само да светна русофилите и русофобите, че Русия и Щатите винаги, винаги, винаги са били съюзници! Основният им враг е Китай ! Така че вместо да се джавкате, пумпали, бъдете поне малко българофили!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте увеличение на тези документи!
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте какво,опита за сърбизация на българите започва от сърбите още през 1913 година и след като Гърция и Сърбия заграбват териториите с българско население,но тогава е неуспешно сърбизирането на българите.затова сърбите измислят ход с макединизацияСпоред мен,нито руснаците,нито амриканците са искали това нещо,защото и двете държави нямат НИКАКВА полза от това,това може да е поискано единствено от сърбите,може би и от гърците,французите.Друг освен сърбите, нямат НИКАКЪВ интерес от македонизация
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До !Абе да ти кажа честно,първо се рабира ,че езика им е от 1944г., второ се разбира,че е с новоизмислено име македонски през 1944 година по поръка на СССР И САЩ,но трето - главната заслуга или по точно асимилация ,не е от руска или американска страна,а от сръбска страна и службата за ремакедонизация и терора над българското население.По принцип Югославия е била разделена на 50% руска и 50% западна,може би и именно затова са унищожили Югославия,за да ги няма тези 50% официално.
16
1
 
3
 
! Отговори
SILANCE преди 3 години
До MakedonДругарю, отдавна го няма коминтернът на масовия убиец сталин. А мокрите ти сънища не интересуват никого.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MakedonТочно така, крайно време е онова, което днес се нарича Република Македония да иде там където му е мястото - там, където се намира в момента и Пиринска Македония.
14
0
 
13
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
И двете посочени държави нямат думата!!!Искат влизане в евросъюза,ще се съобразяват с нас, като не им харесва да си стоят където са.