С маска или не в Гърция? Ето какво казват правилата на съседите

Глобата за непоставена маска на определените места е 150 евро
19 юли 2020 14:40, Красимир Ангелов
14
С маска или не в Гърция? Ето какво казват правилата на съседите
Снимка: БГНЕС

Туристите в Гърция получават информация на няколко езика за това къде е задължително носенето на предпазна маска в страната. Така например в самолети и фериботи не се позволява качване на пътник, ако не е с маска, съобщава БНР.

На корабите пътуват и проверяващи екипи,които следят за спазване на всички предпазни мерки.

Маските са абсолютно задължителни и в градския транспорт, таксита, болници, частни лекарски кабинети и фризьорски салони. От вчера клиентите на супермаркетите също носят маски.

В повечето музеи и археологически паметници носенето на маска е препоръчително, но за посещение на Акропола в Атина е задължително.

Глобата за непоставена маска на тези места е 150 евро.

При над четири хиляди теста взети  на граничните пунктове за ден няма нито един регистриран положителен резултат, информират от здравното министерство.

За всички чужденци, влизащи през "Кулата - Промахон" остават в сила изискванията за електронна декларация с баркод, отрицателен тест за коронавирус и фактура за заплащане на теста, за да се гарантира неговата достоверност.

Гърция няма да блокира входа на чужденци през граничните пунктове на страната, заяви министърът на туризма Харис Теохарис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
С маски или без преди 3 години
Не може да скриеш липсата на мозък. Затова на запад като ни видят личната карта или вдигат вежди, или правят уж случайно проверки и ни следят изкъсо.
11
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там поне има ред и правила за туристите. Тук на нашето Черноморие е глад за туристи и те се правят, каквото си искат, нито някой ги проверява какви са, откъде са, без маски навсякъде, без дистанция, пълен хаос! На есен много има да се реве, много!
10
7
 
5
 
! Отговори
Алиизбегов преди 3 години
Елате при нас, сервираме безплатна корона:)
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
през гкпп маказа за български граждани е забранено да минават в Гърция , но българската страна пропуска гръцки граждани да влизат в България , над 6000 гърци са влезли от 08.00 часа тази сутрин. двоен стандарт , гърците ни имат за *** ..
8
5
 
17
 
! Отговори
Мечо Кух преди 3 години
Още ли злобеете, ***, не разбрахте ли, че български турист няма да видите повече? Дундуркайте си европейските пияндурници, друг шанс нямате
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами у нас глоба за непоставена маска кога? Там може и всичко си е наред, тука не може, защото ни се нарушават човешките права и се задушаваме, запушват ни устата на туй отгоре.
6
1
 
2
 
! Отговори
Ivan преди 3 години
качваш се на самолет и няма изискване за предварителен тест
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв турист е това - какво ли не пробваха гърците да ни обяснят, че сме нежелани там ама наш *** докато не го напръскат с мухозол не мирясва!
4
15
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
най добре е в БЪЛГАРСКОТОчерноморие
3
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера гледах едно интервю на младо семейство българи на границата...,негодуваха от България ,а всичко в Гърция е ОК...,и най вече ме впечатли как се изказаха смешно ...ако трябва клизма да им правят ,пак щели да отидат там...Ами явно на жена му я правят ,но с нещо друго...,,а може би и той не пропуска ,щото в Гърция е пълно с такива... жалки *** създания
2
8
 
14
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''При над четири хиляди теста взети на граничните пунктове за ден няма нито един регистриран положителен резултат, информират от здравното министерство.''Това най-добре показва колко ''реална'' е тази ''епидемия/пандемия''!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изискванията на Кулата за българи,еднакви ли са с тези които кацат със самолет в Атина например,или пак има двоен стандарт?