Службите на Северна Македония не знаели нищо за атентатора във Виена

Куйтим Фейзулаи имал гражданство в съседката ни
3 ное 2020 18:11, Нели Христова
28
Службите на Северна Македония не знаели нищо за атентатора във Виена
Снимка: БГНЕС

Службите за сигурност в Северна Македония не са разполагали с данни за екстремистките склонности на ликвидирания във Виена 20-годишен терорист Куйтим Фейзулаи, съобщи във вторник телевизия "Телма", цитирана от ТАСС, предаде БТА.

Фейзулаи е роден и е живеел в Австрия. Той също така имал гражданство на Северна Македония, където до преместването си в австрийската столица са живеели в село Челопек, община Бървеница, в северозападната част на страната, населена предимно с албанци.

Във Виена в понеделник вечерта имаше стрелба на шест места, вкслючително близо до синагога. Петима души загинаха, 14 бяха тежко ранени, след тях един полицай. Един от нападателите бе ликвидиран от полицията, той бил привърженик на "Ислямска държава". От полицията съобщиха, че стрелбата е била организирана от няколко добре въоръжени мъже.

 


28
Още от Балкани
83,8% от българите са против подкрепата за Македония по пътя към ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Ковид Македонски преди 2 седмици
Те историята не си знаят, та за атентатора ще знаят.
Закривай и вето за ЕС за отродените българи в РСМ.
19
1
 
2
 
! Отговори
Taliban преди 2 седмици
СЕВЕРНИТЕ СЛУЖБИ НА МАКЕТАТА СА ПО ЕЛИТНИ ОТ ЮДА. ЦЕЛУНАЛ ПРЕДАЛ. САМО ЧЕ ДНЕС Е ДРУГО..БОЙ *** И БЬЛГАРСКА МУЗИКА СЛЕДВАЩИТЕ 100 ГОДИНИ ЗА ТЕЗИ БЬЛГАРИ.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как ще знаят, като службите са им като наще, един не чул друг не видял, важно е да се взимат заплати.
17
0
 
0
 
! Отговори
От бореца преди 3 седмици
И до "хората" които четат вашите коментари - ай чиба ве ревльо, да не съм ги калесвал с бъклица !!!
16
2
 
3
 
! Отговори
Гласът преди 3 седмици
Спрете се хора с тая злоба.Не виждате ли ,че големите играчи на планетата целят точно това.Да се превърнете във фигурки за игра на шах използвайки разделението,страха,парите,религиите да си осъществят техните цели.Бъдете малко разумни и мислещи.Още колко векове трябва да минат за да разберем ,че религиите са се превърнали в един от инструментите за управление и манипулиране.СЪБУДЕТЕ СЕ!!!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
11Така е, но Австрия е твърде толерантна към тези, които нарушават закона за двойното гражданство,предимно турци, албанци, северомакедонците, араби...То а е голяма грешка на австрийската държава.Пример, снощния атентат във Виена, извършена от 20 годишен австриец, чиито родители са от Северна Македония.Сащият е живял и в двете държави.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
14Да, това се отнася с пълна сила, за северомакедонците.България винаги, само е помага ла на Северна Македония,но да се отречен от своята история и да я подари на нация, създаде я през 1945, по заповед на Коминтернa, е твърде много за която и да е страна.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
12 Никой не злорадства срещу северомакедонците. Те са тези, които трябва да мислят, какво правят, за да не ги чет И говорят против тях.
12
0
 
2
 
! Отговори
За да си преди 3 седмици
За да си патриот не трябва само да пишеш добро или лошо в интернет. Необходимо е да правиш нещо за сънародниците, без значение какъв произход имат. Също така може да направиш нещо за държавата безкорисно. Също да си патриот не е необходимо да се репчиш на всички съседи, напротив трябва да си в добри отношения, за да може държавата да се развива. Трябва да се бориш за свободата и правата на всички хора които са в държавата,а не да мразиш всичко и всички.
11
5
 
3
 
! Отговори
И до хората които преди 3 седмици
И за хората които злоратстват срещу Македония и македонците. Няма как някой да ви харесва, ако вие сте злонамерени и постоянно пишете и леете злоба и завист към който и да е. В България има хора от всички държави и четът вашите коментари и за Македонци, Турци, Гърци, Сърби, Албанци, Американци, Руснаци. Не знам на вас изобщо някой допада ли ви или вие сте влюбени само в себе си.
10
3
 
4
 
! Отговори
Няма как преди 3 седмици
Няма как да има австрийско и македонско гражданство. В Австрия хората имат право на едно гражданство. Моя приятелка от София, за да стане Доцент във Виена трябваше да има австрийско гражданство и поради тази причина се отказа от българското. Освен това в статията е много объркано. Роден в Австрия па живеел на село и после пак Австрия нещо май информацията не е подредена.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Разбира се, че са знаели, но имат заповед, да мълчат. Москва и Белград все още влияят на Скопие, срещу запада.
8
2
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 седмици
Имаше един мач преди години Албания - Македония, не помня кой беше домакин, ама шиптърите бяха изкарали транспарант със следния надпис " Бог ви създаде българи, Тито ви направи македонци, а ние ще ви направим мюсюлмани".
7
2
 
4
 
! Отговори
логика преди 3 седмици
от къде са оръжията? Чета "снайперска стрелба". Това става минимум с нарезна карабина с оптика. Отде20 годишно пичлеме в чужда държава разполага с това оръжие?
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Я ако може да се направи една статистика каква част от населението на Северна Македония е само с едно гражданство. Много се бият в гърдите какви велики македонци били, ама все са с чужди паспорти!
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
той няма да е македонец онзи а ще е българин
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Все едно Каскетя да знае някой, който няма апетитна фирма. Нема смисъл
3
3
 
6
 
! Отговори
Шиптъри в ЕС преди 3 седмици
PressingTV (Македония): Трима от терористите във Виена са македонци, австрийската полиция чрез Европол иска сътрудничество от Скопие
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищичко не знаят.
Досущ като едни чисти българи.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е бил изчезналото звено между палеомакедона и съвременните македонци!