Заев: Аз съм македонец, говоря македонски, признат в целия свят

Аз работя за сближаване на позициите, каза още той
29 ное 2020 13:55, Ния Христова
464
Заев: Аз съм македонец, говоря македонски, признат в целия свят
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви, че е македонец, който говори македонски език, признат в целия свят. Това изявление идва, след като българският вицепремиер Красимир Каракачанов го сравни с "българин, на който акълът му идва на другия ден".

"Аз съм македонец, който говори македонски език, признат в целия свят. Каракачанов е българин, който говори български език, признат в целия свят", написа Заев във Фейсбук, реагирайки на коментара на Каракачанов по повод интервюто му за агенция БГНЕС.

Още по темата

Заев добави, че етническото различие между тях не е единственото, а най-важното и най-сериозно различие е това погледът им към света.

"Аз работя за сближаване на позициите и знам, че това е възможно само чрез размяна на идеи и мнения, а не чрез обиди и неуместни изявления", написа още Заев.

Той добави, че очаква стъпки към приятелство, а не език на омразата.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епа тоа като праска на македонски, начи я че си бичим на шопски... Не моем ги разбЕрем теа и че ми требе речник. Да одат сите да се перат, оти че ровът у засеко. И? На какъв език беше? По тая логика София, Пловдив, Северна България и по морето сме различни държави?! Вместо да разберат, че езиковото разнообразие е богатство, те се запънали като магарета. Ами на мене лично ми е приятно в някое родопско село да си говоря със старците в кръчмата. И те се хилят как говоря като гражданче и аз научавам
240
1
 
17
 
! Отговори
Чери преди 3 години
Македонската държава приключва през 148 г ПРЕДИ ХРИСТА. Кои сте вие македонци? Какъв македонски език? Наричайтте се както искате, но не сте македонци. Александър Македонски няма наследници и при това е грък. Столицата на древна Македония последно е град Пела и той е в Гърция/бил е и български/. За какво да говорим? Колко от вашите хора носят името Самуил? В България хиляди носят имената на нашите царе, включително и името Самуил? Какви сте вие?
239
1
 
5
 
! Отговори
Невменяемо маке преди 3 години
Като са в бг са македонци , като са към ония край - са българи , смях в залата
238
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българин говорещ с македонски акцент от македонска област
237
1
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Да очакваме ли макетата да признаят българите и българския?
236
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Заев добави, че етническото различие между тях не е единственото", при цялото ми уважение но съседите си служат с едни клишета каквито не се използват в Европейския съюз. Според мен примера от текста е показателен. Тези клишета са отживелица но има и много други примери. Тази грешка се допуска и от българските политици макар че те все пак промениха речника и тона си от членството в ЕС. Освен това трябва да има едно уважение дори "лицемерие" защото така правят европейците а не като балканците право куме в очите.
235
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТе НАТО са вече там и амерканците си свършиха тяхната работа,така че, само от България,Франция,Холандия зависи дали Македония ще са в ЕС.
234
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зоране, изкъпи се и ще станеш българин!Я какво хубаво име имаш, хем зор,хем и се напъва - анннн!
233
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко американците еуропейците ше ни бръкнат с пръст у дупарата щото не ше ги оставят в руската орбита
232
2
 
16
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 3 години
Ще влезете в ЕС кога България каже.Гърците ви държаха за гушата 30 г. и още не са ви пуснали, сега ще стиснем ние и ще пуснем след 20 г. кога албанците станат мнозинство.И когато албанците вземат властта в малката ви хистерична държавица,всичко ще се успокои , а Европа ще ви приеме.Но начело с албанците, защото макетата за нищо не ставате.
231
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе бе,те са македонци от Луната, Луно,Лунооо,земльо родна, македонска!
230
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не искат да са българи, ще станат албанци!!Задачата вече наполовина е изпълнена!!!
229
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов е срам и позор за политиката. Как може минисрър на отбраната да изглежда по този начин и да говори като пияница в кръчма по международните форуми! Мен ме е срам от него.
228
1
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Аз такива шугави сопетници не съм съгласен да са българи. Да признаят, че говорят български. Да не крадат история. И да се махат всички от България. Ако ще и от луната да са.
227
0
 
7
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
До АнонименСедите спокойни поне още 30 години
226
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали се отреохте официално, от античката си история, като подписахте с гърците Преспенския договор, какав македонец , кви 5 лв? Не бяхте ли "преки наследници на първия човек на земята Македон", както прочетохме в скопската преса?Какъв абсурд!
225
1
 
14
 
! Отговори
Петю преди 3 години
Заев ще ти трябва скоро да учиш Албански-затова си купи Българо-Албански рачник щото няма Македоно-Албански,та ще допреш до Българския Език май.
224
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ние македонците можем да палим знамена да рушим паметници но чичо сам стои зад нас а баба меркел ни е маика орлица макар и с *** ни предпочитат пред вас целият свят орева орталъка за нас е па мого меки политици имате сега се тупат в гърдите утре ке клекнат и ке изпратят депеша че са много съглани да влезнем у ЕС затова сме спокоини
223
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОПЧЕТО ПУКНА ЕВРОПА СТРЕСНА ПУСТЕТЕ КЛИСУРЦИ СТАНАЛИ МОСКОВЦИА ПАНАГЮРЦИ ДОНСКИ КАЗАЦИа зайците в гората, шумкари даге
222
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До AлександарСашо , а ти какъв си по произход,сърбин ли си?