В Северна Македония изгориха българското знаме, България силно възмутена

Посланикът ни е направил остър устен демарш в македонското външно министерство
Обновена: 15 яну 2021 08:57 | 15 яну 2021 07:03, Елка Василева
560
В Северна Македония изгориха българското знаме, България силно възмутена
Снимка: ТВ21

По време на традиционния Вевчански карнавал в Северна Македония е запалено българското знаме, предаде БНТ.

Провеждането на карнавала е било отменено заради пандемията. Въпреки това участниците преминали през централната част на селото и това довело до безредици.

Силите на реда са се опитали да спрат тълпата.

Още по темата

Според кмета Сашо Янкоски всички имат вина за напрежението, но най-много полицията, която е изпратила прекалено много служители на реда.

Вицепремиерът Екатерина Захариева разпореди на българския посланик в Скопие Ангел Ангелов да изрази пред правителството на Република Северна Македония силното ни възмущение от вандалския акт, съобщиха от МВнР.

Посланик Ангелов вече направи остър устен демарш в МВнР на Република Северна Македония.

Карнавалът във Вевчани /на 14 км от Струга/ е подобен на кукерския празник. Представленията се случват под открито небе, всеки има своята роля според маската, която носи, пеят се традиционни песни и се танцува. Според древната традиция в деня след фестивала маските, които са носени по време на карнавалните шествия, трябва да се изхвърлят и изгорят в огън – така се смята, че се унищожава злото.

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


560
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Република Северна Македония няма демокрация следователно нямат място в европейския съюз.това трябва ясно там където трябва
388
8
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа: И какво ти е толкова весело, че си се разхахакал? Пишеш по русофобската опорна точка и ще получиш за това жълти стотинки, това ли е веселото? Хайде стига г'лупости.
387
5
 
7
 
! Отговори
Пак ВМРО преди 3 години
И у нас и в комшиите има по едно ВМРО, което прави политика от подобни изпълнения. Естествено че не го одобрявам това, което са направили в някакво село по време на кукерски карнавал, но много по-важно е например кога комшиите ще си оправят учебниците по история, а също кога ще завършат жп линията София-Скопие.
386
3
 
23
 
! Отговори
аз ще преди 3 години
гласувам за партия която обяви за преоритет приемането на закон който ЗАБРАНЯВА на парламент или правителство да допусне започване на преговори с македония за влизането и в ЕС ! няма значение какво ще се опитат да извъртят макетата истината е , че ни мразят а ние нямаме нужда от такива в ес !
385
13
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ЩО ДА ПСУВАМ МАКЕДОНЦИТЕ ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААААА..ТЕ СИ ИМАТ СМАХНАТИТЕ "ТИТОВАЦИ"...А НИЕ СИ ИМАМЕ---"Е""АНИТЕ РУСОФИЛИ"..!КВА Е РАЗЛИКАТА...??!!!
384
1
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Егати про-ст-ят народ са "северомакедонците"! Непрекъснато правят глупости и очакват да ги подкрепяме за всичко! ***-ната им, да си стоят в средновековието!
383
1
 
11
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Обаче, Александър Албански Великиот е приятел на българския народ, а не на македонскиот.
382
0
 
2
 
! Отговори
До Намбъруан преди 3 години
Грешиш, той носи сърпа !
381
13
 
9
 
! Отговори
Намбъруан преди 3 години
Шкембе войвода пося вятър, бурята да си я жъне сам.
380
5
 
15
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Много ми е зор за македонците ...ха,ха,хааааааааааа..да си запалат и гащите , ако щат...РУСКО-СРЪБСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТОТИИ ПО ТИТОВ МАНИЕР!НАШИТЕ ТЪ ПАЦИ РУСОФИЛИТЕ , НЕ ПРАВЯТ ЛИ СЪЩОТО...??!НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!!!!!
379
7
 
13
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ФИГУРАНТА ДА ОБЯВИ ВОЙНА НА МАКЕДОНИЯ И ...ДА ХОДИ ДА СЕ БИЕ ТАМ!ТОЙ МОЖЕ , НАЛИ Е ВЕЛИК...ХА,ХА,ХААААААААААААА
378
1
 
8
 
! Отговори
До До Осман преди 3 години
Абе принципно си прав, но..... какви ''македонци'' бе, я дай по-сериозно !
377
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Несретници!Но не забравяйте кой готви тази манджа.Същият този има обичай да спи на печката.Не искам да споменавам имена.
376
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 402Осман вътрешно се бунтува, но е култивиран от българите :)) Трябва да разберат всички в форума, че това е изконна българска земя, за това малцинствата нямат претенции, защото това е от 1300 години българска земя :)) По Живково време изселиха половин милион турци, 250к се върнаха, не им харесало в тяхната мила родина :) Имаме си недостатъци, но кой няма ? :))
375
3
 
27
 
! Отговори
До Осман преди 3 години
Османе! Българите чуждите знамена никога не са ги горяли по площадите,българите винаги са уважавали съседите си.Българите чуждите знамена ги превземат в бой,и ги пазят в своите музеи.Попитайте ,,македонците'' колко знамена са превзели в своята история,че да горят чуждите знамена.
374
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо танкове,първо трябваше да им подарим знаме.Защото с танкове за подарък,вижте до къде я докараха.Обърнаха куполите към България.Светът ще ги накара да си платят за това си безчинствено кощунство.Вие как мислите?Коя държава и народ искат да имат такива съседи.И то най-мижавата държавица на света.Ами ако беше по-голяма? Сигурно щяха да тръгнат на военен поход срещу Турция или Китай.Нещастни провинциални смешници!
373
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПреди соца си е пак същото само че тогава сърбите и НАТО гонеха българите от Македония като ги стреляха или колеха..
372
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 397Българите доскоро не знаеха че ги мразят сърбите, повечето са учудени че ги мразят макетата, просто ни скриваха истината Соца :)) Проблема е, че все някой дядо се е бил през ВСВ, в интерес на истината, лесно сме ги били, както се вика - страха е по голям от очите :))
371
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хе хе тия как се подиграват....ама герберастките мишки не смеят да шават , че баба Меркелица ще им дърпа ушичките ....
370
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макенцата са невинни!