Заев пита: Как всички произхождат от маймуните, а ние от българите?

Европеизираното на РСМ продължавало, но било друго с преговори
382
Заев пита: Как всички произхождат от маймуните, а ние от българите?
Снимка: БГНЕС

В опит да посочи на бившия си български колега Бойко Борисов цялата абсурдност на позицията на София по отношение на македонската идентичност, премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев го попита как е възможно само македонците да произхождат от българите, пише "Фокус" като цитира белградската "Политика".

Още по темата

"Според науката всички произхождаме от маймуните, а според вярата всички произхождаме от Адам и Ева. Как само македонците произхождат от българите", е казал Заев в разговор с Борисов.

Заев отново е повторил, че "проблемът с България е смешен".

"Казват, че приемат реалността на македонската идентичност и език, но искат да видят корените", отбеляза македонският премиер. Той добави, че историко-образователната комисия трябва да разработи всички възможни аспекти и да намери решение за всички исторически личности и по този начин да ни направи приятели, а не да ни разделя.

"Не се отказвам, защото Европейският съюз няма алтернатива. Продължаваме европеизирането у дома, но това не е същото като европеизирането чрез преговорния процес, чрез глави. Чрез глави и клъстери идват милиони за подкрепа, за да ви мотивират и да ви насърчат наистина да покажете ценностите и ефектите от реформите в страната", посочи лидерът на югозападната ни съседка.

Той оцени, че българският народ е показал на предишните избори, че иска европейско ръководство, което решава проблемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: македонияЕСЗоран Заев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
194 Каква окупация те гони, българската армия е била посрещната с цветя от българското население, което е било болшинство. Много от войниците в българската войска, са били родом от тези места. Българите строят тогава училища, пътища, болници, всичко, което сръбския агресор е разрушил, изгонил, избил българи и български свещеници, по тези земи. Сръбските паравоенни части, които са безчинствали из българските села, са били преследвани и унищожавани, което е логична, ответна реакция.
184
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя що не каже защо много македонци искат да,стават Българи ,кво се пени ***
183
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставето го Заю Баю.Ми да се видим ние-че младото поколение ни натресе за втора политическа сила партията на Баш Чалгаря,който отгоре на всочко ще реанимира и умрелите *** от БСП.
182
0
 
6
 
! Отговори
Пенчо преди 2 години
Много лесно. Да си запише:1. Всички произхождат от маймуните.2. Ние сме направили маймуните3. Македонците произхождат от нас
181
0
 
15
 
! Отговори
Намръщен преди 2 години
"Според науката всички произхождаме от маймуните,"Невежа, ама да се изкаже и той за "науката"... Човекът НЕ произхожда от маймуните! Имаме един прародител. Братовчеди сме, тъй да се каже, но не преки потомци. Това е според науката, но може би за макетата е иначе, може пък ТЕ да произхождат от маймуни... Ама ние и цял свят - не!
180
0
 
7
 
! Отговори
Извадка преди 2 години
От Encarta продължение.When the Yugoslav republic of Macedonia was created in 1945, Skopje was made its capital.....А сега Заю баю да каже от кога е македонец
179
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
198 България никога не е била фашистка, нито един български войник не се е бил за Вермахта. България спасява всички свои евреи 40 000, с български паспорти. Евреите в днешна РСМ, не са имали български паспорти и не са могли, да бъдат спасени.Българската армия, само е админиттрирала тези земи,царят не е имал прерогативи, да ги спаси. Партизаните на Тито,сериозна военна сила, не си помръдват пръста за югославските евреи, пропускат ги за лагерите на смъртта, дори ограбват имуществото им.
178
0
 
12
 
! Отговори
Хгток преди 2 години
Малце се е объркал този. Македонците произхождат от българите, маймуните от македонците, а байозаевците от маймуните.
177
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човеко е прав и в преносен и буквален смисъл. Баща му е Албанец майка му е смесица от албанец и сръбкиня каков Бугарин може да е. Ни рак ни е риба камо ли българин.
176
2
 
16
 
! Отговори
Да втасват преди 2 години
В С.Македония трябва да втасват. Това може и да отнеме години. Така те самите ще разберат наистина ли искат да влезат в ЕС ? Ще преосмислят и цялата ни обща история до 1918 г. И ще намерим общи точки. Не направят ли всичко това, те не са дорасли за ЕС.
175
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
199 Когато България е била империя, турците са били малко племе, в Мала Азия. Османските турци нахлуват в континентална Европа, с огън и меч, като завоеватели, едва в 14 век.
174
1
 
4
 
! Отговори
Извадка преди 2 години
От Encarta Skopje dates at least from Roman times, when the town was known as Scupi. Beginning in the 4th century it served as the capital of the Roman province of Dardania. It was later included in the Byzantine Empire and the Bulgarian kingdoms........ The Ottomans maintained control of Skopje until 1913, when the Balkan Wars left the city in the hands of Serbia. After World War I (1914-1918) Skopje became part of the Kingdom of the Serbs, Croats, and Slovenes (renamed Yugoslavia in 1929)
173
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистите са САЩ и в Брюксел, ЕС и САЩ са фашисти!
172
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистка България депортира десетки хиляди евреи в концлагерите на Хитлер като почти всички от тях намират смъртта си там. Нацистка България окупира Македония и част от Гърция, която в резултат на следвоенните събития се озова в западния блок и издаде милиардна сметка на съседите си. Не е необходимо да си плащат само по една причина - заради застъпничеството на Русия, който прощава всичко на българите и иска от другите да простят. Очевидно не си е заслужавало.
171
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
182 Фашистите на 20 век са сърбите, които извърши а геноцида в Сребреница, които стъписаха света с масовите изнасилвания, убийства, депортация, на стотици хиляди несърби, бомбардиране на градове и села, в конфликта, който запали Белград, при разпадането на Велика Сърбия, маскирана, като Югославия. В незаконно завзетите от Сърбия и Гърция български земи, българите влизат като освободители.Зверствата над българите там, не са оповестявани, заради близостта с Русия, която е имала България.
170
24
 
4
 
! Отговори
Трол преди 2 години
А българите произхождат от Турците.
169
1
 
12
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Прав е Заев, те нямат връзка с гърците, , нямат връзка с българите, остават им само ***.Жалка картина от хора с промити мозъци!Нещастници!!
168
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистка България окупира почти цяла Македония, не признаваше правото на съществуване за македонците, тяхната култура и език - всичко това трябва да стане българско. Първите месеци на окупацията македонците са почти изключително "за", искрено смятаха окупаторите за свои, но скоро тоягата на българските нацисти се изправя срещу тях. Българските нацисти изумяват местните със своята арогантност, грубост, алчност и ускорена "българизация" на всичко. Едва след това македонците се осъзнават като отделна нация, за което в София все още скърбят.
167
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така! Всички от маймуните, а вие произхождате от нас - българите!
166
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите не са татари. Татарите се високи, стройни, светла кожа и светли очи, много от тях са руси и със сини очи, освен това по изкуствата, Казан е световна културна столица и третата столица на Русия. Докато българите са ниски, трътлести и набити, с матова кожа и предимно чалгари.